BIY AD

9 Ocak 2011 Pazar

Hedo'dan Kariyer Rekoru

Az önce sona eren maçta Hidayet 17 asist yaparak takımını galibiyete taşıdı. Bu sadece Hedo'nun kariyer rekoru olarak dikkat çekmiyor, çünkü 17 çok ciddi bir rakam. Milli oyuncumuz, "Pasör kısa foret" dendiğinde akla gelen ilk üç isimden Scottie Pippen ve LeBron'un 15 olan asist rekorunlarını kırarken, Larry Bird'ün rekorunu egale etti.

Maçın 3 çeyreğini hep geride götüren ve ilk yarıda rezalet oynayan Orlando'yu maçın içinde tutan oyuncu da Hedo'ydu. Ancak son çeyrekte iyice ön plana çıktı milli oyuncumuz. Hani Toronto ve Phoenix maceralarından önce Magic'te aldığı "Bay 4. çeyrek" lakabı vardı ya, onu sonuna kadar hakettiğini gösterdi.

Magic son çeyreğin başında 3 sayı gerideyken, 5 dakika içinde 13 sayı öne fırladı. Bu bölümde takımının ürettiği 18 sayıda da parmağı vardı Hedo'nun: 5 sayı atıp, 5 de asist yaptı. Bununla da yetinmedi Hidayet, yine aynı bu sürede iki top çaldı ve bir de hücum faul yaptırdı. Kısacası maçı Mavs'den alıp Magic'e getirdi. Şoka giren Mavs'de Carlisle, Redick bomboş bir şut bulmasın diye Dwight'a çakalca taktik faul yaptırmak istedi ancak geç kaldılar bunu yaparken. Şut girmemesine rağmen, faulün çalınmamasına bir anda dellenen Carlisle, hakemlere haksız yere patlayarak oyundan atıldı. Hidayet de kalan sürede 5 sayı daha üreterek 13 sayıya ulaştı ve double-double yaptı. Maç Dallas yerel yayınından veriliyordu ve Hidayet'i özellikle son çeyrekte öve öve bitiremedi spiker ile yorumcu.

Gurur duymamak elde değil tabii ki. Magic'e dönüşüyle Hidayet'in kendini bulacağını düşünüyordum zaten. Bunu blog'da da dile getirdim ama Hidayet Magic'in sistemini ezbere bilse de, uyum sürecinin sadece 2 maç süreceğini kim düşünürdü ki? Hidayet son 9 maçında %52 ile şut atıyor ve ortalamaları da 13 sayı, 6 ribaund, 7 asist. Sanki hiç ayrılmamış gibi. Magic takastan sonra 2 maç kaybetmişti ancak şimdi Hidayet'in önderliğinde tam 9 maçtır üst üste kazanıyorlar. NBA'in en formda takımı şu anda Magic. Hidayet'e de, takıma da nazar değmesin...

5 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Buraya dün gece nette dolanan günün sözü olmaya aday lafı koymak lazım :) ''Every time Hedo makes an assist, a Toronto Raptors' fan dies.''

Adsız dedi ki...

Carlisle haksız yere mi patladı hakemlere ? Maçın özetini bi daha izleyin isterseniz siz bi.

sabonis dedi ki...

maçın özetini izlememe gerek yok, maçı izledim zaten. Redick üçlük atarken faul yapmaya çalıştılar Dwight'a ama geç kaldılar, geç kalmasına rağmen deli gibi itiraz etti Carlisle gereksiz yere. Hiç gerek yok özete falan ;)

Adsız dedi ki...

orlanda çok iyi gidiyo ama miamiye karşı işleri zor.

Era dedi ki...

bu rekoru hic bu acidan dusunmemistim. larry'ile yaristirmak hic aklima gelmemisti.. Guzel yakalamissiniz.