BIY AD

12 Kasım 2010 Cuma

Enes Kanter'in NCAA'de Oynaması Yasak

Enes'in NCAA'de oynayıp oynamayacağına dair beklediğimiz karar dün gece çıktı. Basketbolda geleceğe dair en önemli umudumuz olan Enes bu sezon NCAA'de oynayamayacak. NCAA'in yaptığı açıklamada Enes'in, 2008-09 sezonunda ihtiyaçları haricinde 33033 dolar fazladan aldığı ve bunun Enes'i profesyonel yaptığı belirtildi. Bir çoğunuzun bildiği üzere, profesyonel sınıfına giren oyuncuların NCAA'de yer alması yasak.

Kentucky Üniversitesi karara itiraz edecek ancak bugüne kadar profesyonel statüstünde sayılan hiçbir oyuncu hakkında verilen kararın değişmediğini belirtmeliyim. Bu da Enes'in önümüzdeki sene büyük ihtimalle basketbolsuz geçireceğini gösteriyor. Tabii genç yıldızın elinde Avrupa'ya dönmek gibi bir ihtimal de bulunuyor. Ancak bu şekilde, NCAA'e göre biraz daha gözlerden uzak olacağı için draft'ta alt sıralara inebilir. Alt sıralar demişken, bu seneyi bomboş geçirse bile 14'ten aşağı düşmeyeceği neredeyse kesin zaten. Ama NCAA'de çok ses getirip ilk sıradan seçilme ihtimali varken, artık o defter kapandı diyebiliriz.

Enes'in kararını merakla bekliyoruz bakalım. Bence sezonu basketbol oynamadan geçirmektense, Avrupa'ya dönmesi onun için daha iyi bir seçenek olacaktır. Bakarsınız pota altında büyük sıkıntı yaşayan Efes'e gelir... "Niye?" diye soracak kişilere şöyle açıklayayım. Fenerbahçe'de Nedim Karakaş, güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre NCAA'den herhangi bir talep yokken belgelerle gidip Enes'i şikayet etmişti ve oyuncunun NCAA'de oynamasına engel olmaya çalışmıştı. Bunun da nedeni Fenerbahçe'nin, Enes'e kontrat önermesi ancak Enes'in, Amerika hayalini gerçekleştirmek uğruna serbest kalmayı tercih etmesiydi. Kısacası iki taraf arasında soğuk rüzgarlar estiği, hatta fırtınalar koptuğu açık. Keşke böyle büyük bir değerin Amerika'ya gitme isteği fazla görülmeseydi ve kontrat uzatmama kararının tamamen oyuncunun hakkı olduğu anlaşılsaydı bazı kişiler tarafından. Şimdi Enes'i izliyor olurduk, Kentucky Wildcats formasıyla...

Neyse merakla bekliyoruz bakalım hem itirazdan çıkacak sonucu hem de Enes'in muhtemel bir ret sonrası vereceği kararı.

42 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

türk basketboluna vurduğu darbe için fenerbahçe kulübüne sevgiler...hayır ondan sonra "herkes büyüklüğümüzden dolayı bizi sevmiyor yaaeee biz büyüğüz olm" triplerine giriyorlar.al sana fenerbahçe'den nefret etmek için bir sebep.

DaesAgelmar dedi ki...

Fenerbahçeli olmama rağmen takımımızın yaptıklarını pek anlamış değilim. Gerçi elindeki potansiyelli uzunu hiç uğruna kaçırmaktansa ( Ömer Aşık'ın geçen sene yaşadıkları) NCAA de oynamasını engelledi. Aslında Kentucky'nin Enes için uygun takım olup olmadığıda ayrı bir tartışma konusu ( Murat Murathanoğlu'nun yazısı okuyabilirisiniz.) Bence Enes Efes gelirse FB Ülker e kendini ispat etmek için bir fırsat yakalar hemde Euroleague de boyalı alan sıkıntısı bariz kendini gösteren EFES için altın tepside sunulan bir ödül olmuş olur. NCAA oynamaktansa Euroleague sertliği daha hazır bir oyuncu olarak draft edilmesini sağlar.

kurkoc dedi ki...

"Fenerbahçe'de Nedim Karakaş, NCAA'den herhangi bir talep yokken belgelerle gidip Enes'i şikayet etmişti ve oyuncunun NCAA'de oynamasına engel olmaya çalışmıştı."

Üstteki ifadenin doğruluğundan emin miyiz acaba?Benim duyduğuma göre NCAA yönetimi belgeleri istiyor ve Fenerbahce yönetimi çok kolay bir şekilde ödenen ücreti göz ardı etme ihtimali varken bunu yapmıyor ve aldığı bütün ücreti belgeleyerek yollamış diye biliyorum.

il Capitano dedi ki...

nedim karakaş ve fenerbahçe kulübü'ne tebrikler.olmuş bitmiş bir olay için gencecik bir çocuğun yolunu kesiyorlar ve hala haklı olduklarını söylüyorlar.evet evet en büyük sizsiniz!umarım enes efes'e gelir de şunları bi tokatlar.

fairfax dedi ki...

Oncelikle Enes'in oynamasini ve basarili olmasini cani gonulden istedigimi bilmenizde fayda var ama konuyla ilgili fikrim ne adsiz 11:36 ile ne de Can ile ayni degil.

NCAA Fenerbahce klubunden resmi olarak bilgi istedi. Ortada birsey yokken Fenerbahce klubu kimseye bilgi vermedi.

Ayrica beklentiniz nedir tam olarak onu anlamadim.
1. NCAA'de boyle bir kural var mi ? Var.
2. FBU'nun sahte belge mi duzenlemesini istiyoruz Enes oynasin diye ?

Lutfen mantikli olalim. Ncaa'de Fenerbahce Ulker'de dogru olani yapmistir.

Bu selzenislerimizi Enes'i ncaa'de oynatacagina inandiran insanlara yapmaliyiz.

Umarim kentucky bir yolunu bulur Enes'i oynatmanin.
Zaten bu kurali kaldirmalari gerektigini bu sene iyice anladilar.US haric Enes'in haklari hala Fenerbahce Ulker'de...

Onur dedi ki...

neden fener bişey yapınca direk tukaka oluyo bu da çok saçma. NCAA zaten belge istedigi için fener yolladı ondan önce oynayacak mı oynamayacak mı zaten belli deildi NCAA de karara bağlamak için fenerbahçeden de delil istedi.
sahtecilik yapılsaydı daha mı iyidi
o zaman da belli aha işte sahte fener bilmemne fener şöyle fener böyle fener.
ayrıca fenerbahçe enesin biyere gitmesini engellemek istemedi. enesten bonservis bedeli istiyolardı ki bu da en büyük hakları. madem öyle o zaman neden altyapılara bu kadar büyük yatırım yapılsın ki her gelen oyuncu arkasına bakmadan çekip gidecekse. kaldıki istenen bonservis de komik bi bedeldi en azından ortaya konulan değeri karşılamadığı açık.
hala çıkılmış yok fener böle fener şöle diosunuz
vallaha lanet ettim keşke altyapıya önem vermesek adamı buluyosun yetiştiriyosun sayılı yetenek diye adından bahsediliyo ama o kaçıp gitmek istiyo diye sende DÜRÜSTLÜK yaptın diye olan sana oluyo var mı böyle bi dünya.
ayrıca enes madem para aldıgını biliyo ve ncaa de böle bi kural oldugunu da biliyo onun gitmeye kalkması cahillik değil de fenerin doğruyu sölemesi neden canilik?

Adsız dedi ki...

ne kadar bilgisiz bi millet olduğumuz ve 'homer' lık yaptığımız bu başlıkta bile ortaya çıkıyor.

nedim karakaş yazın ortasında(temmuz ayında) ortada hiç bir şey yokken ncaa e nedim i şikayet etti,klubümüzden para aldı diye.
burada amaç ne bonservis almaktı ne de başka bir şey tek amaç enes in kariyerini kısa sürelide olsa bir sekte vurmaktı,tebrik ederim kendisini amacını başarmış.

bilmeden kimse gelip burada desteklediği takımı apaçilik derecesinde savunmasın gidin bakın realgm e yahoo nun arşivlerine görürsünüz nedim karakaş ın yaz ortasında yaptğı hareketi 'wiretap' lerde.

Adsız dedi ki...

ne kadar bilgisiz bi millet olduğumuz ve 'homer' lık yaptığımız bu başlıkta bile ortaya çıkıyor.

nedim karakaş yazın ortasında(temmuz ayında) ortada hiç bir şey yokken ncaa e nedim i şikayet etti,klubümüzden para aldı diye.
burada amaç ne bonservis almaktı ne de başka bir şey tek amaç enes in kariyerini kısa sürelide olsa bir sekte vurmaktı,tebrik ederim kendisini amacını başarmış.

bilmeden kimse gelip burada desteklediği takımı apaçilik derecesinde savunmasın gidin bakın realgm e yahoo nun arşivlerine görürsünüz nedim karakaş ın yaz ortasında yaptğı hareketi 'wiretap' lerde.

Onur dedi ki...

@adsız

boş boş belgesiz konuşmayı bırak apaçi sen oluyosun. ZATEN ENESİN DURUMUNDA BÖLE BİR BELİRSİZLİK BİLİNİYORDU NCAA DE FENERBAHCEDEN BELGE İSTEDİ FENERBAHCEDE DOGRU OLAN BELGEYİ VERDİ.

BANA SUNUN CEVABINI VER FENERBAHCE PROFESYONEL OLMAYAN OYUNCUYU PROFESYONEL DİYE GOSTEREBİLİR Mİ? HAYIR

E O ZAMAN MADEM BÖYLE BİR KURAL VAR? ENESİN BUNU BİLE BİLE GİTMEYE KALKMASI CAHİLLİK DEĞİL DE NEDİR?
YETER ARTIK HER FIRSATTA ÇAMUR AT İZİ KALSIN NEDİR BU

Bitcoin Türk dedi ki...

doğru karar olmuş.

aytac dedi ki...

arkadaşlar birazcık işin içindeyseniz, sadece takip etmekle kalmayıp konularla ilgili fikir yada bilgi alabileceğiiz insanlar varsa, olayın yazının içinde gectiği gibi değilde, arkadasların yorumlarda belirttiği gibi belgelerin ncaa tarafından talep edilmesi sonucunda yollandıgını bilirsiniz.....

onur un sölediklerine tamamen katılmakla birlikte sunu söylemek isterim ki, olay bence cahillikle uzaktan yakından ilgili değildir.... sadece işgüzar menajerlerin ceplerini doldurma sevdalısı hareketleriyle yaptıkları ali cengiz oyunlarının sonucudur resmen!!!!
enes i gözgöre göre oraya götürüp bu duruma sokmuşlardır... üstüne de kamoyu önünde fb yi suclu gibi gösterip adlarının hiç gecmemesini saglamışlardır resmen.... suanda herkes basketbola uzak ama enes ismine aşikar insanlar da dahil, enes in magduri de dolayısıyla kızgınlık ve üzüntü hakim, bunun tek sorumlusu nedim karakas önderliğinde ki FB yönetimi!!!
Enes in menajeri çıkıp konuşsun nasıl böyle bi potansiyeli 1 yıldır basketboldan uzak tutuor....

Adsız dedi ki...

@onur sadece gülüyorum sizin gibilere.
basketbolu futbol sevdasıyle izleyen sizin gibi insanlar yüzünden zaten bu ülkede gelişmiyor basketbol.

http://basketball.realgm.com/src_wiretap_archives/69029/20100908/kanters_turkish_team_paid_him_$100k_in_cash_and_benefits/

ingilizcenin oldugundan şüpheliyim ama zaten bi önceki mesajımda açıklamıştım orada ne dediğini.
nedim bey kafasından if someone asks the whole story demiş.
İF-eğer sorarsa demiş ortada soran yokken belgeleri gönderen kendisi,ki ncaa den de biz enes in kayıtlarını istiyoruz diye bir rica gelmemişti-her türlü kaynağı kontrol edebilirsin böyle bir ifade göremezsin.

boş boş bilmeden konuşma,basketboluda futbol gibi izlemeye çalışmayın.
hata sadece fenerbahçe de değil enesde de hata var ama çoçukca&profosyenellik dışı davranan taraf fenerbahçeden başkası da değil.

Onur dedi ki...

@adsız

asıl ben sana gülüyorum ya bi de ingilizceme laf ediyosun önce çıkar bakiym şu at gözlüklerini sabaha kadar gel ingilizce konuşuruz istiosan bunu bilmiş ol o egon hemencecik sönüverir o zaman

evet nedim karakas "gerçeği saklayamayız" senin geçtim ingilizceyi türkçende yok heralde. biri sorarsa gerçeği saklayamayız. yani ne demek biri sormuş ki gerçek saklanmamış.

adam biri sorsaydı gerçeği saklamazdık demiyo.
gerçeği saklamayız diyo.

neyse işin orasına girmiycem sen azıcık şu at gözlüklerini çıkarırsan olayın aslına girebileceksin ama mümkün görünmüyo burda benim olayım fenerbahçe galatsasaray beşiktaş efes banvit vs. vs. değil ama senin olayın fenerbahçeye laf atmak bok atmak.
bu olayda en az suçlu kimse o da fenerbahçedir. ne sahtecilik yapmıştır ne densizlik yapmıştır ne de birilerini kandırmaya çalışmıştır. o nefret ettigin klübe bok atacagına altyapıya verdigi oneme imren önce. enes ve menejerleri ya herşeyin farkındaydı da kumar oynadılar nasolsa beceremezsek işin boku fenere kalır diye ya da cidden bişeyden haberleri yok öle apışıp kaldılar

Adsız dedi ki...

bu arada aranızda pek az kişinin kolej basketboluyla ilgilendiği belli olduğu için bir konudan daha bahsedeyim.

amerikadaki kolej&highschool prospectlerinin bir çoğu zaten bulundukları liselerden&kolejlerden para alır AMA bunu kayıt dışı yaparlar.

ncaa de şikayet olmadıkça dont ask/dont tell politikası uygular bu konuda.

yoksa projelerde yetişen minimum 5+ kardeşi olan çoğu oyuncunun bir anda kolej e gelir gelmez altlarında humvee lerle gezmesini anlamak için pek zeki olmamak gerekir.

ncaa bi talepte bulunmamıştır,bulunsaydı bunun belgeleri ortada olurdu ama öyle bir belgeyi hiç bir yerde göremiyoruz.

ilk etapta şikayette bulunan da fenerbahçe.
el altından tüm lise&kolej prospectlerine para verilmesine rağmen bunun kaydınıda tutan fenerbahçe.

zaten beni kızdıran da bu herşeyden çok.adamlar sanki geleceğe karşı önlem olsun diye verdikleri paranın kaydını tutup,ilerde olcaklara karşı önlemlerini alıp ilk etaptan kendilerini göstermişler.

enes i para aldığı için suçlarsanız her hs-college prospectini de suçlamanız lazım.

ama bir yandan enes i suçlayıp öbür yandan da fb nin daha hiç1şey yokken paranın kaydını tutmasını,ortada şikayet olmamasını görememek önyargılı olduğunuzu gösterir.

Adsız dedi ki...

onur bla bla bla.
her yorum yapanın fenerbahçe den nefret ediyor olması gerekmez,futbol bile izlemeyen birisi olup olmadığımı bilmeden yine yapmışsın homer lığını gülüyorum yine.

ingilizce bilgine de güldüm bol bol aferin sana =)

gerçekler ortada,bazı belgeler ortada bazıları ortada değil.

ben tüm dediklerimi kaynaklara dayanarak sundum,sense homerlığına dayanarak.
aferin sana,tam dinlenilcek tartışmaya girilcek kişisin.
dikkate almıyorum bundan sonraki yorumlarını homer,kaynak gösterene ve kafandan atma aşamasını geçtikten sonra ciddiye alabilirim tekrardan.

:/ dedi ki...

arkadaş herşeyi geçtim de konu yine ingilizce bilip bilmeme muabbetine gelmiş yaa neyse ben bişey demiyorum.

Adsız dedi ki...

güvenilir kaynağınız, ne kadar güvenilir. koskoca bir kulüp resmi yayın organlarından aksini idda ederken sizin "güvenilir kaynağınıza" mı güveniceğiz. ki bu masum yavrumuz , milli takıma gelmemiş ve bununla ilgilide yalanları ortaya çıkmış daha sonra georgetown üniversitesine söz verip, ben sizin sisteminizi bilmiyordum ( en basit ve saçma yalandır, hadi sen bilmiyorsun menejerin var yanında bu işleri takip etsin diye) sonrasında georgetown üniversitesine kazık atan bu adam haklı, koskoca Fenerbahçe Kulübü yalancı ?

marmaris dedi ki...

Walla en büyük fb düşmanlarındanım ama kardeşler bu konuda fb haklı kusra kalmayın.. Adam haklı beyler

kfc dedi ki...

onur haklı.


http://www.nytimes.com/2010/09/08/sports/ncaabasketball/08basketball.html


İngilizcesi olan arkadaşlar şurayı bi okusun da öyle gelsin lütfen.

Özellikle şu kısım:

Kentucky Coach John Calipari did not return a call to his cellphone seeking comment, but he told The Sporting News in April that Kanter didn’t receive any money. Kanter couldn’t be reached for comment. His father, Mehmet, a prominent professor in Turkey, did not return e-mail requests.

“There was no money, from what we’re seeing, what the kid is saying and the family, and what Nike is saying,” Calipari told The Sporting News. “There’s a lot of misinformation out there. You’ve got people talking about it that don’t know, just heard a rumor.”


Bunun üzerine Murat Murathanoğlu'nun Caliperi ile ilgili yazısını okuyunuz. Kendinize geliniz.

kfc dedi ki...

Hayır anlayamadığım mevzu şu: Deniyor ki ncaa de sorma / söyleme politikası var. Fenerbahçe niye söylemesin? Niye oyuncusunu elinde tutmak istemesin? Madem gidin futbol izleyin demiş eleman, futboldan örnek vereyim. Ben barcelonayım, altyapımda messi var. Kendi yetiştirdiğim oyuncuyu niye bu şekilde kaybedeyim? biraz mantıklı olun yaw.

Koray Gök dedi ki...

ncaa'in ve basketbolun bu tür prosedürlerinden pek haberdar olmayan biri olarak soruyorum, art niyet aramayın.

enes'in oynayamamasından fb'nin herhangi bir kazancı oldu mu?

bir de fb bu konuda hiçbir açıklama yapmasa, bu olay yokmuş gibi davransaydı, (kendinden bir şey istenmeden bir belge göndermeseydi falan...) enes ncaa'de oynayabilecek miydi?

cevaplayana şimdiden teşekkürler buradan.

Elan dedi ki...

@Koray Gök
NCAA'de, adsız'ın da söylediği gibi sorma/söyleme olayları yaygın olduğundan, kimse araştırma yapmayacak ve Enes oynayabilecekti.

Haa ihbar tarzında NCAA'e böyle bir bilgi gelirse de adamaların sümen altı etmesi düşünülemez, elbette oynatmazlar.

Fb'nin bundan kazancı, "Öğretmenim size şaka yapacaklar" öğrencisinin kazancından başka birşey değildir. Bilmiyorum belki geri döndürmeyi düşündüler, dönmezsen ihbar ederiz dediler, belki sadece intikam amaçlı yaptılar ama sonuçta artık Enes için NCAA kapandı.

Arkadaşın biri demiş, "Fb, kendine gelen talep yazısını göstersin inanalım", doğru demiş, eğer öyle bir belge varsa, Fb'nin zaten NCAA'e bilgi vermemesi ya da yalan bilgi vermesi düşünülemez, o zaman haklılardır.

Ama normalde olan durum, böyle taleplerin olağan olmadığıdır.

boss dedi ki...

Öncelikle Enes'in oynayamayacak olmasi konusunda en büyük suçlunun Fenerbahçe olduğunu düşünüyorum ve ekliyorum:
1. NCAA'in talep edip etmemesi önemli değil, Fenerbahçe'nin hiçbir belge gönderme zorunluluğu yoktu. Enes gibi bir yeteneğin 1 yılını kaybedeceğini bile bile göndermesi oyuncuya garezi olduğunu açıkça gösteriyor. "sahte belge mi gönderseydi?" Hayır, ama göndermeyi reddedebilirdi, ya da biz bu bilgileri FIBA dışındaki kurumlarla paylaşmıyoruz diyebilirdi (Eğer niyeti iyi olsaydı). Çünkü paylaşmak zorunda değildi NCAA FIBA'ya bağlı olmadığı için. Sahte belge gönderseydi de sahtecilik suçu olmazdı, Çünkü bu konuda hiçbir yasa bulamazsınız. Son olarak, Fener belgeleri göndermeseydi Enes,in oynamaması için hiçbir neden yok.
2. Enes kulüp seçimini ilk olarak Fenerbahçe'den değil Ülker'den yana kullanmıştı, ama iki ekip birleşince Fenerbahçe'ye geldi.
3. Fenerbahçe altyapısında sadece 2.5 sene (ki çoğunlukla A takımdaydı) oynayan bir oyuncuyla ilgili "biz yetiştirdik neden elimizden bırakalım" tavrını takınarak kendini oyuncunun sahibi gibi görmek, nedim karakaş'ın ne kadar aciz olduğunu açıkça gösteriyor.
4. FIBA kurallarına göre 18 yaşından küçük oyuncuların profesyonel kontrat imzalaması yasak. Profesyonel olmayan oyuncunun da basketbol oynadığı için ücret alması yasak. Sadece eğitim amaçlı ya da ihtiyaç karşılayan burs alabilir. NCAA'in kararı göstermiştir ki, Fenerbahçe fazladan para vermiş bu oyuncuya, yani kuralları çiğnemiş. Verilen bu paralar vergiye tabi olmadığından Türkiye'deki vergi yasalarını da çiğnemişler belli ki.

Tüm bunlar bir araya geldiğinde, Fenerbahçe'nin yasaları hiçe sayarak, sırf kendi takımlarında oynamayı reddettiği için Türk basketbolunun şu andaki en büyük yeteneklerinden birinin geleceğini askıya alma girişimi şimdilik başarıya ulaşmış oldu. Umarım Enes kendine oynayacak bir yer bulur bu sene (benim tavsiyem D-League).

Adsız dedi ki...

@kfc koyduğun link zaten benim koyduğm wiretap in uzun versiyonu.
koyduğun quote un da burada tartışılanla alakası yok,en azından benim tartıştığım konuyla.

etraftan duyduklarımla konuştuğumu düşünüyosanda detaylı bir cevabı haketmişsindir demektir.

öncelikle söyleyeyim benim için yetenek önemlidir,ne fb ne bjk ne de enes in türk olması bu yüzden onu koruma gibi şeyler benim umurumda değil.

95 yılından beri hs&college basketbolu izlerim.
en eskiden bir örnek vericem ki ncaa in olayları araştırma şeklini örenebilesin.
95 yılında kobe bryant hs da oynarken lester earl isimli bir rival ı vardı,midnigh madness da lester a karşı 43 sayı falan atmıştı her neyse kobe nba e gittikten sonra lester college e gitti ve başına aynı enesin başına gelen olay geldi.
philadelphia daki hs u lester ın philadaki college de oynamasını istiyordu ama lester bunu pas geçtiğinden gerginlik vardı,şikayette bulundular ardından olay incelendi ve olay ortaya çıktı lester ın college basketbolu oynaması yasaklandı,o kadar yeteneğine rağmen de hiç pro olamadı ne yazıkki.
her neyse 95 den beridir takip ettiğim ncaa in olayları yürütme yöntemi şöyledir.
1.dedikodular başlar.
2.şikayette bulunulur.
3.ncaa bunu duyurur.
4.basında haberler çıkar.
5.olay araştırılır.
6.sonuç açıklanır.

enes in durumuna bakalım.
dedikodular tr da başladı,
resmi bir şikayet yok ama mutsuz olan tek bir taraf var,
ncaa den bir açıklama gelmedi,
basında haberler nedim karakaş ortaya çıktığında başladı(senin koyduğun linkteki april mevzusu da yukardaki dedikodulardandır),
olayın ilk araştırılmaya başlanması bu olaydan sonra oldu,
sonuç açıklandı.

ne ncaa de ne de basında şikayet geldi ya da gelen şikayetin kimin tarafından yapıldığına dair birşey görmedim,gördüğüm ise nedim karakaşın açıklamasından sonra incelenmenin başlaması&zaman aralığının tutması(2-2,5 ay sürer genelde bu araştırmalar)

şimdi elimizdeki diğer şeylere bakalım.

parayı enesi mutlu tutmak için ödeyen fb aynı zamanda,kendilerini garantiye almak için kayıtları tutuyor.

mutsuz olan taraf fb tarafı.

dedikoduların başlangıç yeri türkiye ve en sonunda nedim karakaş ortaya çıkıp belgeleri yolluyor ortada hiç bir kaynaktan belge istendi denmemesine ragmen.

yıllardır bildiğim,onlarca örneğini gördüğüm işleme sürecine mi güveneyim,yoksa nedim karakaşın sözüne mi?

olay oldukça açık,sen göremiyorsan bu da seninde diğer arkadaş gibi takım sevdalısı olduğunu gösterir.
burada tartışılan-en azından benim tartıştığım- olayın nereden başladığıdır,o yüzden 2.yorumunda off topic olmuş,dikkate almıyorum hakkı olup olmadığı konusunu.

Onur dedi ki...

@ kendini bilmez adsıza
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=21589

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacaksın. at gözlüklerini çıkaracaksın. ben onu izledim ben bildim böyle olmuşturlarla yürümez bu iş. al sana kaynaksa kaynak
mailim de yazıyo istiosan ulaş bana sana egitimimi göstereyim bak bakalım ingilizce biliyo muymuşum bilmiyo muymuşum neyse olay ingilizce bilip bilmemek de diil olay kendini bilip bilmemek

dünya üzerindeki herhangi bir spor klübü yaptıgı bütün ödemelerin kaydını tutar çünkü bütün ödemelerin kalem kalem gerek yetkili mercilere gerek (türkiyeden örnek vermek gerekirse divan kuruluna) kalem kalem gönderilir.
yani zaten yapılan ödemenin kaydı tutulmadan elden yapılması yasa dışıdır. önce bunları ögren de gel ondan sonra insanlara yaftalar takma işine girersin işte

olay burda enesin gidip gitmemesi değil olay burda enesin ya da menejerlerinin vizyonsuzlukla belirli kuralları çiğnemesi ncaa in de olayın 1. öznesi fenerbahçeden bilgi istemesinden ibarettir. fenerbahçe tabi ki de yolsuzluk yapmayacaktır. herhangi bir sporcu nasıl parasını almadığı zaman klüpten sözleşmesini feshedip ayrılabiliyorsa ve tu kaka olmuyosa para aldıgını bildigi halde ve oynamayacagını bildigi halde ncaa ye gitmeye çalışması enesin ya da menejerlerinin vizyonsuzlugudur. fenerbahcenin herhangi birini koruma/kayırma amacıyla yolsuzluk yapmak gibi bi lüksü yoktur. kaldı ki bu fenerbahce ekseninde olan bisey de degil hicbi klübün böyle bisey yapma lüksü yoktur.

fenerbahcenin enese takıntısı olabilir ya da olmayabilir orası ayrı mesele ama bu olayda fenerbahce ustune düseni yapmıstır hata enesin hatasıdır. gitmek istiyosa gidebilir kimse bisey diyemez.

sen gidip ucu bucagı türkiyeden cıkan kaynaklardan orda belirtilmedigi sekilde fenerbahcenin kasten yolladıgını iddia ediyosun bunu kanıtlayan bi cümle olmadan al ben de sana bunu kanıtlayan kaynagı yolladım.
kimin neleri kafasından attıgı su yüzüne çıktı heralde?

Adsız dedi ki...

ülker'in üç takıma sponsorluğu 2012 yılında bitiyo ve geçenlerde bunu uzatmayıp tıpkı thy gibi reklam yürüteceklerini duyurdular.bakalım fenerbahçe 2012 den sonra basketbolda ne olacak(eurolig hakkı da ülkerin olduğu için artık euroligede katılamıcak).enes gibi adam niye fener gibi bi takımda yıllarını harcasın ki.

Adsız dedi ki...

ben altı yaşımdan beri ncaa takip ediyorum ulan!

kfc dedi ki...

Ya mevzu gayet basit. Bu ncaa in kuralı nedir? Oyuncu amatördür, ihtiyacından daha fazla para alamaz. Bu enes kanter fazladan 30 bin dolar almış mı? Almış. Ncaa deki kuralı bile bile bu lige gitmiş mi? Gitmiş. Ncaa bu güne kadarki bütün benzer mevzularda oyuncu aleyhine karar vermiş mi? Vermiş. E daha nedir o zaman? Neyin tartışması yapılıyor hala? Yok fener belgeleri göndermeseymiş de, yok biz belgeleri bi tek fiba ya veririz deseymiş de bilmemne...

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe'den bilgi istendi. Koskoca Fenerbahçe yalan bilgi mi verseydi? Enes kendi kendini bu durumlara soktu. NBA'e gitmenin bir sürü yolu var. Ayrıca Fenerbahe bu adamı yetiştirmedi mi? Hata mı yaptı yani bunu mu demek istiyorsunuz.

Herşeyin bir adabı var. NCAA'daki kuralalrı Fenerbahçe koymadı. Bilmiyorsan saçma sapan işler yapmıyacaksın.

kobereis dedi ki...

iyi oldu buna fenerbahçeden istendi belgeler ondarla verdi saklanması beklenemzdi zaten şimdi bu senede oynıyamıyacağına göre 2 yıl basket oynamamış bi adamında draft da önemli darbe yiyeceği kesin nba artık çok uzak menejerinede helal olsun. menejerler ilk önce ceplerini doldurmayı düşünürlerse böyle yeteneklere yazık olur basketbolda gelişmez.

boss dedi ki...

@kfc

Nasil mavzu basit ya??? Bu kadar mi bencillik olur kardesim?? NBA tarihinde ilk kez bir Turk oyuncu ilk 5'te draft adayi gosteriliyor ve adam kendini daha iyi tanitmak (ve ayni anda universitede okumak) gibi bir sansi kullanmak istiyor ama bizim fenerliler anca en buyuk aziz en buyuk nedim ayaginda hala. Fenerbahce yasalari cignemis diyoruz hala daha mevzu basit diyorlar. Bu oyuncuyu fenerbahce yetistirmedi. Yetistirme 8-10 yasinda baslar 16 yasinda degil. 2 sene A takimda 5-10 dakika oynatip, 16 yasindaki cocugun cebine binlerce dolar tikistirmakla adam yetistirilmez. fenerbahce'nin NCAA'e karsi hic bir (tekrar ediyorum HICBIR) yukumlulugu yok. Kendi yetistirdigini iddia ettigi oyuncunun 2 sene surunmesine goz yuman takim ancak kotu niyetli olabilir. Tartisma niye mi yapiliyor? su yuzden: NBA hayalindeki buyuk yeteneklerin Fenerbahce'yle bir daha hic bir bag kurmamasi icin!

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Bu sitede fener düşmanıymış öğrenmiş olduk, zaten tersi olsa şaşırmak gerekiyor. Yorumlara bakıyorum da herkes Fenerbahçe'ye sallıyor. Ya arkadaş 2-3 oyuncu da siz çıkarın da sizin oyuncuları tartışalım ya Fenerbahçe olmasa tuvalete falan da gidemiceksiniz yazık acıyorum size.

Adsız dedi ki...

fenerbahçe dürüstlük yapmasaymış saklasaymış diyenler fenerbahçe'nin doğru düzgün vergi ödeyen tek kulüp olduğunun farkında da değiller muhtemelen.ah pardon;kendileri o sürede fenerbahçe nin ödediği vergilerden devletin kendilerine verdiği sadakayla futbol takımlarına stad yapmakla meşgullerdi.diğer taraftan bir adama emek veriyorsunuz,bel bağlıyorsunuz,onu eğiten hocalara maaş ödüyorsunuz,sonra bu adam sizi değil daha önce neler yaptığı belli olan bir adam takılıp gidiyor(üstüne bir de bu çocuğun babası cahil falan değil,doktor).,fenerbahçe de ne yapacaktı arkasından su mu dökseydi.

ayrıca bırakın artık şu ezik "ilk kez bir oyuncumuz bla bla" muhabbetini.dünya ikincisi takımınız,nba de oynayan 5 oyuncunuz(ki 2 tanesi top 30 dadır ligde.),eurolegue f4 seviyesinde 2 takımınız var hala ağlıyorsunuz.

son olarak fenerbahçe'nin ülker ayrıldıktan sonra eurolegue e gidemeyeceğini söyleyen adsız;fenerbahçe boşuna mı salon yapıyor üstelik yine ülker işbirliği ile.konuşmadan önce düşünün biraz.

intuition dedi ki...

Bak yahu, Fenerbahçe hayallerine engel olmuş. Fenerbahçe Enes için bugün küçük bir basketbol takımının bütçesini harcadı sadece, okuttu, burs verdi, Enes sakatlandı kimse destek bile olmazken Fenerbahçe destek oldu. "Burada kal Euroleague'de oyna sonra gidersin" dendi. Enes'e sözleşme verildi.
Enes menajer oyununa geldi ve gitti, sonra suçlu Fenerbahçe oldu. Oldu başka? Bir de at çamuru Nedim Karakaş'ın üzerine o çok GÜVENİLİR KAYNAKlardan hooop suçlu Fenerbahçe. Enes giderken biliyordu orada oynayamayacağını sağolsun Tolga Tuğsavul kendisine gazı verince dönüşü olmadı.

intuition dedi ki...

Ayrıca komik yorum gelmiş. Ülker bırakacak diye. Ülker diğer 2 takımı bırakacak zaten Fenerbahçe ile anlaşması sadece sponsorluk anlaşması değil, ortada milyonlarca dolar ödenerek yapılan bir salon var. Ki bunu Fuat Akdag da söyledi Ülker yönetimiyle konuştuktan sonra, diğer 2 takımın sözleşmelerinin uzatılamayabileceği fakat Fenerbahçe ile arasındaki sözleşmenin farklı olduğunu...
Zaten 2013 Final Four'u da çok çok büyük ihtimalle Fenerbahçe'nin evinde oynanacak.
Bunu da söyleyen ben değilim Euroleague CEO'su kendisi açıkladı 2012 ve 2013 için ana adaylar Londra ve Istanbul diye.

Adsız dedi ki...

2012 de ülker sadece fenerbahçe yi değil galatasaray ve beşiktaşı da bırakacağını ve thy gibi sponsorluklara gireceğini şimdiden diyor,inanmayanlar 2012 de anlarlar ayrıca eurolig hakkı türkiyede efes ve ülker ait yani ülker sponsorluğu 2012 de bitince hakkını alıp başka şekilde değerlendirir fenerde annesinin liğine döner tıpkı 2007 öncesi gibi.unutmayalım enes 2004 de ülkere transfer olmuş ülkerde 2007 de fenerbahçeyle birleşmiştir.ynai enesi fener yetiştirdi dyenler kesin ve kesin futbol taraftarıdır basketbol hakkında sıfır bilgisi onlarlardır net olarak görülüyo..

intuition dedi ki...

E görelim o zaman sen bu lafını unutma...
Ülker Fenerbahçe'yi bırakıyor mu, bırakmıyor mu? Yahu adamlar sadece 58 milyon dolar o araziye para verildi beraber işe girdiler. Evet Ülker, Beşiktaş ve Galatasaray'ı bırakmayı düşünüyor ama Fenerbahçe'yi değil.
Zira ortada sponsorluk anlaşmasından daha fazlası var. Kocaman yapılan bir tesis var ve bu tesis için Euroleague CEO'su diyor ki "2013 Euroleague finali burada yapılacak çok büyük ihtimalle"...
Sen de hala Fenerbahçe'yi bırakacak diyorsun, vay bee...

Adsız dedi ki...

"Nedim Karakaş, güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre NCAA'den herhangi bir talep yokken belgelerle gidip Enes'i şikayet etmişti."

Güvenilir kaynağınızı Murat Murathanoğlu son yazısıyla çok güzel çürüttü.

