BIY AD

11 Aralık 2010 Cumartesi

NBA'de Bugün - 10.12.2010

Miami Heat biraz fikstürünün avantajı biraz da takım içi sorunlarının halledilmesiyle önemli bir ivme yakaladı. Dün Warriors deplasmanından da rahat bir galibiyetle dönen Miami, Orlando'nun yenilmesiyle beraber GüneyDoğu'da liderliğe yükseldi. Dwyane Wade takımın yakaladığı galibiyet serisinde skorer kimliği ve ribauntlara yaptığı katkı ile takım adına önemini bir kez daha ortaya koydu. Benchten beklenen katkı gelmemiş olsa da Dampier'ın takıma ne denli faydalı olduğunu her maç görüyoruz. Skor katkısı yapmasa da ribauntları, pota altında duruşu ile savunmada ve hücumda önemli bir silah.

Lige müthiş başlayan ancak son bir iki haftadır form düşüklüğü yaşayan Hornets bu kez kendi evinde Thunder'a yenilmekten kurtulamadı. Üçüncü çeyrek yalnızca 12 sayı üreten Hornets'in genel olarak ikinci yarılarda oyundan koptuğunu görüyoruz kaybedilen maçlara bakıldığında. Tabi şu sıra takımın taşınması, satılması gibi durumlar ön planda olduğu için belki de oyuncular kendilerini kafaca basketbola veremiyorlar. Thunder'da Westbrook bir kez daha takımını sırtlayan isim olmuş. Thunder'da asıl galibiyeti getiren performansta bana göre Ibaka'nın 18 sayı 9 ribauntluk performansıdır.

İki maçtır kaybeden ve Melo'nun sakatlığında eksik oynayan Denver, deplasmanda Raptors'u mağlup etme başarısını göstererek hem kötü gidişe dur dedi hem de koç Carl'ın kariyerindeki 1000. galibiyeti gelmiş oldu. Billups, Melo'nun yokluğunda ipleri eline almış ve pota altında sıkıntısı olan rakibine karşı topu bol bol Nene'ye indirmiş. Melo'nun yerine ilk beş çıkan Forbes'te kritik bir katkı sağlamış. Harrington'un benchten gelerek 31 sayı bulması da galibiyeti perçinleyen katkı olmuş kuşkusuz ki. Toronto'da sezon başından beri benchten oldukça verimli katkılar almayı sürdürüyor ama bunu ilk beş rotasyonuna yansıtamıyorlar.

Lakers dört maçlık yenilgi serisinden sonra kısmen kolay iki rakibi yenmeyi başarmış ve Clippers'a karşı son saniyede galibiyete uzanmıştı. Doğu Turnesi'ne başlayan Lakers'ın ilk ayağında yenilgi görmesi bu zorlu fikstür öncesi kötü oldu onlar adına. Bulls'ta Rose takımını sırtlayan ve galibiyetine götüren isimdi. Maça çok kötü başlamalarına rağmen akıllı oynayan ve ayakta kalan Bulls ikinci yarı Lakers'ın fişini çekmeyi başardı. Ömer'de maçın ilk çeyreğinde fazlasıyla dakika bulmasına ve savunmada Gasol'e karşı başarılı bir duruş sergilemesine karşın ilerleyen bölümlerde pek süre bulamadı ve 8 dakika süre aldığı maçı 1 sayı 1 ribaunt ile tamamladı.

Amare Stoudemire 30 artı sayılarına ve Knicks'te maç kazanmaya devam ediyor. Üst üste 7. galibiyetini alan Knicks Doğu'da da yükselerek beşinci sıraya kadar geldi. Yeni kurulan bir kadroydu ve lige kötü başlamaları normal olandı ancak şimdi ritmini bulan Knicks'in önünde kimse duramıyor. Amare'nin müthiş performansına dikkat çektikte bir de maçın kritik anlarında John Wall'a vurduğu bir blok var ki aman aman. Açın özeti izleyin adeta 'Daha buralarda yenisin genç ağır ol bakalım.' diyerek mesaj vermiş.

Batı'da liderliğini sürdüren Spurs evinde ağırladığı Hawks'ı mağlup etmeyi bildi ve üst üste 4.galibiyetini elde etti. Uzun süredir kendi sahasında Hawks'a maç vermeyen Spurs serinin devamını sağladı. Maç boyunca herkesin bir şekilde katkı verdiği ve 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştğı Spurs'te Blair'in Hawks pota altına karşı sergilediği 16 sayı 12 ribauntluk performans dikkat çekiyordu. Hawks cephesinde ise Johnson'un sakatlığının takımı büyük ölçüde etkilediğini söylemek mümkün. Son bir iki maçtır Crawford benchten gelerek iyi performans sergiliyor ancak bu maç galibiyeti getirememiş.

Deron Williams'ın müthiş performansıyla Batı'da kendine bir yer bulan Utah Jazz doludizgin devam ediyor. Yine Williams'ın harika performansı ile galibiyete giden Utah'ta Howard'a karşı Millsap'ın sergilediği performansa da dikkat çekilmeli. Bunun dışında kontrat sezonunda olan Krilenko'nun da sezon başından beri belli bir seviyede ve takıma oldukça yararlı oynadığını da biliyoruz ki dün gece de double yaparak etkisini göstermiş. Utah'ın bu akşamki rakibi de şu sıralar ligi süpürmekle meşgul olan Dallas olacak. Orlando kağıt üzerinde Doğu açısından kalbur üstü bir takım olmasına rağmen bir türlü bu kadrodan yüksek verim elde etmeyi başarmıyor Stan Van Gundy. Bakıyoruz istatistiklere Carter çok az şut kullanmış, Howard'da bitiricilik yok, Nelson iyi performans sergilemiş ama gereğinden fazla şut kullanmış bir guarda göre. Lewis ise uzun bir aradan sonra iyi bir maç çıkartmış şaşırdım. Orlando'da bir takım sorunlar var ve böyle giderse daha da gerileyecekler.

Phoenix'in bu sezonki belalısı kim diyecek olursak cevap kesinlikle Portland olur. Ligin açılış maçında Suns'u mağlup eden Portland son bir haftada da iki kez rakibine yenilgi tattırdı. Portland açısından şu sıralar çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor ancak galibiyetlerine devam ediyor onlar. Takımdan ayrılacağı konusunda adları geçen Camby ve Miller oldukça iyi performanslar sergileyerek galibiyeti getirmiş. Suns'ta ise Hedo benchten gelip 22 dakika süre aldı ve 11 sayı 5 ribaunt ile maçı tamamladı.

0 FARKLI FIKIR: