BIY AD

28 Ekim 2010 Perşembe

Spurs Teodosic'le İlgileniyor

Avrupa'nın en önemli oyuncularından Tiago Splitter'ı kadrosuna katan San Antonio Spurs'de şimdi de Milos Teodosic dedikoduları başladı. Son yıllarda yaptıkları sürpriz hamlelerle oldukça gündeme gelen Spurs scout ekibi Teodosic'i izlemek için Avrupa'nın yolunu tuttu.

Kuşkusuz Teodosic'in NBA'in sağlam ekiplerinden birinin ilgisini çekmesi kadar doğal birşey yok. Teodosic ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kendi standartlarına göre vasat bir performans sergilemişti. Ancak Olympiakos'ta yakaladığı başarılar, gösterdiği liderlik özellikleri ve daha henüz 23 yaşında olması, Spurs'ün onunla ilgilenmesi için yeterli nedenler. Herkesi kendine hayran bırakan Sırp oyuncu, özellikle soğukkanlılığı ve saha görüşüyle son 3 senede Avrupa'nın en iyi oyuncusu konumuna geldi. Spurs de Parker ve Hill'in arkasına onu düşünüyor olabilir ancak tabi bu işler pek düşünceyle olmuyor. Hele ki bu düşünce oldukça uçuk geldi bana.

Öncelikle belirteyim ben bir Spurs taraftarıyım. Yani Teodosic'in takıma gelmesini canı gönülden isterim fakat durum şu ki takımı Olympiakos'un onu bırakması imkansız gibi görünüyor. En önemli oyuncularını bir anda kaybetmek istemeyeceklerdir bu sebeple Spurs yönetimine zorluklar çıkaracaklardır diye düşünüyorum. Değinmemiz gereken bir diğer konu ise Teodosic'in NBA'de iş yapabilecek kapasitede bir oyuncu olup olmadığı. Kimse onun sahadaki liderliği eleştiremez ancak şu bir gerçek ki NBA için çok zayıf bir fiziği var. Özellikle Billups,Stuckey gibi guardlara karşı savunma anlamında hiçbir varlık gösteremeyeceği çok açık ortada. Hücumunun büyük kısmını oluşturan drive'ları da yine bu tip kalıplı oyunculara karşı uygulayamacağını düşünürsek her iki anlamda da kitleniş oluyor Teodosic. Ayrıca Avrupa'nın en gözde oyuncusu konumundayken burda 3. guard durumuna düşmeyi de pek istemeyecektir yıldız oyuncu. Özetleyecek olursak Spurs ekibi herkesten önce davranarak akıllı bir iş yapmış. Fakat gerek transferin gerçekleşmesi gerekse Teodosic'in şampiyonadaki performansını NBA'e taşıması ihtimalini ben çok zayıf buluyorum.

4 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

Bence Teodosic'i oyun kurucu değilde 2 numara olarak değerlendirmek isteyeceklerdir. Şuanda Teodosic dünyada Ginobili gibi oyun hakimiyeti müthiş olan bir oyuncunun yegane temsilcilerinden biri olabilir. Hill-Teodosic sahada aynı anda olduğu zamanlarda kendisine bol bol topla oynama imkanı da sunulacaktır.

Adsız dedi ki...

tim duncanla çok iyi bir ikili olacaklardır ama oyun olarak değil yüz ifadeleriyle

QuaresmA dedi ki...

Spurs Avrupa'yı iyi kullanıyor ama sonları Toronto'ya benzemese bari. Bugünkü Toronto, Euroleague'de bile iş yapamaz.

Adsız dedi ki...

Avrupa basketbolu kendisi icin bicilmis kaftan..NBA'e giderse en yavas guardlardan birisi olur ve o basketbol zekasina ragmen rotasyon oyuncusu olarak kalabilir