BIY AD

9 Temmuz 2010 Cuma

Outlaw New Jersey’de

LeBron sağolsun, onun derdine düştük, diğerlerini yazmaya vaktimiz kalmadı. Free agent piyasasından bir şeyler koparabiliriz umuduyla salarysini boşaltıp (hatta bu uğurda Douglas-Roberts ve Jianlian'ı yok pahasına elden çıkarmışlardı) koca bir hayal kırıklığına uğrayan takımlardan oldu Nets de. 5 yıllık $35M karşılığında Travis Outlaw’u kadrolarına kattılar. 7 yıllık kariyeri boyunca yalnızca 30 küsür maça ilk beş olarak başlamış bir oyuncu için biraz fazla gibi bu para. Şahsi fikrim $25M civarında bir ücretin makul olabileceği yönündeydi. Ancak bu saatten sonra çok bir önemi yok senelik 1-2 milyon doların kendileri için. Zira alabilecekleri pek bir isim kalmadı serbest oyuncu havuzundan.

Yukarıda da dediğim gibi kariyeri boyunca sürekli benchten gelmiş bir isim, bilmiyorum ilk 5 başlayabilecek mi Nets’de. Çünkü hem aynı pozisyondaki çaylak Damion James yaz liginde müthiş bir performans sergiliyor, hem de takımın başka hamleler yapabileceği, esnek bir salarysi mevcut. Esasında Outlaw'un yetenekleri de tam bir bench oyuncusuna yakışır nitelikte. Kenardan gelir birkaç smaç vurur, üçlük atar ateşler takımı işte. Daha fazlasını Nets de beklemiyordur herhalde kendisinden. Basketbol IQ’su, fundamentali vs. oldukça vasat. Penetre kabiliyetini de Harris’in bulunduğu bir takımda kullanmaya pek fırsatı olacağını sanmıyorum. Ancak Nets’in mevcut kadrosuna gelen veya gelecek herhangi bir basketbolcu gibi, onun da yararı olacaktır iyi kötü.

Bence Outlaw sözde bir kısa forvet. Çünkü o pozisyonda oynarken ayaklarının yavaş kalması nedeniyle sıkıntı çekiyor. Özellikle de hücum etmekte inanılmaz zorlanıyor. Kısa bir dört numara olarak oynadığında gerçek farkını ortaya koyuyor. Bu bakımdan Favors'dan arta kalan sürelerde uzun forvet oynayacağını düşünüyorum, bence bu pozisyonda oynatmayı tercih etmeli Avery Johnson onu. Çünkü 3 numarada takımına neredeyse zarar verdiğini bile söyleyebilirim. Ama rakip uzunlara karşı atletiklik avantajını kullandı mı patlayıcı bir skorere dönüşebiliyor. Kritik şutları atmayı da sevdiğini biliyoruz. Ben Outlaw'u aşırı beğenmesem de, severim. 30 yerine 20-25 milyon aralığına imzalansa daha iyiydi elbette ama pek alacakları adam kalmadı. Artık gözler gelecek yaz sezonuna çevrildi herhalde Nets'de. / Can

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bir de dallas haywood ile 6 yıllığına 55 milyon dolara anlaşmış..ordan da bir yazı çıkar heralde