BIY AD

28 Şubat 2011 Pazartesi

Kobe Düdük Alamıyor Mu?


Link

Bu postun sonunda Can belirtmişti Kobe'ye çalınmayan faulü. Ben de biraz araştırayım dedim... Bildiğiniz gibi Kobe ligin en çok serbest atışa giden oyuncularından, hatta bu sezon yanılmıyorsam ilk 10'da bu kategoride. Ama son 15 gün içerisinde ilginç bir şekilde önce Magic, ardından Cavaliers ve en son da dün geceki Thunder maçında hiç çizgiye gidemedi. Olayı ilginç kılan çok kısa bir zaman diliminde bu kadar sık gerçekleşmiş olması. Yoksa elbette her maç çizgiye gidecek diye bir kaide yok.

Serbest atış olayı çok çeşitli değişkenlerle sağlanabildiği için sağlıklı bir değerlendirme yapmak zorlaşıyor hele ki bahsettiğimiz isim Kobe ise. Örneğin savunmacının şuta biraz dengesiz el göstermesi, üç saniyeler, teknik fauller, rakibin faul hakkının dolması hep serbest atış sayısının artmasını tetikleyen faktörler. İsim Kobe olunca buna bir de şut feyklerinin akabinde alınan faulleri ekleyin. E, takdir edersiniz ki Kobe bu konuda ligin en kurnaz oyuncusu, zekasını kullanarak aldığı faullere çok şahit oluyoruz. Fakat bu konuda önemli bir gerçek var ki o da Kobe'nin artık daha şuta bağlı bir oyuncu olduğu. Son zamanlarda penetre etmek yerine daha çok şut deniyor ve haliyle de faul alması biraz zorlaşıyor.

Yukarıda yazdığım maçlara yeniden dönelim. Maçların ilk ikisinde dikkat etmediğim için bir şey diyemiyorum ama son maçta Kobe'nin içeri çok fazla drive etmediğini söyleyebilirim. Tabi bu yukarıdaki pozisyonun net faul olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu arada dün geceki hakemlerin maçı çok kötü yönettiğini belirtmeliyim. Herhangi bir art niyet aramadım ama. Ortak bir de özelliği var bu maçların, her üçü de dış sahada oynanmış. Artık yorum size kalmış, ister tesadüf deyin, ister Kobe'ye evinde imtiyaz tanınıyor, ister deplasmanda faul çalınmıyor.

10 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

eh teşekkürler benim yorumlardan isyanım üzerine yeni bir post oldu diye düşünüyorum =))
dünkü maçta daha çok şuta dayalı oynadı doğru ama thabo sürekli altına girdi her şut denemesinde wade ve ya lebron olsaydı dünkü maçı en az 7+ ft la bitirirdi.
cavs ve orlando maçları için konuşursak orlando maçında yine daha çok şuta dayalıydı ama cavs maçında bariz potaya gidip faul yapıldığı en az 3+ pozisyon vardı.
onu geçtim 3-4 gün önceki portland maçında resmen adamın kolunda vurulmadık yer kalmadı ama normal süre boyunca sadece 1 serbest atış kullandı,uzatmalarda portland 3lük atabilmek için sürekli faul yapmasaydı maçı 1 atışla bitiricekti.
son 7 maçta sadece 3 faul atışı ortalamasıyla oynuyor kobe tek kelimeyle rezalet.
bir yere kadar kobe ninde suçu sürekli hakemlere gidip kafa tutuyor mesela dün leon rose-aynı hakem bynum amere yi blokladı diye onu maçtan atmıştı- ile sürekli tartışmaya başladı o da bilerek çalmamaya başladı bence.
bu olayın beni bu kadar sinirlendirmesinin 2 sebebi var ilki lakers bu 3 maçtan 2 sini kaybetti,ikinciside kobe bu sezon sadece 33.9 dakikada 25,5,5 yapıp top 5 mvp adayıyken faulleri alamayınca 1 den çok daha fazla olmasını hakettiği mvp ödülünün yine uzağında kalıyor.
baya kızgınım bu konuda =)

Adsız dedi ki...

O tost olayında faul çalmayan hakeme 3.lig kız maçlarını bile yönettirmem kör desem körler bile çıkan seslerden faulu sezerlerdi

Adsız dedi ki...

bu da faulse kobe gitsin wnba de oynasin.

Adsız dedi ki...

doğru, hakem resmen isteyerek vermemiş faulü burda kobe'ye.

amaaaaa...bundan sonra kobe ve gasol'e bedavadan verilen faullerin postlarını da bekliyoruz sizden.

