BIY AD

11 Ocak 2011 Salı

NBA'de Bugün - 10.01.2011

Pistons 82 - Bulls 95
Deplasmanda kaybetmemesi gereken iki maçı kaybeden Chicago, United Center'a gelince açıldı ve üst üste ikinci galibiyetini elde etti. Her iki devresi birbirinden ayrı iki maç gibi gözüken karşılaşmada Chicago kazanmasını bildi. İlk devre korkunç bir hücum yüzdesiyle oynayan ve 12 sayı geride olan Bulls, ikinci devre hücumda ve savunmada kontrolü eline alırken rakibini 24 dakikada 27 sayıda tuttu. Detroit adına alınan mağlubiyette ikinci çeyrek yedekler oldukça iyi oynayarak skorda farkı yakaladılar ancak ikinci yarının başında ilk beş oyuncuları Bulls'un geri dönüşüne engel olamadı. Ayrıca Ben Wallace henüz maçın hava atışında sakatlandı ve bir daha oyuna geri dönmedi.

Chicago'da Ömer Aşık 4 dakikada pek katkı yapmazken, Rose 29 sayı-5 ribaund-7 asist ile etkili oldu. Chicago'nun hücumda durdurulamaz ismi Boozer 12/17 isabetle 27 sayı-11 ribaund ile pota altını domine etti ki genel anlamda da boyalı alanda Bulls hakimiyeti söz konusuydu maçta. Deng 17 sayı-8 ribaund ile mücadele ederken, benchten gelen Brewer 11 sayı-6 asist ile katkı sağladı. Pistons cephesinde Prince 15 sayıda kalırken ikinci çeyrek takımı ateşleyen Daye 14 sayıyla oynadı. Monroe 10 sayı-11 ribaund ile double double yaparken Wilcox 13 sayı-9 ribaund kaydetti.

Grizzlies 82 - Bobcats 96
Neredeyse seyircisiz oynanan Bobcats-Memphis maçından galip ayrılan ev sahibi ekip oldu. Üst üste üçüncü maçını kazanan Bobcats play-off yolunda önemli galibiyet elde ederken koç değişiminden sonra takımdaki hücum özgürlüğü galibiyetlere de yansımaya devam ediyor. Takımın kendini toparlamasına rağmen seyircinin beklenenden az olan ilgisini ise nasıl kazanacakları merak konusu. Kaptan Jack dün gece 27 sayıyla oynarken Augustin ise 18 sayı-9 asist ile iyi performanslarına bir yenisini ekledi. Rakibine fazla sayıda hücum ribaundu veren ve boyalı alanda başta Zach Randolph'un 15 sayı-15 ribandluk performansı ile ezilen Bobcats'e karşı Gasol de 10 sayı-7 ribaund üretti. Ayrıca Grizzlies adına Conley 13 sayı-7 asist ile katkı verirken benchten gelen Mayo 1/8 ile şut atarak yalnızca 4 sayı kaldı.

Rockets 108 - Celtics 102
Son dönemde aldığı yenilgilerle dikkat çeken Celtics işi biraz rölantide götürüyor gibi gözükse de bence durum farklı. Takımın saha içinde lideri olmasa da hırs konusunda örnek olan ve mücadeleci yapısını takıma da yansıtan Garnett'in yokluğu takımda fazlaca hissediliyor. Houston beş maçlık yenilgi serisini bu zorlu deplasmanda noktalarken, Martin olmadan galibiyete uzanmaları dikkati çeken noktaydı. Pota altında haliyle üstünlük sağlayamadılar belki ancak müthiş şut yüzdesiyle fark yarattı Houston ve üçlük çizgisinin gerisinden 10 isabetle oynadılar. 24 sayı üreten Brooks takımı galibiyete taşırken Lowry 17 sayı-8 asist ile oynadı. Yedi oyuncunun çift haneli sayıya ulaştığı Rockets'ta skor paylaşılırken, Scola 12 sayı-9 ribaund ve Budinger 13 sayı ile mücadele etti. Celtics'te Semih forma giymezken Daniels ve Allen 19 sayı-7 ribaund ile oynadılar. Nate yine kaçırdığı şutlarla takımını baltalarken Rondo 9 sayı-12 asist üretti. Pierce ise mücadeleyi 16 sayıyla noktaladı.

1 FARKLI FIKIR:

HayattanSıkıldıgımda dedi ki...

Chicago'da Ömer Aşık forma giymezken derken?

Ömer 5 dk süre aldı maçta.