BIY AD

30 Ekim 2010 Cumartesi

29 Ekim'den Notlar

Günün Hayvan Performansları:
- Pau Gasol bana kalırsa NBA'in en iyi uzunu. Orta mesafesi, parmak hassasiyeti, savunmada uzun kollarıyla caydırıcılığı ve oyun zekası ile komple bir uzun. Ve sezona da çok iyi başladı. E karşısında da Lopez-Hido ikilisini görünce inanılmaz işler yapmış. 21 sayı 8 ribaund 9 asist sanki bir uzunun değil de bir swingman'in istatiktiği gibi, Gasol'ü diğer uzunlardan ayıran da tam olarak bu. Bu arada Odom'un Hido karşısında 18 sayı 17 ribaund 5 asistine de dikkat çekmek gerekiyor.

- Rajon Rondo'nun da 10 sayı 10 ribaund 24 kötü bir performans gösterdiğini düşünebilir ancak 24 asist gerçekten inanılmaz. Paul Pierce 25 sayı 14 ribaund 5 asist, Kevin Garnett'in de 24 sayı 10 ribaund'u da etkileyici. 59 sayı-34 ribaund-29 asist gibi hayvani bir katkı aldı Boston big-three'sinden ve New York karşısında galibiyeti getirmiş bu performanslar.

- Roy Hibbert da sezona iyi başlayan isimlerden biri. 13 sayı 8 ribaund 6 asist 4 blok ile Granger'ın 33 sayısına eşlik eden isim oldu. Maça da biraz bakma şansım olduğu için söylüyorum, Hibbert gerçekten çok faydalı oynadı. Bu +/- istatistiği pek sağlıklı değil ancak Hibbert'ın bu maçta yaptıklarını göz önünde bulundurursak +12 kesinlikle göz boyayıcı bir istatistik değil.

- Brook Lopez'de Nets 2 galibiyet alırken (2-0) takımını Harris ile birlikte sürükleyen isim. İlk maçta 25, bu maçtada 29 sayı ile takımını yine galibiyete taşıdı Brooks. Aynı zamanda bir uzun için harika bir yüzde olan 15'te 13'lük serbest atış yüzdesine de dikkat çekmek gerekiyor.

Boşa Kürek Çekenler:
- NBA TV'den yayınlanan Pistons-Thunder maçında ise Ben Gordon şov vardı. Ben Gordon benchten gelip 31 dakika oynadığı maçta 11/16 gibi çok yüksek bir yüzdeyle 32 sayı üretti. Son topta potayı bulmayı başaramasa da benchten gelerek önemli bir katkı verdiğini ve takımını oyunda tuttuğunu söylemek mümkün.

- Igoudala da kendisinden görmeye alıştığımız çok yönlü performanslarından birini sunmuş. Ancak 27 sayı 10 asist 6 ribaund 2 top çalmalık performansı takımını galibiyete taşımaya yetmemiş.

- Amare vasat bir ilk maç oynadıktan sonra Boston deplasmanında takımını sürükleyen isim olmuş. 27 sayı 8 ribaundunun yanı sıra 2/3 üçlük attığını da belirtmek lazım. D'antoni'nin sistemi ona bile üçlük attırıyor demek ki :)

Takımı Baltalayanlar:
- Bu başlığın ilk ismi kesinlikle Rashard Lewis olmalı. 25 dakikada 0/9 saha içi isabeti (0/5 üçlük)ile 2 sayı 3 ribaund ve 3 top kaybı ile adeta yerlerde süründü Lewis. Takımı o oyundan çıktığından oyunu dengeledi, o oyuna girdiğinde fark açıldı. En azından benim izlediğim ilk devre itibariyle olaylar böyle gelişti. İkinci devredeki 28-10'luk Miami serisi de maçı tamamen bitirmiş.

- Ramon Sessions'da Lewis'i çok zorlayan isimlerden biri olmuş günün en kötüsü olma konusunda. Cleveland ilk beşinin sadece ve sadece 29 sayı ürettiği (evet evet doğru görüyorsunuz sadece 29 sayı) maçta Sessions 1/10 şut isabeti ve 4 asiste karşılık yaptığı 5 top kaybı ile takım arkadaşlarına uyum sağlamakla kalmamış onların bir adımda önüne geçmiş.

- Buraya girmeyi hak eden bir diğer isimde Jason Kidd. 9 sayı 10 asist 6 ribaund ile en azından rakamsal açıdan kötü bir performans sergilediğini söylemek zor olabilir ancak 5 top kaybı ve 5 faulünün yanında son topu oyuna sokarken attığı pas var ki Kidd'in kalitesine hiç yakışmayacak cinsten. Başka biri yapsaydı belli kabul edilebilir olabilirdi ama söz konusu Kidd olduğunda kabul edilemez bi' hata.

- Brandon Jennings'de sezona kötü başlayan isimlerden biri. Yine vurdumduymaz hücum tercihleri, hücumun çoğunda topu elinde tutmasıyla Ersan'ı izlemek için Milwakuee maçını tercih eden bizlere "bu maç izlenmez, bak sadece ben oynuyorum" mesajını veriyor. 0/6 üçlük, 4/15 genel şut isabeti ile Milwakuee'nin ligin en belki de en kötü takımı Minnesota'ya yenilmesinin başlıca nedenlerinden biri olmuş Jennings.

Bizimkiler:
- Hidayet Türkoğlu son şampiyon karşısında maçın süre aldığı ilk 20 dakikasında sayı üretemediği maçta son 10 dakikada 9 sayı üretmesine rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Bunun yanında 3 ribaundun çok az olduğunu ve Hido'nun 3. maçında da faul problemine girdiğini belirtmek lazım. Hido açısından sezon pek iyi başlamadı. Yakında yerini Warrick'e kaptırabilir. Belki de kendisi için daha iyi olacaktır benchten gelmesi.

- Ersan İlyasova için de sezon pek iyi başlamadı. Geçen maçtaki 16 dakikasına az derken bu maçta 8 dakika sahada kaldı. Maçı izleme fırsatım olmadı ama iyi oynayan Maggette'nin de Ersan'ın sürelerinden çaldığı fikrini yürütmek çok zor değil. Ancak Ersan'ın hem 8 dakika alması hem de bu sürede 3 ribaund 4 faulle oynaması kendisi için hiç ama hiç olumlu değil.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Hidayet 6 ribaund 3 asistle oynadı 3 ribaund değil yanlış olmasın.

Adsız dedi ki...

Hidayet'in 3 değil 6 ribaundu var. Ayrıca 4. ve 5. faulünü son dakikalarda aldı, pek probleme girdiği söylenemez. Bana kalırsa istatistiklere bakmamak lazım, hücumda sisteme yavaş yavaş uyum sağlıyor gibi. Savunma ayrı hikaye tabii. Çabaladı yine ama ezildi

Adsız dedi ki...

ayrıca son 10 dakikada 9 değil 5 sayı attı onu da belirteyim :)

Doğuş dedi ki...

hücumda sisteme uyum sağlaması uyum değil ancak savunmadan hücuma ne kadar enerjisi kalacak sorun orada.

son 10 dakikada derken, kendi aldığı son 10 dakikadan bahsettim maçın son 10 dakikasından değil. aldığı ilk 20 dakika skor bulamadıktan sonra 10 dakikada 9 sayı buldu.

6 ribaund ile 3 asist karışmış o konuda kusura bakmayın :)