BIY AD

5 Aralık 2010 Pazar

DeJuan Blair ile İlginç İşler


Sezon başıyla kıyasladığımızda gözle görülür bir biçimde süreleri düştü DeJuan Blair'in. Kasım ayında onu sürekli olarak 20-25 hatta kimi zaman 30 dakikaya yakın sahada görüyorduk. Zaten gelecek vaadeden ve geçtiğimiz sezonun en büyük draft steallerinden olan bir oyuncuya yapılabilecek en normal muamele de buydu tartışmasız.

Fakat Kasım'ın sonlarına yaklaştığımızda birden Blair'in sürelerinde inanılmaz bir azalmaya şahit olduk. 3 maç arka arkaya 6, 13 ve 7 dakika görev alan genç oyuncu tam bu dakikaların adamın olmaya başlamışken bir anda ertesi maç 28 dakika sahada kaldı. İlginç işlerin ikincisi ise Blair'in Spurs hücumundaki yerinin belirsizliği. Onun bir savunma adamı olduğu aşikar ancak bir maç 15 şut kullanıp sonra çıkıp nerdeyse hiç potaya bakmayarak 1 şut attığında da insan bu garipliğin üzerine düşünmeden edemiyor.

Blair'ı özel kılan özelliği tek kelimeyle ifade edilebilir : ribaund. Geçtiğimiz sezon bir maçta 19 ribaund alıp tüm gözleri üzerine çektiğine şahit olmuştuk. 09-10 sezonunda yakaladığı 6.4 ribaund ortalaması da gelecek için olumlu sinyaller veriyordu kuşkusuz. Fakat bırakın geleceği hemen ertesi sezon bunun üstüne koyamaması, gelişimini bu kadar erken kesmesi onun adına çok kötü oldu. 6.3 ortalamayla oynadığı bu yıl üstüne koyamadığı bir diğer nokta ise kısıtlı hücumu. 2.01 boyuyla pivot oynamaya çalıştığı için büyük sıkıntılar çekmesi elbette ki normal ama sahadaki bu çaresiz görüntüsünün bir parça bile değişmemesi durumu biraz anormal kılıyor. Blair'e bir bakın. Hemen hemen her pozisyonda patır kütür blok yediğini görebilirsiniz. Fakat bunun yanında topu her eline alışında blok yememek adına fake attığını ve sonrasında imkansız denebilecek atışlar çıkardığına da şahit olursunuz. Yani çaba var ancak icraat yok.

Bu durumun böyle gitmeyeceği de çok bariz bir şekilde ortada. Hele ki Spurs benchinde McDyess gibi ligi en iyi bilen uzunlardan biri beklerken Blair'le atakları boşa harcamak çok mantıksız görünüyor. Genç oyuncu ne zaman ki oyununa ekstra bir şeyler katacak işte o zaman daha çok süre alacaktır diye düşünüyorum. O zamana kadar ilk 5'te McDyess'ı kullanmak çok daha akıllıca bence. 36 yaşına rağmen neredeyse Blair'le aynı ribaundu çeken bir adamı motive etmek adına da mükemmel bir hamle olur. Tabi Pop, Jefferson örneğinde görüldüğü gibi Blair'a da bir ayar çekmeye kalkar mı? Bekleyip göreceğiz.

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

jefferson örneği nedir? açar mısınız?

Adsız dedi ki...

Blair savunma adamı mı? Yapma yahu. Hani iyi ribaund aldığı maçlar oluyor ama iyi savunmacı değil, Spurs'ün ihtiyacı olan savunmacı kesin değil.

Adsız dedi ki...

ufak bi ekleme yapayım hemen, hücumu konusunda söylediklerine katılıyorum ama dedigim gibi savunması epey yetersiz kalıyo çoğu zaman

Tolga dedi ki...

@ 1. Adsız

Geçtiğimiz sezon beklenilenin çok çok altında kalan Jefferson için Popovich temel drillerden oluşan bir program hazırladı ve oyuncuya kolej yıllarında öğrenmesi gereken ancak öğrenemediği şeyleri baştan gösterdi.
Ve şimdi Jefferson geçen seneye göre çok daha iyi oynuyor.

@ 2-3

Oyunun savunma yanında daha etkili bir oyuncu olduğundan dolayı o tabiri kullandım. Yoksa tabii ki kusursuz bir savunmacı değil. Zaten tüm bu problemlerin temelinde kısa boyu yatıyor. Ona da yapabilecek hiç bir şey yok.

Adsız dedi ki...

Tozo resimdeki sen misin? :D:D ahuahuaha