Adsız dedi ki...

fenerbahçenin yeni salonun yeri devlet tarafından verildi galatasaraya seyrantepe verilince fenerli başbakanda anadolu yakasında bi kapalısalon olsun ayağına yeri verdiler inşaatı yapan toki,fenerbahçe zaten ibbnin yaptığı haldın alağaşda maçlarını yapacaktı çünkü basketbola çok önem verilmiyodu ama ülkerle birlşince işler değişti.ayrıca o salonu yapan fenerbahçe değil devlet ülerde bu işe sponsor oluyo tıpkı telekomaslantepe muhabbeti gibi 2012 de ülker ayrılınca görür fanatikler.

intuition dedi ki...

Dünün en çok konuşulan olayıydı Ülker'in sponsorluk mevzuusu. Bu kadar çok konuşulunca oluşan bilgi kirliliğini yok etmek amacıyla konuyla alakalı olarak bir açıklama geldi Ülker'den. 'Basketbol bizim DNA'mızda var. Desteğimizi çekmemiz söz konusu olamaz. Geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de basketbolla ilişkimiz devam edecek.' cümleleriyle başlayan açıklamada dünkü haber doğrulandı ve yapılan toplantılarda basketboldaki sponsorlukların yenilenmeme ihtimalinin gündeme taşındığı belirtildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

- Her dönem basketbolu farklı stratejilerle yönetiyoruz. 1993’ten 2006 yılına kadar, takımımız Ülkerspor Basketbol 1. Ligi’nde mücadele etti. Şimdi de Fenerbahçe Ülker olarak yoluna devam etmektedir. Galatasaray ve Beşiktaş Basketbol takımlarına Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka olarak isim sponsorluğu yapmaktayız.

- Kulüp sponsorluklarının yanı sıra, basketbolda değer yaratan pek çok projeye de katkı sağlamaktayız. Türkiye Basketbol Federasyonu’yla beş yıldır birlikte gerçekleştirdiğimiz ve bugüne kadar 5.000’i aşkın çocuğumuza basketbol sevgisi kazandıran “Minikler Şenliği” projemiz her yıl büyüyerek sürmektedir.

- Ülker, geçtiğimiz Eylül ayında ülkemizde gerçekleştirilen FIBA Dünya Şampiyonası’nın da ana sponsorluğunu üstlenerek basketbola desteğini sürdürdü. Yine Dünya Basketbol Şampiyonası kapsamında gerçekleştirilen “Children of the World-Dünya Çocukları” projesiyle 110 ülkeden gelen 300 çocuğu bir hafta boyunca İstanbul’da ağırlayarak ülkemizin tanıtımına, çocukların basketbolu sevmelerine katkıda bulundu. Yine şampiyona öncesi NTV’de yayınlanan ve çocuklara basketbolu sevdirmeyi amaçlayan “Sahaya Çık” basketbol programı da, Ülker’in basketbola olan ilgi ve desteğinin göstergesidir.

- Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleriyle olan basketbol sözleşmelerimiz 2010- 2011 sezonunun sonuna kadar devam edecektir. Kulüplerle yapılan toplantılarda, bu tarihten sonra basketbol sponsorluklarının yenilenmeme ihtimali gündeme taşınmıştır. Bu durumu “Ülker potadan çekiliyor” diye yansıtmak doğru değildir.

Bak bakalım kimi bırakma durumları varmış.

intuition dedi ki...

Dünün en çok konuşulan olayıydı Ülker'in sponsorluk mevzuusu. Bu kadar çok konuşulunca oluşan bilgi kirliliğini yok etmek amacıyla konuyla alakalı olarak bir açıklama geldi Ülker'den. 'Basketbol bizim DNA'mızda var. Desteğimizi çekmemiz söz konusu olamaz. Geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de basketbolla ilişkimiz devam edecek.' cümleleriyle başlayan açıklamada dünkü haber doğrulandı ve yapılan toplantılarda basketboldaki sponsorlukların yenilenmeme ihtimalinin gündeme taşındığı belirtildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

- Her dönem basketbolu farklı stratejilerle yönetiyoruz. 1993’ten 2006 yılına kadar, takımımız Ülkerspor Basketbol 1. Ligi’nde mücadele etti. Şimdi de Fenerbahçe Ülker olarak yoluna devam etmektedir. Galatasaray ve Beşiktaş Basketbol takımlarına Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka olarak isim sponsorluğu yapmaktayız.

- Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleriyle olan basketbol sözleşmelerimiz 2010- 2011 sezonunun sonuna kadar devam edecektir. Kulüplerle yapılan toplantılarda, bu tarihten sonra basketbol sponsorluklarının yenilenmeme ihtimali gündeme taşınmıştır. Bu durumu “Ülker potadan çekiliyor” diye yansıtmak doğru değildir.

Bak bakalım kimi bırakıyorlarmış...

Adsız dedi ki...

Türk basketboluna vurdukları darbe için Enesin ailesine ve menejerlerine sevgiler... hayır ondan sonra herkes bizi neden sevmiyor triplerine giriyorlar.Bu işin böyle sonuçlanacaığını bilipte genede Türk basketbolunun yetiştiriği en buyuk yeteneğe 2 sene üstdüzey basketbol oynatmamak sevilmemek için bir sebep.

Zoro