BIY AD

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Summer League 2. Gün

Semih’in hafif sakatlığı nedeniyle Sixers karşısında görev almadığını ve dinlendirildiğini belirtelim ve günün değerlendirmesine geçelim…

Günün Yıldızları: Alexis Ajinca pota altında 2 maçtır çok etkili oluyor. Bire bir ve yardım savunması oldukça iyi. Hücumda ise potaya yakın topla buluşamadığı sürece herhangi bir tehdit oluşturamıyor rakiplere. Potansiyelini de göz önüne aldığımızda yaz ligindeki bu olumlu performansını NBA’de görebileceğimizi hiç sanmıyorum ama olsun. Terrence Williams ve Gerald Henderson'ı buraya yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım aslında, neticede geçtiğimiz sezon epey süre almış ve NBA’de oynayabileceklerini ispatlamış isimler. Kendilerini ilk gün değerlendirmelerinde yazmama sebebim de tam olarak buydu. Ancak dünkü performanslarını göz ardı etmek istemedim. Öncelikle söylemeliyim ki, her ikisi de müthiş özgüvenli oynuyor, buna bağlı olarak hücumda bazen fazla zorlamaları oluyor. Ancak tecrübeleri ve yeteneklerinin buraya fazla geldiği aşikar. 24 sayı-7 ribaund-7 asist-9 top kaybı Williams'dan, 21 sayı-8 ribaund-4 asist Henderson'dan geldi dün gece. Pacers’dan Lance Stephenson hayranı olduğum bir isim olduğundan biraz torpil geçiyor olabilirim, mazur görün. İlk yarıda boynundan sakatlandı ve pek etkili olamadı, ikinci yarı ise daha istekli bir görüntü çizdi 15 sayısı var. Gecenin yıldızı Nets adına 21 sayı-11 ribaund ile oynayan Damion James idi, her ne kadar biraz bencil oynasa da. Orta mesafe şutla veya penetreyle skora gidebiliyor. Takımı adına fazlasıyla sorumluluk alıyor ve tam bir görev adamı. Bu şekilde devam ederse gelecek sezon için Nets’e fena katkı sağlamayacaktır.

Hayal Kırıklıkları: Daniel Orton dün gece de çok kötüydü. Hakkındaki soru işaretleri yavaş yavaş olumsuz yönde kalkıyor kafalardan. 17 dakika süre aldığı maçı 6 şut girişiminde isabet bulamadan, 2 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybıyla tamamladı. Josh McRoberts da 3/18 isabet oranı ile kötü bir performans sergiledi. Bu şutların 12’si üç sayı çizgisinin gerisinden. 6 asist ve 6 ribaundı var, ancak benim kendisini eleştirdiğim konu bu kadar çok dış şuta yönelmesi. Troy Murphy olma yolunda hızla ilerliyor.

Takip Edilesiler: Lottery pickler yavaş yavaş motorları açmaya başladı. Gordon Hayward çoğunluğu serbest atış çizgisinden bulduğu 14 sayıyla takımının en skoreri oldu dün gece. İlk maçında sorumluluk almaktan kaçındığını söylediğimiz biri için oldukça iyi bir gelişme bu. Utah’tan devam edelim, Jermareo Davidson tıpkı ilk maçtaki gibi çok az süre buldu ancak bu süreyi yine iyi değerlendirdi. Derrick Favors 5/8 saha içi isabetiyle 12 sayı atıp 3 de ribaund aldı. 3 ribaund Favors gibi bir oyuncu için pek iç açıcı olmasa da, bu durumu Zoubek’le aynı takımda olmasına ve Damion James’in bu maçlık üst düzey olan ribaund konsantrasyonuna bağlıyorum. Evan Turner şutları girmedikçe ritmini bulmaya çalıştı ve buna bağlı olarak birkaç yanlış şut tercihi yaptı dün. Ama genel olarak performansına kötü demek haksızlık olur. Bildiğimiz Turner işte, oyunun her alanına katkı yaptı ve 13 sayı-4 asist-2 top çalmayla tamamladı maçı. Luke Harangody-Jaycee Carroll ikilisi 14’er sayıyla Celtics’in en skorer isimleriydi. Harangody bunun yanı sıra 12 de ribaund çekti ve her dakika oyunun içindeydi. Oyun konsantrasyonu gerçekten mükemmel. Açıkçası ben bu adamın Celtics’e faydası olabileceğini düşünüyorum, zaten şu an diğer oyuncular arasında çok sivriliyor oyunuyla. Pacers’ın 10. sıra seçimi Paul George, kolej kariyerinin aksine çok kötü şut atıyor iki maçtır. Dünkü maçta da 7 üçlük denemesinden isabet bulamadı, 10 sayı-8 ribaund-7 top çalması var. Şimdilik Lance Stephenson'ın gölgesinde kaldığını söyleyebiliriz.

3 FARKLI FIKIR:

hakancelep dedi ki...

Jaycee Carroll biraz da dağınık savunmanın yardımıyla, ceza şutları attı ama Harangody konusunda katılıyorum. Şu an aynı düzey oyuncular içerisinde Paul Pierce gibi duruyor. Onu 4 numara olarak deneseler de, daha çok 3 numara oynayabilecek durumda. Zaten o boyla NBA'de 4 numara oynayabilmesi çok çok zor çooook :)

Adsız dedi ki...

Semih yokmu 2. günde patlama bekleniyordu?

...S.f.R... dedi ki...

Semih son kazandıkları Bobcats maçını 25 dakikada 8 sayı 6 ribaund 2 blok 2 top çalma ve 6 foul ile bitirdi.