BIY AD

13 Kasım 2010 Cumartesi

12 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
-Kevin Love'ın yaptığı çok ayıp onu baştan söyliyeyim. 31 sayı tamam da 31 ribaund nedir? Üçüncü çeyrekte tek başına alınan 15 ribaund nedir? Devre de sadece 6 sayıdayken maç sonunda 31 sayıya ulaşmak nedir? Bunun en son yapanın Moses Malone olduğunu ve bunu 1982 yılında başardığını söylersek Love'un ne kadar değerli bir şey yaptığını anlatmış oluruz herhalde. NBA'de inanılmaz şeyler oluyor gerçekten, Pacers'ın çılgın 3. çeyreği ve Millsap'in performansı derken şimdi de bu. 31 sayı 31 ribaund 5 asist. Gerçekten inanılmaz.

-İki genç ve gelecek vaadeden takımı karşı karşıya getiren maçta OKC çekişmesi son dakikaya kadar süren maçı kazandı ve Portland karşısında bu sezon 2. kez galip geldi. İlk maçta 28 sayı 11 asist ile oynayan Westbrook ise bu maçta 36 sayı 7 ribaund 7 asist 3 top çalma 2 blok ile oynayarak takımına galibiyeti getirdi.

-Utah geriden gelip kazanmaya devam ediyor. Bu sefer de Atlanta deplasmanında son çeyrekteki 27-17'lik seriyle galip gelmeyi başardılar. Miami, Orlando ve Atlanta gibi Doğu'nun 3 sağlam takımını deplasmanda yenerek büyük iş başardılar gerçekten. Atlanta karşısında öne çıkan isim ise 24 sayı 10 asist 5 ribaund ile Deron Williams oldu.

-Washington ligin vasat bile olmayan takımlarından bu çok açık. Kadro kalitesi olarak fena değiller ancak oynadıkları oyun gerçekten kötü. Ligin iyi savunma takımlarından Charlotte ile evlerinde karşılaştılar ve yine mağlup oldular. Charlotte'da öne çıkan isim ise 9/15 ile 25 sayı ve 14 ribaund ile oynayan Gerald Wallace oldu.

-Detroit deplasmanda ilk galibiyetini yine ligin kötü takımlarından Clippers karşısında alırken Villanueva 30 sayı üreterek takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

-Sezona kötü başlayan Nash ise yavaş yavaş kendini buluyor. Özellikle sezonun ilk maçlarında asist sayıları beklenenin çok altında olan Nash son 3 maçta 40 asist yaparak etkinliğini hissettirmeye başladı. Sacramento'yu kendi evlerinde yendikleri maçta 18'de 13 ile atılan 28 sayının yanına 14 asist ve 7 ribaund koyarak galibiyeti getirmiş Nash.

-Toronto'nun deplasmanda Orlando'yu yenerek gecenin en büyük süprizine imza attığı maçta Derozan'ın 26 sayı 7 ribaund ile Bargnani ise 27 sayıyla galibiyete en büyük katkıyı veren isimler olmuşlar.

Boşa Kürek Çekenler:
-Günün hayvan performanslarını Toronto-Orlando maçında bırakmışken yine oradan devam edelim. Benchten gelen Pietrus 8/11 üçlük isabetiyle ürettiği 24 sayısı ve maçın son saniyelerinde attığı 2 üçlük takımına galibiyet getirmese de Pietrus performansıyla göz doldurdu.

-Josh Smith ise o alıştığımız çok yönlü performanslarından birini Utah'a karşı sergiledi ancak bu performansı yeterli olmadı. 20 sayı 13 ribaund 5 asist 2 blok.

-Blake Griffin ve John Wall için bu sezon istediklerini yapma yılı olduğunu söyleyebiliriz. İkisinin de takımı çok dağınık ve muhtemelen playoff yarışında bile olamayacaklar. Clippers'ta Baron Davis, Washington'da Arenas takas olabilir. Yani ikisi de takımlarının en önemli oyuncuları konumundalar ki bu da rakamlarına yansıyor. Clippers uzatmada Detroit'e yenilirken Griffin'in 18 sayı 18 ribaundluk performansı galibiyete yeterli olmamış.

Bizimkiler:
-Hido bildiğimiz gibi diyebiliriz. 25 dakikada 6 sayı 4 ribaund ile oynamış. Yarın geceki Lakers-Phoenix maçından sonra geniş bir Hidayet Türkoğlu analizi düşünüyorum. Ancak şimdilik şunu söyleyebilirim ki Hidayet benim onun başarısını karşı olan inancımı kaybetmek üzere. Benim kaybetmem çok sorun değil tabii ancak koçu kaybederse Hidayet'in NBA'de bench ısıtmaktan başka bir işlevi kalmaz. "Ben paramı aldım artık yatışa geçtim" diyosa bilemem tabii.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Hidayet şut çekmiyor ki sayı atsın. Savunmada da etkisiz eleman. İlginç bir adam 2 sezon önce eli titremeden son saniye basketleri atıyordu. Şimdi normal sezonda bile şut çekmeye cesareti yok. Sorumluluk almıyor. Zaten kaybediyorsun Hido şut çekmeyerek sorumluluktan kaçıyorsun. Ama şut çekip atamasanda aynı hesap olacak.

JacK dedi ki...

oylamaya 3. olarak katabilirsen Love'u oylar ona donebilir :)