BIY AD

12 Ocak 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 11.01.2011

ÖNEMLİ NOT: Maçların özet görüntülerini izleyebilmek için skorlarına tıklayınız.
Batı lideri Spurs evinde Wolves'u geçtikten iki gün sonra rakibine bu kez deplasmanda aynı tarifeyi uyguladı. Hakemler özellikle üçüncü çeyrekte verdiği kararlarla maça damga vurdu. Wolves'un geri dönüş sürecinde 10 saniyede 5 teknik faul çalan ve Kurt Rambis'i oyundan atan hakem üçlüsü bu kararlarıyla maçın galibini de tayin ediyordu haliyle. Tamam, Wolves belki kötü hücum etti ve Spurs'un 17 top kaybını değerlendiremedi ancak bir takıma kendi salonunda 10 saniyede 5 teknik faul çalmak epey abartı. Spurs'te Manu 19 sayı-9 ribaund-6 asist ile etkili olurken, Parker 12 sayı-13 asist ile oynadı. Spurs adına ayrıca Jefferson 17 sayı üretirken Duncan'da 16 sayı-8 ribaund ile katkı sağladı. Wolves'ta Love 20 sayı-20 ribaund ile yine double double yaparken Ridnour 18 sayı-9 asist ile mücadele etti. Benchten gelen Webster'in de 18 sayısı mevcuttu.
Melo takası ha oldu ha olacak diye beklerken Denver, Melo'nun da iyi performansıyla üç maçlık yenilgi serisini noktaladı. Maça kötü başlayan ve acaba bir yenilgi daha mı geliyor dedirten Denver, ikinci ve üçüncü çeyreklerde rakip potaya toplam 82 sayı gönderince skorda üstünlüğü aldı ve rahat bir şekilde galibiyete uzandı. Melo 28 sayı-10 ribaund ile etkili olurken kariyer rekoruna imza atan Aflalo 31 sayı-9 ribaund ile mücadele etti. Benchten oldukça katkı alan Nuggets'ta Lawson 16 sayı ve Smith 15 sayı ile katkı sağladı. Suns'a baktığımızda Nash 15 sayı-7 asistle oynarken maç sonu yaptığı açıklamalarda kendimize gelmemiz lazım diyerek öz eleştiride bulundu. Suns cephesinde Carter'ın 15, Frye ve Dragic'in 11 sayısı olduğunu da söyleyelim.
Komik bir maç olmuş aslında. Lakers'ın 55 sayılık farkı bir yana Cleveland'ın hiç öne geçmemiş olması, oyunun her alanında Lakers'ın üstünlüğü ve Cavs'ın komik şut yüzdeleriyle enteresan bir maç... Kötü gidişte olduğunu görmekte zorlanmadığımız Cleveland kendisini en iyi şekilde ifade ederek ben buradayım dedi, doğu'nun en dibinde... Bench'ten gelen Alonzo Gee'nin 12 ve Sessions'ın 10 sayılık performansı tek çift haneli skorlar Cleveland cephesinde. 6 sayı-8 ribaund-3 asist ile Jamison dikkat çekmiş bu oyuncu topluluğunun içinde o kadar. Lakers'a baktığımızda, farkın da etkisiyle bench bol bol süre bulmuş. Gasol 13 sayı-14 ribaund ile oynarken, Bynum 15 sayı-5 blok ve Kobe 13 sayı-8 asist ile mücadele etmiş. Ayrıca Artest'in 15 sayı-5 ribaund-6 asist, Odom'ın ise 13 sayısı var.

Kötü gidişe dur diyen takımlardan biri de Wizards olmuş Kings karşısında. Aldıkları galibiyetin yine başkentte olmasına dikkat çekmek lazım tabi. Bu takım evinde oynuyor ama deplasmanda bu kadar yüzdeli ve sakin kalamıyor. Boyalı alanda rakibinden az skor üretmesine karşın ribaundlardaki üstünlükleri maçı Wizards'a getirdi. Her çeyrekte iki takımdan biri kendine göre seriler yakalarken müthiş maç Kings'in son atağı ile berabere sonuçlandı ve uzatmaya taşındı. Aldığı her topu potaya göndermesiyle bilinen Young'ın 22 şutta 43 sayıyla kariyer rekoru kırması biraz ironik oldu. Wall 22 sayı-9 asist üretirken Lewis 16 sayı-10 ribaund ile double double yaptı. Ayrıca Wizards cephesinde Blatche de 16 sayı-13 ribaund ile takımına katkı sağladı. Kings'te ise Evans yine forma giymezken Udrih 26 sayısı ile yine iyi bir maç çıkardı. Sacramento'da Garcia da 26 sayıyla oynarken, benchten gelen Landry 23 sayı üretti. Ayrıca yine benchten gelen Pooh Jeter'ın 11 asist ile kariyer rekorunu kırdığını söyleyelim.
Zorlu bir fikstürden geçen Knicks, Rose Garden'da Portland'ı mağlup etmeyi başararak önemli bir zafer daha elde etti. Doğu'nun üst sıralarındaki takımlarının yakaladıkları ivmeyle bir anda 6.sıraya kadar gerileyen Knicks iyi bir yerden ve saha avantajıyla play-off yapmak istiyorsa kaybedeceği maç sayısını sınırlı tutmalı şu andan itibaren. Amare'nin 23 sayıyla tamamladığı maçın hikayesini yazan isim 8/9 isabetle oynayıp 19 sayı-10 ribaund üreten Turiaf oldu. Felton 17 sayı-14 asist ile double double yaparken, Chandler da 17 sayılık katkı sağladı takımına. Portland'da benchten gelen Rudy 18 sayısıyla en skorer ikinci isim oldu. Aldridge 19 sayı-10 ribaund ile double double yaparken yalnızca 1 sayı üreten Camby aldığı 16 ribaund ve yaptığı bloklarla pota altında önemli katkı sağladı.

Doğu'da play-off için mücadele eden iki takım karşı karşıya geldi. Maçın özellikle son çeyreğinde büyük bir çekişme yaşanırken son düzlükte hata yapmayan Pacers galibiyete uzandı. Zaten maç sonunda Pacers koçu O'Brien'da maçın play-off atmosferinde geçtiğini söyledi. Granger attığı 27 sayıyla takımının üç maçlık kötü gidişine dur derken, Collison da 21 sayı-13 asisti ile etkili oldu. Pacers'ın yaptığı 29 asistin 13'ünde Collison imzası vardı. Dunleavy 20 sayıya oynarken son dönem formuyla dikkat çeken Hansbrough 12 sayı-9 ribaund ile mücadele etti. 103 sayının 52'sini benchten bulan Sixers'ta Holiday 19 sayı-7 ribaund-8 asist ile dikkat çekti. Brand 18 sayıyla oynarken, benchten gelen Turner da 14 sayıyla mücadeleyi tamamladı. Amerika'da havalar ne durumda kış nasıl yaşanıyor bilmiyorum ama NBA'i iyi yada kötü etkilediği bir gerçek. Bu maça bakıldığı zaman da çok fazla taraftarın salonda bulunmadığı ve ilginin az olduğu görülebiliyor.

0 FARKLI FIKIR: