BIY AD

10 Ocak 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 09.01.2011

Heat 107 - Blazers 100
Deplasman serisiyle dikkat çeken Miami, Portland deplasmanında zorlansa da galibiyete yıldızlarıyla uzandı. Maçın son çeyreğinde kötü savunma yapan Heat savunmasını üst seviyeye çıkardığı anlarda ise Matthews'in basketlerine engel olamadı. Son çeyrek zorlama şutlar ve yüksek isabet oranı ile oyuna tutunan Miami maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Uzatmada James'in ekstra oyunu ile galibiyete de rahat uzandı. LeBron James 44 sayı-13 ribaund-6 asist ile müthiş bir performans çıkarttı ve galibiyeti getiren isim oldu. Maça 7'de 7 ile başlayan ve eli maç boyuna sıcak olan Wade hücumda top aldığı dönemlerde etkili oldu ve 34 sayı-8 ribaund ile maçı tamamladı. Chris Bosh da 18 sayı-8 ribaund ile oynasa da savunmada Aldridge'in fazlasıyla önünü açtı. Aldridge 31 sayı-14 ribaund-7 asist ile takımını sırtında taşırken Batum 22 sayı ile ona eşlik etti. Portland kısa rotasyonunda, benchten gelen Mills 13 sayı üretirken, Matthews'in 14 sayısı Heat'i oldukça zorladı ancak bu performanslar galibiyete yetmedi.

Hornets 96 - Nuggets 87
Melo takası ile son dönemde oldukça gündemi meşgul eden Denver evinde Hornets'a de kaybederek üst üste üçüncü yenilgisini aldı. Melo ve Billups'ın beraber Nets'e gideceği öngörülen takasın bugün-yarın gerçekleşeceği haberleri internette dolaşırken, ikilinin Hornets karşısında rezalet performansları vardı. Billups 2/12 ile 13 sayı, Melo ise 3/11 ile yalnızca 8 sayı kaydetti. Harrington benchten gelerek 20 sayı buldu ancak Denver'a yetmedi. 20 sayı-6 asist ile oynayan Chris Paul'ün faul problemine girmesine rağmen Hornets rahat bir şekilde galibiyete ulaştı. West 19 sayı-9 ribaund ile oynarken, Okafor 9 sayı-13 ribaund ile pota altında etkili oldu.


Knicks 87 - Lakers 109
Tekrardan ritim tutturmaya başlayan Lakers evinde Knicks'i konuk etti. Hiçbir çeyrek rakibe skorda üstünlük sağlayamayan New York ağır yenilgiden kaçamadı. 23 sayı-10 ribaund-6 blok ile oynamasına rağmen kaçırdığı şutlarla dikkat çeken Amare yenilginin başlıca faktörlerinden biriydi. Maç boyu %36 ile hücum eden Knicks'te Felton da düşük yüzdeyle yalnızca 12 sayı üretebildi. Çaylak Fields 12 sayının yanında 8 ribaund çekerken Chandler 19 sayı ile takımına katkı sağladı ancak galibiyete yetmedi. Lakers'ta Kobe Bryant 28 şut kullandığı maçı 27 sayı ile tamamlarken 10 ribaund ve 5 asisti de istatistiklerine ekledi. Toplamda 61 ribaund alan Lakers'ta benchten gelen Odom 13 sayı-18 ribaund ile double double yaparken Brown 16 sayılık katkı verdi. Pota altında ise Gasol 20 sayı-14 ribaund, iki teknik faulle oyundan atılan Bynum ise maçı 18 sayı ile tamamladı.

Wolves 91 - Spurs 94
Batı lideri Spurs, Doğu turnesinden sonra evine geri döndü ve Wolves'u zorlansa da geçmeyi başardı. Son maçlarda tekrar eski ritmine kavuşan Manu Ginobili 21 sayı-7 ribaund-3 asist-4 top çalma ile istatistik kağıdını doldururdu ve takımını galibiyete taşıdı. Benchten fazlasıyla katkı alan Spurs adına, Neal üçlükleriyle etkili oldu. Benchten 41 sayı bulan Spurs'te Jefferson 13 ve Parker 11 sayı ile galibiyete katkı verdi. Wolves'ta Kevin Love 18 sayı-17 ribaund ile bu maçı da double double ile geçerken ekürisi Beasley sakatlanarak ilk yarıda oyundan çıkmak zorunda kaldı. Milicic 11 sayı-10 ribaund-5 blok ile oldukça başarılı bir performans sergilerken Ridnour'un 16 sayı-6 ribaund-7 asistlik performansı galibiyete yetmedi.

Cavaliers 100 - Suns 108
Doğu'nun dibinden bir türlü çıkamayan Cavaliers, Suns deplasmanında da istediğini elde edemedi ve üst üste 10.yenilgisini aldı. Maçın son bölümüne kadar oyunun içinde olan Cavaliers son bölümde başarılı hücumlar gerçekleştiremedi ve kaybeden taraf oldu. Üç maçtır kazanamayan Phoenix ise bu galibiyetle nefes almış oldu. 20 sayı-17 asist ile maçı Suns'a getiren Nash'in yanında son dönemdeki iyi performansıyla dikkat çeken Dudley benchten gelerek 21 sayı-7 ribaund üretti. Dış şutlarında iyi bir isabet oranı yakalayan Frye 16 sayı-12 ribaund ile double double yaparken, Carter da 19 sayı-7 ribaund üretti. Suns cephesinde Grant Hill maçın ilk çeyreğinde ayağını burkarak oyundan çıktığını da ekleyelim.


Warriors 91 - Clippers 105
Son dönemde iyi formuyla dikkat çekiyor Clippers. Kötü başladıkları sezonun şu bölümlerinde aldıkları galibiyetlerle gündemde Los Angeles'ın diğer ekibi. Son 10 maçta alınan 7 galibiyet var ki Clippers için böyle bir cümle kurmayalı uzun zaman olmuştu. Davis'in dönüşü ve Griffin'in bu serideki katkısı elbette çok önemli. Dün gece yine takıma galibiyeti getiren isimlerdende bu ikili. Griffin 23 sayı-12 ribaund ile oynayarak üst üste 23. double double'ını gerçekleştirdi. Baron Davis ise maçı 17 sayı-11 asist ile tamamladı. Boyalı alanda üstünlüğü normal olarak ele geçiren Clippers'ta Jordan faul problemine girmesine rağmen 9 sayı-13 ribaund-3 blok ile oynadı. Gordon da galibiyete 25 sayılık bir katkı verdi. Warriors cephesi iyi bir ritim tutturmuştu ancak beklenmedik bir yenilgi aldılar. Maçın başından sonuna dek oyuna hiç ortak olamadılar. Ellis ve Curry saha içi isabeti konusunda felaket bir gece geçirirken ayakta kalan tek isim 27 sayıyla Wright oldu.

Kings 112 - Raptors 118
Aslında tabloya genel olarak bakıldığında Toronto'nun play-off yapma şansı yok değil. Yani sekizinci sıranın yalnızca 2 maç gerisindeler ve önlerinde daha uzun bir sezon var. Ancak oynanan basketbol ne yazık ki bu takımın play-off yapacağı konusunda hiç ümit vermiyor. Sacramento karşısında galibiyet geldi ancak potasında 112 sayı gördü Raptors. Yine savunma problemleri üst seviyede yani. Bu şekilde gitmez. Ne kadar yersek fazlasını atarız mantığıyla nereye kadar gidebilecekler çok merak ediyorum. Dün çok ekstra hücum ettiler ama rakibin en önemli silahı olan Evans'ın forma giymediğini de belirtelim. Bargnani 30 sayı-8 ribaund ile etkili olurken tam da koçun istediği gibi DeRozan 28 sayı ile harika bir ikinci skorer oldu. Calderon 13 sayı-9 asist üretirken benchten gelen Barbosa da 18 sayı ile katkı sağladı takımına. Kings'de D-League muhabbetinden sonra yükselişe geçen Cousins 18 sayı-10 ribaund ile double double yaparken Thompson da 19 sayı-11 ribaund ile mücadele etti. Evans'ın yokluğunda skorda sorumluluğu alan Udrih 25 sayının yanı sıra diğer kategorilerde de istatistik kağıdını doldurdu . Kings adına benchten gelen Landry de 22 sayı ile skorer bir gece geçirdi.

0 FARKLI FIKIR: