BIY AD

6 Temmuz 2010 Salı

New York Knicks'in İlk Yıldızı Amare

5 yıllığına 100 milyon dolar karşılığında anlaştılar. Hatta Knicks direk Madison Square'ın panosuna yerleştirmiş fotoğrafda gördüğünüz üzere. Tencere - kapak diyorum ben. Amare'nin inanılmaz ve haddinden yüksek egosu, şova yönelik oyunu tam Knicks'e göre. Açıkçası Amare'nin yaptığı istatistiklerin oldukça büyük bir bölümünde Nash'in payının olduğunu savunanlardanım. Tek başına örneğin bir Bosh kadar verimli skor üretebildiğini düşünmüyorum. İşte bu yüzden yanına LeBron gelmezse, hem Knicks hem Amare adına zor bir gelecek görüyorum. Zor derken, "Amare Nash veya LeBron olmadan 10 sayıyı zor bulur" şeklinde bir iddia ortaya atmıyorum elbette. Knicks'in temposunda bakarsınız daha bile fazla sayı atabilir Suns'dakina oranla. Peki aynı şut yüzdesiyle, aynı dominantlıkla yapabilir mi? Hiç ama hiç sanmıyorum.

Amare'nin oyunu iyi pas veren bir oyun kurucuyla (LeBron da bu sınıfa giriyor) gerçekten çok daha verimli oluyor. Bunun nedeni Amare'nin pick & roll sonrasında müthiş atletizmini kullanarak pek çok uzunun zorlanacağı pozisyonları bitirebilmesi. Veya pick & pop ile dışarı çıkıp orta mesafe şutunu gönderebilmesi. Bu da onu özel yapıyor ama aynı çabukluğunu ve bitiriciliğini kendisine pozisyon hazırlanmadığı zaman olumlu kullanamıyor. Ne çembere teke tek gittiği zaman ne de bire bir el üzerinden şut attığı zaman aynı verimliliğin ucundan bile geçemiyor. Bu da onun herhangi bir takımın 1 numaralı opsiyonu olmasına engel.

Zaten Amare direk açıklamış "LeBron'la buraya gelmesi için konuşacağım" diye. Ancak onu ikna edemezlerse, kimi alacaklar çok merak ediyorum. LeBron'suz Knicks ve Amare, beklentilerin altında kalacak gibi geliyor bana. Bakalım, ilk yıldızın bir takımla anlaşması herşeyin çok daha çabuk çözülmesini sağlayabilir. Knicks de LeBron'a "Bak Amare'yi aldık bile hadi gel" mesajı vermiş oldu.

18 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Amare 20m ediyorsa semih erdende 20m alabilir aralarında çok bi kazmalık farkı yok nasılsa

Adsız dedi ki...

ne Amaremi...çöpe giden paralar ve yıllar.

rorschach dedi ki...

kesinlikle katılıyorum lebron olursa mükemmel hamle, olmazsa hiç bir anlamı yok...

Adsız dedi ki...

Slam dergisinin eski sayılarından birinde okuduğuma göre Amare sakatlandıktan sonra dine yönelmiş ve "Allah Birdir" anladında 1 numara giyiyormuş.

Major dedi ki...

1 numarayı penny'e selam çakmak amacıyla giyiyor. sakatlığından sonra malum, benzer bir sakatlıkla kariyeri tepe taklak olan penny mentörlük yapmıştı kendisine.. o da numarasını değiştirmişti..

zaten takım olarak penny nin izinden gidiyor.. suns, knicks.. ilerde magic ve heat formalarıyla da görebiliriz. gerçi penny'yi heat formasıyla pek görememiştik ama olsun..

Major dedi ki...

1 numarayı penny'e selam çakmak amacıyla giyiyor. sakatlığından sonra malum, benzer bir sakatlıkla kariyeri tepe taklak olan penny mentörlük yapmıştı kendisine.. o da numarasını değiştirmişti..

zaten takım olarak penny nin izinden gidiyor.. suns, knicks.. ilerde magic ve heat formalarıyla da görebiliriz. gerçi penny'yi heat formasıyla pek görememiştik ama olsun..

mucho dedi ki...

NewYork'tan beklenen hamle geldi. Şampiyonluk için savunmanında gerekli olduğu ilkokul çocukları tarafından bile bilinirken sadece hucumu ve egosu olan birini aldılar. o tempoda müthiş sezonlar geçirecektir fakat Lebron gelse bile asla şampiyon olamayacaklar.

Unknown dedi ki...

Hayırlı olsun en azından bir haber geldi diyelim dişe dokunur.. Kontrat olarak bence makul bir kontrat..Hatta şöyle diyebiliriz Ny un son 10 yılda verdiği tek makul kontrat diyebiliriz. Ama eğer ki bu kontrat Lebron yada Wade ile desteklenemez ise ki Wade çok çok büyük ihtimal ya miami de kalacak ya da chi ye gidicek gibi..Geriye tek lebron kaluyor ki eğer gelmez ise muhtemelen play off bile zor görebilecek bir takım kalacak geriye.

melo59 dedi ki...

Lebronu alamazlarsa Amare+ başka bir yıldız bile onları çok yukarıya taşıyamaz

Adsız dedi ki...

Spurs'e Curry i verip Parker ı alacaklar :D

Adsız dedi ki...

Semih'le Amere'yi karşılaştıranları Allah'a havale ediyorum..

Çağlar dedi ki...

:)

G. dedi ki...

Nash'siz ne yapacak merak ediyorum.Pick&roll oynayan bi adam gelmezse işi zor açıkcası.Lebron gelsenede,veriminin Phoenix'Deki kadar olacağını düşünmüyorum.Lebron'u alamazlarsa muhtemelen David Lee resign edilcek,sıradan bir play takımı havasına bürüncekler.Eddie Curry'nin iğrenç kontratınıda edli yüzü düzgün bir guard yaparsa,bi nebze sağlam bir takım oluşturmuş olurlar

motörkafa dedi ki...

t mac hala nyk de mi?ulan ben hala inanıyorum t mac in bu sene iyi oynayacağına hadi bakalım.

xenith dedi ki...

david lee yerine amare'yi almak ne kadar mantıklı anlamıyorum.yahu takımındaki tekdüzgün pozisyon belkide pf pozisonu ve sen gidip oraya max.kontratlı birini alıyorsun :P

Semih. ~ dedi ki...

göz göre göre bi takım böyle ortada kalır allah'ım ya. al takım kurduk james gel bak amare, kardeş kardeş..

Adsız dedi ki...

Havale edildim büyük korku içerisindeyim:)))

Adsız dedi ki...

Semih ve Amare hahhahahaha yok artık daha neler. Böyle geyikler bir bizim ülkede geçiyordur heralde :)

Lebron Amare'yi boşversin Bosh'la bir takıma gitsinler. Şuan ekmeği kapan coşar. Ya Wade kapacak yada Lebron. Tabi Bosh'la bişey yapamazsa Amare o zaman daha mantıklı. Fakat Lebron 4 Bosh mu iyi ikili olur Wade + Bosh mu derseniz kesinlikle Wade + Bosh. Wade daha iyidir falan demiyorum ama Bosh'u daha iyi besler. Herneyse Knicks mantıklı bence. Daha ne isterki Lebron bu kıtlıkta.