BIY AD

10 Aralık 2010 Cuma

9 Aralık'tan Notlar


Hücum Verimliliği:
Boston bu sene rakip potalara en yüzdeli hücum eden takım ünvanına sahip. Dün geceki maçta da Philadelphia karşısında maçın başından sonuna kadar çok zorlanmasına ve rakibine ofansif ribaundlarda ezilerek onlardan yaklaşık 15 kere daha az hücum etmesine karşın bulduğu %56 şut isabetiyle maçı kazandı.


Howard'a Tamam Diyelim, Ya 2. ?
Magic dün gece Portland deplasmanında ilk çeyrekten sonra tel tel döküldü. Ayakta durabilen tek isim olan Howard da ikinci yarıda Przybilla'nın oyuna girmesiyle sırtı dönük oyun oynama dermanını kendinde bulamayınca fark açıldı ve Portland adına rahat bir galibiyet geldi. Şampiyonluğa oynayan her takımda güvenebileceğiniz en az bir lider bulunur. Lakers'ta şu an Kobe, Gasol ve hatta Odom minimum seviyesi belli olan ve bu seviyenin altına düşmeyen isimler. Keza durumun Miami'de de benzer olacağını düşünüyorum. Senelerdir tartışılır Howard'ın oyunundaki eksik yanları bir türlü geliştirememesinden dolayı güvenilir bir oyuncu olmadığı. Hadi onu bir nebze güvenilir biri olarak kabul edelim, peki arkasından kimi sayabiliriz Magic'te, Jameer, Carter, Lewis? Cevap: Hiçbiri. Dün geceki maçta bir kez daha gözler önüne serildi bu gerçek. Howard 13/20 ile 39 sayı atarken takım arkadaşları yalnızca 44 sayı üretebildi.

Harris'siz Bu Kadar
Ligin en formda ekiplerinden Dallas deplasmanına konuk olan Nets, ilk çeyrek sonunda en önemli kısası Harris'i de sakatlığa kurban verince AAC'dan çıkamadı. Dolayısıyla Lopez-Humphries-Morrow üçlüsünün de çabaları boşa gitti. 89 sayının 61'i bu üçlüden geldi.

Takımı Baltalayanlar:
Howard haricindeki Orlando 5'i tam anlamıyla buraya layık. 36'da 10 saha içi isabeti var dört oyuncunun. Yukarıda da değindiğim için tekrarlamak istemiyorum ama bu kadroyla şampiyonluk zor.

X Faktörler:
Bir oyuncunun takımın rol oyuncusu hüviyetindeyken kısa bir zaman içinde skorerliğe evrilmesine yakın zamanda Ariza ile şahit olmuştuk. Lakers'tan Rockets'a geçmesiyle birlikte müthiş bir özgüven patlaması yaşamış ve takımın da elverişli olması sebebiyle sayı ortalamalarını vs. çok arttırmıştı. Matthews'te ise durum biraz daha değişik. Portland'da skor yükünü çekebilecek oyuncu sayısı Ariza'lı Houston kadrosundan çok daha fazla. Ama Roy'un sakatlık döneminde kendisini öyle bir belli etti ki Matthews, son maçlarda ilk beşteki yeri kaptı ve takımın önemli hücum silahlarından biri durumunda şu an.

Semih:
Shaq'ın yokluğunda NBA kariyerinde ilk defa ilk 5 başlama şansı buldu Semih. Sixers'ın her iki pota altındaki dominasyonundan Semih de nasibini aldı ama hücumda 2'de 2 isabetle 8 sayı üretmesini bildi. Ama esas önemli olan Rivers'ın Semih'e olan güvenini göstermesi. Şu aşamada Semih'in ilk 5 başlaması bile çok önemli bir artı kendisi için.

1 FARKLI FIKIR:

Cem dedi ki...

Bu maç notları formatını çok sevdim. :) Hayvanlar-Baltalayanlar-Kürekçiler formatının box score okumaktan pek farkı yok açıkçası. Acaba bundan sonra böyle mi olacak yoksa üç maç olduğu için mi bunu tercih ettiniz?