BIY AD

29 Ekim 2010 Cuma

Yeter Demirören Yeter: Allen Iverson

Yaklaşık bir aydır konuşuluyordu Iverson'ın Beşiktaş'a gelme ihtimali ve nihayet sonlandı. Kesin olarak diyebiliriz ki: Allen Iverson Beşiktaş'ta. Taurasi geldiğinde ne kadar büyük bir transfer olduğuna değinmiştim. Şimdi alın Taurasi'yi 10'la çarpın, buyrun size Iverson transferinin etkisi.

Bu sabah dünyada milyonlarca kişi Iverson'ın Türkiye'de Beşiktaş adlı kulübe geldiğini okuyacak. Aslında birçoğu "Iverson'a bak ne hallere düştü" diyecek ama bu bizim için önemli değil. Çin ligi yerine burayı tercih etmesi, ikna edilmesi de büyük bir başarı.

Son yıllarda Iverson benim sempatimi kaybetmiş olabilir. Ama ben bu küçük dev adamın 2001 NBA Finalleri'nde Lakers'a tek başına meydan okuyuşunu her sabah kalkıp canlı izlemiş bir basketbolseverim. Hatta Philly forması da vardır elimde o zamanlardan kalma. Gerçekten garip bir his basketbolun en büyük sahnesinde yer almış bir oyuncunun burada bizim parkelerimizde ter akıtacak olması. Her basketbolseverin en azından bir kere Beşiktaş maçına gidip izlemesi şart olan bir isim Iverson. Basketboluyla, aykırı tarzıyla, duruşuyla, taraftarlarla olan iletişimiyle, herşeyiyle canlı görülmesi gereken bir basketbolcu.

Aykırı tarz ve duruştan bahsetmişken; bir yazı okudum dün ama nerede olduğunu hatırlamıyorum. Yazıda Iverson'ın Türkiye'de en iyi anlaşacağı, uyum sağlayacağı taraftar grubuna sahip takımın Beşiktaş olduğuna dikkat çekiliyordu. Sonuna kadar katılıyorum. Beşiktaş taraftarının bu içten sevgisi ve desteğini alan Iverson'ın daha bir şevkle oynayacağını düşünüyorum. O çünkü bu oyunu seviyor. Zaten sevmese NBA gibi bir zirveden, TBL'ye inmezdi, o kötü ayrılıktan sonra basketbolu bırakırdı. Ama fena mı oldu NBA'de hiçbir takımın kapısını açmaması ona? Şimdi çok sayıda basketbolsever seviniyor Türkiye'de.

Hayırlı olsun bir kez daha ve helal olsun Beşiktaş'a.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Herkes Türkiye'ye gelen en kariyerli oyuncu diyor ancak ben sadece Türkiye degil Amerika disina cikmis daha kariyerli bir oyuncu hatirlamiyorum. Belki Dominique Wilkins diyebilirim ama onun prime zamani da benim cocukluguma geldiginden Iverson - Wilkins ikilisinden hangisi daha baba karar veremiyorum....Ancak Iverson, Wilkins'in Pana'ya yaptigi katkinin yarisini bize yapsa uzun yillardan sonra Türkiye'de tekrar bir sampiyonluk görebiliriz

twilost dedi ki...

Iverson benim için bir oyuncudan çok daha öte biri. Fanatizm sınırlarında Fenerbahçeli olmama, basketbolu futboldan önde tutan-bu bloga uğrayan çoğu kişi gibi- ve Fenerbahçe ülkeri futbol takımından daha çok önemsememe rağmen bu sene Beşiktaş'ın maçlarında olucam ve kazandıklarında onlar için değil ama bu küçük adam için seviniyor olacam. Demirörene de en kısa zamanda saygı duruşunda bulunmak lazım.

Heimdall dedi ki...

2001 finalleri dedin ya daha 6. sınıftayım sabahın köründe kalktım kanal d yi açtım iverson 3lük çizgisi gerisinden 5 farklı noktadan isabet sağlamıştı çocuk gözüyle efsaneye tanık oluyosun.o sezon snırım sayı kralı da olmuştu iverson ama shaq'ın pota altını nasıl süpürdüğünü de hatırlıyorum o da ayrı bir efsane :D.ben o günden sonra iverson'ı gördükten sonra baskete başlamış biriyim ki benim yaş grubumu düşününce etkilemediği basketi sevdiremediği insan yoktur iverson'ın.