BIY AD

8 Kasım 2010 Pazartesi

7 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Lakers sezona 7-0 ile başlarken Pau Gasol adeta "bu ligin en iyi uzunu benim" diye basbas bağırıyor. Üç buçuk çeyrekte yaptığı triple double bir yana ben böyle dominasyon, böyle komple bir performans uzun zamandır seyretmemiştim. İspanyol oyuncu 9/13 ile 20 sayı 14 ribaund 10 asist 3 top çalma ile Lakers'ın Portland'ı rahat geçtiği maçın yıldızı oldu. Aynı zamanda kariyerinin 4. triple double'ını yaptı.

-Geçen günlerde Detroit'ten bir hamle gelebileceğini ve Hamilton Prince ikilisinden birinin takas edilebileceğinden bahsetmiştim. Ancak Detroit arka arkaya iki galibiyet aldı ve bu galibiyetlerde Prince-Hamilton ikilisinin payı büyük. Tabii iki maçlık performans Detroit yönetimine geri adım attırır mı sorusunun cevabı büyük ihtimal "hayır" olacaktır ancak biraz daha zaman kazandıracaktır. Lige formda giren ve 4-1 ile başlayan Golden State'i Hamilton'un 27 sayısıyla geçtiler.

-Steve Nash sezona çok iyi başlamadı, kendisinden görmeye alışık olduğumuz o asist rakamlarına bu sezon neredeyse hiç ulaşamamıştı... Taa ki bu maça kadar. Maçın tamamını izleyemedim ancak büyük bir kısmını izleme şansını buldum ve rahatlıkla söyleyebilirim ki geçen senelerde izlediğimiz Nash dün geri döndü. Skorerleri çok iyi buldu. Kendisinin dışında 5 kişi çift hanelere çıkmış. Kendisi de sadee 11 kullandığı maçta 19 sayı 5 ribaund ve 15 asist ile takımını Atlanta deplasmanında galibiyete taşıdı ve Atlanta'ya ilk mağlubiyetini tattırdı.


Boşa Kürek Çekenler:
-Marvin Williams'ın sakatlığı nedeniyle olmadığı maça 4 numara pozisyonunda başlayan Al Horford Phoenix uzunlarını ezerek müthiş bir performans gösterdi ancak takımına galibiyeti getiremedi. Frye-Hido-Lopez-Warrick dörtlüsünün toplamından bir fazla (10) ribaund alan Horford bunun yanında hücumda da çok etkili olarak 30 sayılık attı, 5'te asist yaptı.

-Boston Shaquille O'neal'ın üst üste 4. maçını kaçırdığı gece de OKC'yi rahat geçti ancak bu Durant'in performansını gölgelemedi. Ligin en iyi savunma takımlarından biri olan Celtics karşısında %50 şut isabeti ile 34 sayı 6 ribaund 3 asist ile oynadı ancak Boston'a tek başına kafa tutamadı. Maçtan önce OKC'nin takım olarak Kristic'in deprem felaketi yaşayan memleketine 10.000$ bağışladığını da belirtmek lazım.


Bizimkiler:
-Hidayet Türkoğlu Memphis maçında 5 üçlükle biraz olsun kendini bulduktan sonra Atlanta deplasmanında da fena bir performans sergilemedi. 3 üçlük ve 11 sayısının yanında asıl önemli olan 4 ribaund ve 4 asisti. Hidayet gibi bir oyuncunun 2 ribaund 1 asistlerde kalmasını aklım almıyor. Hidayet'in işin sayı kısmı bir yana biraz da ribaundlara, asistlere kanalize olması lazım. Ha yine de savunmada çok zorlanıyor, orası ayrı.

-Semih Erden ise kısa NBA kariyerinin en iyi performansını sergilemiş. 9 sayı 4 ribaund 1 asist ile oynamış. Bunun yanında da serbest atışlarda 5/5 ile oynamış ki asıl önemli olan o. Umarım serbest atışların üzerine eğiliyordur ve yüzdesini 70-75'lere çıkarabilir. Onun dışında Shaquille O'neal'ın sakatlığı sürdükçe Semih oynamaya devam edecektir.

1 FARKLI FIKIR:

QuaresmA dedi ki...

Tüm takım bağışlaya bağışlaya ancak 10 bin dolar mı bağışlamışlar ?