BIY AD

29 Ekim 2010 Cuma

28 Ekim'den Notlar

Öncelikle müthiş çabalarla kurulan üzerinde milyonların emeğini olan Cumhuriyetimizin 87. yaşını kutlayarak ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e saygı ve şükranlarımı sunarak 29 Ekim'den notlara başlayayım.

Günün Hayvan Performansları:
- Utah uzunları da baktığımızda Phoenix'in uzunlarına büyük üstünlük sağlamış. Sezona vasat başlayan Al Jefferson ve Millsap ikilisi Phoenix pota altına karşı oldukça iyi performanslar göstermiş. 39 sayı-22 ribaund'luk bir katkı almış Utah bu ikiliden.

- Bir diğer iyi performans ise Dwight Howard'dan geldi. Superman sezona iyi başladı ve takımının Washington'u rahat geçtiği maçta 23 sayı 10 ribaund 3 blokla takımını galibiyete taşıdı. O maçtan bir diğer ilginç nokta ise Orlando'nun ilk beşinin toplamda 29/40 gibi %75'e yaklaşan bir yüzdeyle şut atması. Washington savunması sezon başından kendini belli etmiş.

İyi mi Kötü mü:
- Nash'in ilk 2 maç performansının büyük bir kısmı şaşırttığını düşünüyorum. 2 maçta 11 asist yaptı ve buna karşılık 14 top kaybı var. Sayı katkısı yapıyor ancak o yıllardır alıştığımız takımı oynatan Nash değil sanki. Bunda Amare'nin gidişinin ve pick-and-rolleri artık Hidayet ve Lopez ile oynamasının da etkisi var tabii, hatta büyük oranda pay bunun olabilir. Nash'in o eski takımı oynatan görüntüsüne dönüp dönmeyeceği ise takımda skor üretebilecek isimlere bağlı, başta da Jason Richardson'a.

- Orlando Washington maçında 53-25'lik Orlando'nun ribaund üstünlüğü, draftın 1 numarası Wall'ın 35 dakikada ulaştığı 14 sayı (6/19) 9 asist 3 top çalma 3 top kaybı ve kontrat sezonundaki Kirilenko'nun düşük yüzdeyle de olsa 19 sayıya ulaşması gecenin diğer göze çarpan notlarından.

Bizimkiler:
-Sadece iki maç oynandığı için kısa bir günün notları oldu onu belirteyim. İlk gözüme çarpan noktalarından biri de Warrick'in performansı oldu. Geçen sezon Milwakuee'de Ersan'la 4 numara rotasyonunda süre savaşı veren Warrick bu sezonda bir diğer milli basketbolcumuz Hidayet'le bu savaşı veriyor, ilginç bir not. Ve yine aynı geçen sene Ersan'ın ilk 5'teki yerini tehdit ettiği gibi -zaman zaman almıştı da o yeri- bu sene de sezona iyi başlayarak Hidayet'in yerini tehdit ediyor. 18 sayı 11 ribaund ile takımın en etkili isimi olmuş benchten gelerek. Hidayet'in faul problemine girdiği maçta kendisine gelen şansı iyi kullanmış Warrick. Hidayet'in faul problemi ise 4 numaralarla eşleşmesinden kaynaklı fauller. Hidayet'in eğer yerini kaybetmek istemiyorsa bu faullerden uzak durmalı kesinlikle. Warrick basketbol IQ'su çok düşük ancak Phoenix'in sistemine uyan; koşan, atletik bir uzun. Hidayet'in performansını -özellikle ribaundlarda- arttırması gerekiyor.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Yav basketbol İQ'su ile falan ilgisi yok Hidayet NBA de 4 numara oynayamaz, özellikle batıda paramparça ederler 4 numarada, çoğu maçta da faul problemine girer gider bench'i ısıtır, alemin akıllısı Gentry mi sadece? Yıllardır kimse bunu düşünememişti, ne zaman bu yanlıştan dönüp Hidayet-Hill ikilisinden birini bench'e gönderecekler merak ediyorum

Doğuş dedi ki...

Basketbol IQ'su ile alakası var, tabii ki top hükmeden vizyonu daha geniş oyuncuları tercih ediyor Gentry. Warrick ise bugün 18-11 yapmasına rağmen yarın 2 sayı 3 ribaund yaparsa kimseyi şaşırtmaz. bu istikrarsızlığının sebebi ise sadece atletikliğini kullanması yani kafasını hiç kullanmaması.

ha tabii bence de hido 4 numara oynayamaz özellikle bu geceki lakers maçında çok büyük zorluk çekeceklerdir ama gentry'nin kafasında öncelikle hücum ve bu hücumu farklılaştırabilecek isimler var. hidayet ise saha görüşüyle bu farklılığı yaratabilecek bir isim.

Adsız dedi ki...

Hücumda kesinlikle fark yaratır, üçlük atar, penetre eder, asist yapar vs.. ama savunmada da fark yaratır, Phoneix dışında geriye kalan 29 takımın kaç tanesinin 4 numarasını savunabilir? Cevap bir elin parmaklarını geçmez sanırım...

Doğuş dedi ki...

o konuda hemfikiriz bu hücum savunma olayı koç gentry'nin ve takımın beklentisiyle ilgili