BIY AD

7 Aralık 2010 Salı

Haslem Gitti, Dampier Geldi (Heat'in Durumu)

Aslında amacım Dampier'ın ilk doğru düzgün katkı yaptığı maçtan sonra yazmaktı ama beklemekten sıkıldım. İlk doğru düzgün dakika aldığı karşılaşmadan sonra yazayım dedim.

2-3 hafta önce Grizzlies maçında Zach Randolph'un kamyon gibi çarpmasıyla yere yığılan Haslem sakatlanmış ve soyunma odasında taşınmıştı. Pozisyonda ayağına bir darbe yokmuş gibi gözükse de, yapılan kontroller sonucunda Haslem'in ayağında bağ kopması olduğu belirlendi. Ameliyat olan Haslem en iyi ihtimalle normal sezonunun sonuna doğru dönebilecek parkelere. İşte bu noktada devreye Dampier girdi.

Üç yıldızla imzaladıkları andan beri, Miami'nin pivot eksiği olduğunu dile getiriyordum. Ama Pat Riley takımı harika bir şekilde şutörlerle donatmasına rağmen, bu eksiği inatla görmüyor veya göremiyordu. Piyasadaki kalıplı uzunların hiçbiriyle ilgilenmedi Heat. Hatta sonunda Kwame Brown gibi 'kazma' olarak anılan bir oyuncu bile Bobcats'e gittiğinde, Heat'in onu almayarak yanlış yaptığını yazacak raddeye gelmiştim. Sezon başladığında Joel Anthony'nin rakip uzunların yanında çocuk gibi kaldığını, Bosh-Haslem-Anthony üçlüsünün kalıplarının ne kadar yetersiz olduğunu görmüş olduk. Heat'in dış adamlarının savunması ligin en iyilerinden biriyken, boyalı alanda bir Warriors kıvamındaydılar adeta. Hani her işte bir hayır vardır derler ya, Haslem'in sakatlanması belki iyi bile oldu Heat için. Böylce Riley'nin aklı başına geldi ve oluşan uzun ihtiyacını Dampier ile kapattı.

Dampier'ın süre aldığı 6 maçın son 5'ini kazandı Heat, tabii bunun bizim vurdumduymaz pivotla pek bir ilgisi yok. Çünkü henüz ilk defa dünkü maçta anlamlı dakikalar aldı diyebilirim. Yeni yeni NBA temposunda forma giyebilecek kondüsyona ulaşıyor kendisi. Ama hem blok tehdidi oluşturacak hem de rakip pivotların arkasında ezilmeden durabilecek bir isim eklemiş oldu Heat böylece. Henüz katkılarını göremesek de, sezon ilerledikçe farkedilecektir Dampier'ın etkisi.

Şimdiden playofflar'a Heat'in şampiyonluk hedefine baktığımızda, bu transferi son derece olumlu bulduğumu söylemeliyim. Eh ne de olsa 4 aydır Heat'in böyle bir oyuncu almasını bekliyordum, kötü diyecek değilim. En kötü ihtimalle Shaq ve Dwight'ın karşısında itip kakılamayacak bir kütle eklemiş oldular. Ama Heat ve Spoelstra'nın çözmesi gereken asıl konu hücum. Son 5 maçı kazanmış olsalar da, bu istatistik biraz yanıltıcı, JoJo'suz Hawks'u ve birbirinden tırt 4 ayrı doğu takımını yendiler üst üste. Sezon başına göre daha iyi ve uyumlu oynadıklarını rahatlıkla söyleyebilirim (bu 5 maçtan 2'sini izledim) ama şu takımları yenmek başarı olarak kabul edilebilir mi acaba?

Neyse kısacası bence şampiyonluk yolunda önemli bir oyuncu eklediler kadrolarına. Haslem de dönünce üç tane rahatlıkla güvenebilecekleri uzun ile iyi bir rotasyona sahip olacaklar. Önemli olan da bu. Ha bu arada bilmeyenlere şunu da aktarmış olayım: Miami takımı bu transferi yapabilmek için kadrosunda yer açmak durumundaydı ve Jerry Stackhouse'u yolladılar.

0 FARKLI FIKIR: