BIY AD

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Wade ile Bosh Miami'de

Wade zaten maksimum kontrat ile gidecektir kesin olarak. Bosh'un ise sign and trade ile Raptors'a birşeyler kazandırarak mı yoksa direk serbest oyuncu olarak mı Heat'e gideceği belli değil. Ama sonuç olarak birkaç kaynağa göre bu iki oyuncunun Heat ile anlaştıkları kesinmiş. Bosh muhtemelen sign and trade sayesinde kontratına ekstra 1 yıl ve 30 milyon dolar daha eklemeyi tercih edecektir ancak Raptors kimi alacak hiç belli değil.

Yahoo'nun ünlü yazarı Adrian Wojnarowski'ye göre Wade ile Bosh, LeBron'u da Miami'ye gelmeye ikna edeceklerine inanıyorlarmış. Bu üçlü her şekilde şampiyonluğa yeter ama belki 'derinlik' problemi baş gösterebilir. Çünkü bu üç oyuncudan sonra takımın geri kalanını minimum kontratlarla doldurmaları gerekecek. Üstelik Beasley'i de göndermiş olacaklar LeBron için. Ancak çok çok da önemli değil bana göre bu olay, dediğim gibi ego çakışması olmazsa, tamamen şampiyonluğa kilitlenirlerse bu üçlü son derece yeterli olur şampiyonluk için doğru oyuncular minimum kontratla çekilebilirse hele...

Öte yandan bir başka opsiyon da sadece Wade - Bosh'un yanına bir Haywood - Mike Miller kalitesinde oyuncular eklemek. Bu 4'lü mesela bana sorarsanız tadından yenmez. Hoş tabii Miller - Haywood'u aynı anda ikna edemeyebilirler finansal açıdan o ayrı konu. Sadece örnek olarak verdim derinlik bakımından. İki tane bu tip ortalama üstü oyuncudan sonra da minimum kontrat karşılığında veteranlarla takviye edebilirler kadrolarını.

Bana sorarsanız, LeBron Heat'e gitmeyecek. Sonuç olarak iki senaryo sonucunda da harika bir Heat izleyeceğiz gelecek sezon. Şimdiden heyecanlıyım. Ayrıca çok sevindim Wade ile Heat adına... Pat Riley'i de kutluyorum, üç sene çekilen acıyı dindirdi ve yeniden zirveye oynayacak bir takım yaratmış oldu. Hoş acı derken bunlardan sadece birinde playofflar'a kalamamışlardı...

Aslında daha fazla birşeyler yazmak isterdim de Heat'in kadrosunda şu anda sadece 4 oyuncu var. O yüzden daha sonra başka ufak bir analiz yaparım takım hakkında.

14 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Lebron kabul etmez. Şampiyon olacaksa da 1 kişiyle bile paylaşabilecek biri değilken 2 kişiyle zor. Ama Bosh'un Miami'ye gideceği çok belli. En doğru kararı da vermiş olur bence. Yanında taş gibi Wade bir kaç takviye daha şampiyonluğa aday takımlardan biri olurlar. Gerek yok zaten Lebron'a.

Ömer dedi ki...

Chalmers ve Beasley'i biz kapsak keske.

Adsız dedi ki...

neden sign & trade ile gidiyor biri açıklayabilir mi acaba?

melo59 dedi ki...

iyi takım kuruyo heat helal olsun valla lebron cavs da kalırsa heat'i geçemezler bana göre bence lebron'un iki yolu var şampiyonluk için ya clippers'a gidip batıda şansını denemek ya da mike d'antoni ve amare'ye katılıp gm donnie walsh'a güvenmek

Adsız dedi ki...

LEbronda eklensin bunlara kobe ayarı verir yine finallerde:)
Ccc Kobe Reis ccC

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Portland Mario Chalmers ile Rudy Fernandez'i takas edicekmiş sanırım TheHoopsMarket'te öyle bir şeyler karalamışlar :)

mert dedi ki...

kendini takımı 6 yıllık kontrat teklif edebilirken heat ancak 5 yıl teklif edebilir. kendini takımı bu farklılık dışında biraz daha fazlada para önerebilir ama bundan emin değilim o yüzden sign & trade ile gitmek ister

anarion_fek dedi ki...

@adsız

Toronto dışında bir takım Bosh'a ancak 5 yıl için 96M$ verebiliyor. Toronto ise 6 yıl için 125M$ verebiliyor. Yıllara vurursan 2M$/yıl gibi bir fark var.

Aynı durum Wade ve Lebron ve hatta bütün freeler için geçerli. Wade mesela Miami'de kaldığı için max. alacak.

Ben mesela Lebron acaba sign and trade yapar mı diyorum?

liquefied dedi ki...

Beasley'yi oyun kurucu karşılığında takas edebilirler. Jrue Holiday veya Darren Collison gibi bir isim olabilir. İkisi de takımlarında 2. seçenekler. Ayrıca bu sayede 3 milyon $ cap boşaltıyorlar. O paraya da Haslem'le yenilerler. Haywood, Barnes, MiMi gibi adamları alacak kadar boşlukları kalıyor hala. Raja Bell ve J-Will'in de veteran minimum sözleşmelerle imzalayacağı konuşuluyor.

Collison/Chalmers/J-Will
Wade/Bell
Barnes/MiMi/Butler
Bosh/Haslem/Varnado
Haywood/Anthony/Pittman

Çok iyi takım.

answer dedi ki...

Bencede olurda portland veya orlando new orleans'dan CP3 alabilirse lebron'un ekleniceği bir Miami'den çok daha güçlü olurlar.. ben wade-lebron ikilisinin kimyasının amerika milli takımındaki gibi çok tutabileceğine inanmıyorum..

Adsız dedi ki...

şunu bi netleştirin beyler. lebron un kararını yarın sabah mı cuma sabahı mı öğreniyoruz? (türkiye için)

Adsız dedi ki...

boozer 80 milyona bulls'ta

Unknown dedi ki...

aÇıkçası bence doğu finaline bile zorlanırlar Wade ve bosh la.. Eğer ki collison hamlesi yapabilirlerse o zaman belki diyebilirm şahsi fikrim ama bosh un savunma zaafı ve Heat te savunma yapacak adamın olmaması sıkıntı yaratır..

bell gibi barnes gibi savunma yaoabilecek ve topla oynamayı sevmeyen adamlarla anlaşırlarsa o zaman heat şampiyonluk adayıdır bence..
Ama tabi lebron un chi hamlesi de herşeyi değiştirir bence Chi önümüzdeki 5 sneeye damgasını vurur..

Adsız dedi ki...

@liquefied

collison'ı bilemem ama philadelphia jrue holiday'i bırakmaz.jrue 2.seçenek falan değil geçen sene 51 maça ilk 5'te başladı ve bu senede point guard'da ilk tercih o.