Era dedi ki...

bu gecirilen evrime oyunun olgunlasmasi deniyor. 25 yasindaki bir oyuncunun temposu ile 32 yasindaki bir oyuncunun temposu uzun vadede bir olamayacagi gibi, 25 yasindaki bir oyuncunun oyun karakteri ile 32 yasindaki bir oyuncunun oyun karakteri bir olamaz. Fazla benzin yakmadan sonuc uretiyor, artik kafayi one egip dan dun girmek yerine arkadaslarini oyuna katiyor, sadece gerektiginde oyuna giriyor. Bu degisimi oyununu gelistirebilen her oyuncu yasiyor.

Kobe suan basketbolunun en olgun donemini yasiyor.

Sanirim miami'nin ve newyork'un ataklari sayesinde kobe eski populeritisini gecici olarak yitirdi ( taze boka cok sinek konar ). Hakemlerin uzerindeki bu otorite eksikligini playoffs doneminde gidericektir. Super yildizlara herzaman extra dudukler cikar. Ama papaz da herzaman pilav yemez. Bu cok cok net bir faul, ancak kobe'ye de sorsak kaymakli duduk hakkini finallerde kullanmak ister.Bakiniz kobe-lebron finali oynatmak icin harika bir orlandoyu bitiren nba hakemleri.


DN: yakinda jackson'un geleneksel hakem assagilama seanslarini izleriz, dudukler duzelir.

Adsız dedi ki...

Bu sene Kobe'ye MVP yok, hatta bu saatten sonra normal sezon MVP ödülü ödülünü unutun. Ama Playoff'ta hala en büyük MVP adayı.

Gelelim bu sene ki Kobe'ye. Kobe elbette yaşı gereği daha çok şuta dayalı oynuyor. Fakat bu sene maçları izleyenler bilir geçen yıla göre 2 kat daha fazla pota gidiyor. Bazı maçlar nerdeyse tüm sayılarını bu şekilde buluyor. Tahminimce bunun sebebi Kobe'nin bu sezon eskiye nazaran baya kötü şut çekmesi ve Jackson'ın bunu Kobe'den istemesi. Çünkü Brown Odom ve Kobe dışında potaya gidip faul yaptıracak oyuncu yok. Odom ve Brown bencten geldikleri için Jackson Kobe'den daha fazla içeriyi rahatsız etmesini istiyordur.

Kaldı ki geçen yıl biraz efsane şut attı adam. Suns serisi NBA tarihindeki top 10 performanslara girmiştir heralde. Ve hep şut. Ama ya o şekilde oha hayvan dedirtecek şutlar atacak ki tamamen şut çeksin. Yada potayada gidecek. Şuan ki şutlarına bakarsak potaya gitmezse Laskers'ında Kobe'ninde işi zor gibi.

Playofflarda yine şutları düzeltirse bilemem tabi.

calvin dedi ki...

kobe geçen 2 yıla göre çok daha potaya giden bi oyun sergiliyor. daha az süre almasına karşın, smaçlar vuruyor bu sene, daha agresif giriyor. elbette süper yıldız düdüğü alıcak

@4. adsız
hangi süperyıldız kobeden az düdük alıyor onu söyle bana. burda süperyıldız düdüğü alan tek adam kobeymiş gibi konuşmakla olmaz. lebronu üfleseler faul veriliyor artık.
wnbade oynasın diyen arkadaşa da sesli güldüm. bravo.

Adsız dedi ki...

Peki sayın Lakers'lılar Gasol pota altında yanında 1-2 kişi var her pota denemesinde girsin girmesin aahhhh demesini sempatik mi buluyorsunuz. Bu huy Glen Davis'e de bulaştı.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Gasol'un tiyatroculuğunun konuyla ne alakası var!

Yine kobe-lebron olayına çevrilmeye başlanmış.

Basketbolda 2 türlü hakem yönetimi var.

1-Yıldız oyuncu odaklı düdükler (Kobe,lebron,wade...)
2-Takım odaklı düdükler (yunanistan,ispanya,italya...)

Calvin'in dediği gibi Kobe süperyıldız kategorisinden düdük alıyor ama diğer yıldızlar almıyormuş gibi yorum yapmayın.

İlla Gasol konusunu açacaksak kim sever öyle hareketleri.Az veya çok da olsa Ginobili'si de yapar bunu Vareja'sı da yapar. Sıcak iklimde ülkeleri biraz daha tiyatrocu oluyor.

Konuyla alakasız , keşke Türkiye'de tiyatro yapsa avrupa ve dünya şampiyonalarında.Eşitlenemiyoruz çünkü bu hareketleri yapmadan.Ateşe ateşle karşılık vermemiz lazım bence.

Adsız dedi ki...

yahu diğer yıldızlardan bana ne?burada "bakın lebron girmiş içeri kafasına şaplağı yapıştırmışlar faul çalınmamış!!111birbirbir" diye bir post atıldı mı?atıldı da itiraz etmedik mi?kobe'si, lebron'u, wade'i, pierce'ı, melo'su farketmez.lehine bi dünya adaletsiz düdük çalınıyorsa bunlar çalınmadığında gıkını çıkarma hakkın yoktur.