BIY AD

10 Temmuz 2010 Cumartesi

Summer League 5. Gün (Orlando)

Summer League’in Orlando ayağı dün gece oynanan maçlarla tamamlandı. Semih’in süre almadığı son güne damgasını vuran performanslar şöyle: Derrick Favors, Terence Williams-Damion James ikilisinin oynamadığı maçta 23 sayı-11 ribaund ile en iyi SL maçını çıkarmış oldu. Kansas’ta senior senesini tamamlayan undrafted guard Sherron Collins ilk maçlarında kolej kariyerinin aksine takım oyununa yönelmiş ve beni şaşırtmıştı. Fakat dün Gerald Henderson’ın oynamamasını da fırsat bilip epey şut denemiş. Fena de etmemiş hani, 32 sayısı var kendisinin. Yaz ligi boyunca gitgide performansını arttıran Magic’den Paul Davis dün geceyi 24 sayı-8 ribaund ile tamamladı. Jermareo Davidson yine kenardan gelerek 16 sayı-7 ribaund ile oynadı. Aldığı kısıtlı süreler boyunca yapabileceğinin maksimumunu yaptı. Orlando’da oynanan maçlar sonunda istatistik liderleri aşağıda.

Yine Orlando'daki son günün şerefine En İyi Performanslar ve Hayal Kırıklıklarıadı altında kendi top 5’imi hazırladım nacizane:

En İyi Performanslar:
1- Luke Harangody
2- Damion James
3- Lance Stephenson
4- Byron Mullens
5- Magnum Rolle

Hayal Kırıklıkları:
1- Daniel Orton
2- Latavious Williams
3- Evan Turner
4- Derrick Favors
5- Jeremy Evans

2 FARKLI FIKIR:

liquefied dedi ki...

Favors'ı hayal kırıklığı saymak doğru değil bence. Zaten NBA'e hazır olmadığı biliniyordu. Draft'in en küçük oyuncusuydu yanlış bilmiyorsam. Ayrıca son maça kadar çok fazla top da gelmedi kendisine. T-Will ve James'in elindeydi hep toplar ya da 3 sayı çizgisinin arkasındaki oyunculara gidiyordu. Son maçta T-Will ve James'in yokluğunda daha fazla sorumluluk yüklenince, kendisini gösterme fırsatı buldu. Henüz fiziksel gelişimini tamamlamamış bir isim. Antrenörleri 5 kg. kas yaptıracakmış kendisine ayrıca. Söylendiği gibi yeni bir Amare olma ihtimali var. Daha çok defansif ve daha az ofansif bir Amare tabi. Geçen yıldan takım arkadaşı Gani Lawal'ı da izleme fırsatım oldu gece. O da oldukça etkileyici bir isim. Favors'dan daha enerjik hatta.

Orton ve Turner'ın hayal kırıklığı olduğuna da kesinlikle katılıyorum. Turner'ın 2. sıradan seçilmesini aklım almıyor. Overall olarak aynı seviyede bir center olsa anlarım da, istikrarsız şutu olan bir 2 numarayı seçmenin mantığını anlamıyorum. "NBA'e hazır" diyorlardı bu adama bir de. Orton ise felaket. İlk gün McRoberts'la kavga etti, oyundan atıldı. 5 gündür doğru düzgün bir oyununu da izletmedi.

Adsız dedi ki...

Summer League hiç bir şekilde ölçü değil.Örneğin geçen senenin iyilerinden Stephen Curry Summer League'de dökülmüştü turnike bile atamıyordu.Hatta Lebron bile çok iyi değildi Summer League'de o yüzden Turner ve Favors kesinlikle bundan çok daha iyi performans verecektir (özellikle Turner)

Turner'ın şutunun istikrarsız olduğuna katılmıyorum,orta mesafeden gayet ölümcül.Dış şutunu geliştirmesi lazım yoksa içe gömülen takımlara karşı Philly zor anlar yaşar 2 senedir olduğu gibi.

Ha bir de,Jrue Holiday büyük oyuncu olacak,yazın bir kenara.