BIY AD

28 Ekim 2010 Perşembe

27 Ekim'den Notlar

Günün Hayvan Performansları:
- Monte Ellis ve ekürisi Stephen Curry sezona çok iyi başlamışlar ve geçen geceyi son şampiyon Lakers karşısında mağlup kapayan Houston'a back-to-back'te bir darbe daha vurmuşlar. Monte Ellis'in 46 sayısı ve Curry'nin 25 sayı 11 asisti istatistik kağıdında parlayan rakamlar. Bu isimlerin takımın sisteminden dolayı sık sık bu rakamlara ulaşması beklenebilir ayrıca. David Lee'nin de 17 sayı 15 ribaund 6 asistini de atlamamak gerekiyor bu arada.

- Yine aynı maçta Scola'nın yaptıkları da çok etkileyici gerçekten. 36 sayısının yanına 16 ribaund da koyarak günün en etkileyici performanslarından birini göstermiş Scola. Bu performansını izleyince aklıma Dünya Şampiyonası'nda Brezilya'ya karşı yaptıkları ve takımını çeyrek finale taşıyışı geldi. "Avrupa'dan 20'li yaşların sonlarına doğru NBA'e gelenler başarılı olamıyor, hiç gelmesinler" diyenlere "hadi len" diyebilmemiz için az sayıdaki sebeplerden biri Scola, saygı duyuyoruz.

- Her zaman konuşulur Kidd'in artık dakikalarının azalacağı, performansının düşeceği mevzuu. Ancak o sezonlar bir türlü gelmek bilmedi... Performansı prime dönemindeki kadar yüksek olmasa da Kidd hala çok iyi işler yapıyor. 12 sayısının yanında 18 de asisti var. Dirk Nowitzki'nin 28-13'ü hoş ama saçları çok kötü olmuş ve o yüzden bu listeye alamıyoruz kendini. Şaka bir yana Nowitzki'nin bu performansı da kesinlikle buraya girmeyi hak ediyor, hele ki 28 sayısına 11/13'le ulaştığı düşünülürse.

- Durant ve ekibi ise sezona kaldıkları yerden başladılar. Doğu'nun tepeye oynaması beklenen takımlarından olayı Chicago'yu dönem dönem zorlandıkları maçta 106-95 geçtiler. Durant'ın 30 sayı 7 ribaundunun yanı sıra Westbrook'un 27 sayı 10 ribaund 6 asistlik çok yönlü ve etkileyici oyununu da es geçmemek lazım.

Boşa Kürek Çekenler:
- Spurs uzun zaman sonra sağlıklı ve tam kadro çıktığı maçta (Splitter hariç) Indiana'yı rahat geçti. Uzun zaman sonra Spurs'un Big Three'sinin hepsi birden 20'li sayılara çıkmış ayrıca Jefferson ve George Hill'den de önemli bir katkı almışlar ancak bu maç ile ilgili ilk dikkatimi çeken Roy Hibbert'ın performansı oldu. Hibbert'ın 28 sayı 9 ribaund 3 blokluk performansı -hele ki bunu Spurs uzunlarına karşı yaptığını düşünürsek- gerçekten etkileyici.

- Boozer'ın sezonun ilk 2 ayını kaçıracak ve onun yerinde şu an geçen sezonun yükselen değerlerinden Taj Gibson oynayacak. Taj Gibson sezonun ilk maçında 16 sayı 11 ribaund ile iyi bir performans gösterdi. Ancak Noah'ın performansı gölgelemiş Gibson'un performansını. 18 sayı 19 ribaund ile bu sezon yolunun all-star olduğunu belli etti ancak bu performansı galibiyete yetmedi.

- Geçen sezonun tamamını sakat olarak geçiren ve kariyerinin ilk maçını 1 sene gecikmeli oynayan Blake Griffin ilk maçında 20 sayı 14 ribaund 4 asist ile takımının yıldızı oldu ve Clippers taraftarına gelecek için umut verdi. Ayrıca kariyerinin ilk sayılarını alley-oop ile bulması da ilginç bir ayrıntı oldu.

Bizimkiler:
- Genel olarak bizimkilerin istedikleri süreleri alamadığını söylemek mümkün. Semih Erden Cleveland deplasmanında yine süre bulamadı. Semih gibi konsantrasyon sorunu yaşayabilen bir oyuncu için süre alamamak oldukça kötü. Semih'in yapması gereken tek şey kendini hazır tutmak olacak. Ben kendisine kesinlikle sıra geleceğini düşünüyorum çünkü iki O'neal'da sakatlığa son derece müsait.

- Bizimkilerin arasından en fazla süre alması ve en büyük katkıyı vermesi beklenen Ersan'da diğerleri gibi ilk maçta istediği süreyi alamamış. 16 dakika süre alıp 4 sayı 3 ribaund ile oynamış Ersan. Gooden'ın ondan iki kat daha fazla süre aldığını da belirtmek lazım. Gooden'ın 32 dakika Ersan'ın 16 dakika oyunda kalması rotasyon adına soru işareti bana kalırsa Milwakuee için.

- Ömer Aşık'ta sadece 2 dakika oyunda kalmış ve istatistik katkısı yapamamış. Özellikle Boozer'ın olmadığı ilk ayda süre bulup bunu iyi kullanması ileride rotasyona girmesi açısından önem taşıyor. Umarım ilerleyen günlerde takımda kendisini yer bulur. Kendisini her zaman hazır tutacağına eminim çünkü Ömer'in iş ahlakı gerçekten çok yüksek.

2 FARKLI FIKIR:

gay prof. dedi ki...

Bu eğitim çavuşu skilesda fındık kadar akıl varsa ne olayım

Sheed dedi ki...

hayırlı olsun doğuş..