BIY AD

9 Kasım 2010 Salı

8 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Stephen Curry benim NBA'de en çok beğendiğim isimlerden biri. Oyun zekası, müthiş şutörlüğü ve sempatik tavırlarıyla geçen seneden tuttuğum bir isim. Yazın Amerika milli takımı ile hayal kırıklığı yaratmasına rağmen o bench psikolojisini hemen atmış üzerinden. Ayrıca ufakta bir diz sakatlığı vardı ve 2 maç kaçırdı hemen sezon başında. Ancak Toronto karşısında back-to-back'te galibiyet gelirken Curry 34 sayı 5 ribaund 4 asist 3 top çalma ile oynadı. Ayrıca 34 sayısının 16'sını son periyotta üretti Curry.

-Howard bu sezon 3. teknik faulünü aldığı maçta takımı Atlanta'ya arka arkaya 2. yengilgisini tattırırken maçın yıldızı oldu. Karşısında Jason Collins'i bulan Howard 27 sayı 11 ribaundla Nelson'ın oynamadığı maçta takımını sırtlayarak galibiyeti getirdi.

-Zach Randolph son 2 senedir ligin açık ara en underrated oyuncularından biri. O eski sürekli kendi istatistiğine oynayan Zach Randolph akıllarda kalmış ve sürekli o damga üzerinde. Ancak Zach Randolph son 2 sezonda büyük bir değişim gösterdi ve belki de ligin en iyi ribaundçlarından birine dönüştü. “Probably as good an offensive rebounder as there is in the league. He’s a real cerebral player. He knows angles, does a great job of using his body, and he’s got an unbelievable soft touch.” [Ligin en iyi hücum ribaundçularından biri. Vücüdunu kullanmak konusunda çok başarılı ve topa karşı inanılmaz bir yumuşaklığı var] sözlerinin sahibi Alvin Gentry'de benimle aynı fikirde. Dün 23 sayı ve 8'i hücum 20 ribaund ve 3 top çalma ile takımının Phoenix'e 2. kez yenilmesini önledi.

-Geçen senede çok iyi bir savunmacı olduğunu belli eden Noah, savunma üstadı Thibodeau ile iyice çıldırdı. Ligde oynadığı 6 maçta da double double yapan ve ligin şimdilik double-double kralı olan Noah, çekişmeli geçen maçta Denver karşısında 13 sayı 19 ribaund ve 4 blok ile yine harika bir performans gösterdi. Bu sezon ilk all star olacak isimlerden biri bence Noah.


Boşa Kürek Çekenler:
-Nene'nin 3 maç kaçırdıktan sonra parkeye döndüğü maçta Noah karşısında pek etkili olamadı ve pota altında üstünlüğü yakalayan Chicago çekişmeli geçen maçı kazandı. Chicago'da Noah'ın öne çıktığından bahsetmiştim Denver'da ise öne çıkan isim sürekli takası konuşulan Carmelo oldu. %50 şut isabeti ile 32 sayı 8 ribaund 4 top çalma ile oynayan Melo, buna rağmen takımına galibiyeti getiremedi.

-Miami'nin gündeminde olduğu iddia edilen Jarrett Jack güçsüz Toronto'da şimdilik ön planda. 24 sayı 8 asist 3 top çalmanın yanında sadece 1 top kaybı yaptığını da belirtmek gerekiyor. 8'e 1 asist/top kaybı oranı kendisi gibi zaman zaman dağılabilen bir oyun kurucuya göre gayet iyi.

Bizimkiler:
-Semih Erden son 3 maçta 9 serbest atış kullandı ve bunların hepsinde başarılı oldu öncelikle belirtmek istediğim bu. Ömer Aşık hala kötü atmaya devam ediyor ancak Semih Erden belli ki bunun üzerinde duruyor ki şu ana kadar %100 ile oynuyor. Umarım çalışmaya devam eder. Takımının Dallas'a kaybettiği maçta 6 sayı 1 ribaund 1 top çalma 1 asist ile oynadı.

-Hidayet Türkoğlu ise vasat performanslarına geri döndü. Sadece 21 dakika sahada kaldığı maçta 8 sayı ve 1 ribaund ile oynadı. Şutlarını sadece sadece yayın gerisinden atan Hido, 2/5 üçlük ve saha içi isabeti ile oynadı.

-Ömer Aşık bilmiyorum Noah ile çalışıyor mu ancak Noah Ömer gibi defansif özellikli bir pivot için bulunmaz fırsat. Ligin o konuda en iyi isimlerinden. Ömer yerinde olsam Noah'ın kapısında yatarım bir şeyler öğrenebilmek için. Denver karşısında 3 sayı 3 ribaund 1 asist ile oynamış Ömer.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Hidayet iyice Peja'ya bağladı. Kendi üzerinden oynanan bir iki oyun hem açılmasını sağlar hem de takıma katkıda bulunur. Bu da Steve Nash sahadayken olamayacağına göre kenardan gelme sinyallerinin artması anlamına geliyor.