BIY AD

28 Şubat 2011 Pazartesi

Nash'ten Sadakat Dersi

Takas sezonunun kapanmasıyla Suns taraftarları da rahat bir nefes aldı Nash takımda kalınca. Çünkü sene başından beri dedikodular dönüyordu yıldız oyuncu hakkında. Geçtiğimiz günlerde geleceğiyle ilgili bir değerlendirme yapan Nash şunları söyledi: "Yüzük kazanmayı tabi ki isterim ama bu, birkaç sene önce rakip olduklarımın yanında olmamalı. Sonuçta yıllardır onlar benim 'düşmanım'. Ayrıca henüz en iyi takıma gidip orada yüzük kovalayacak ruh haline de sahip değilim, ama eski takımım Mavs bu konuda istisna. Suns formasıyla çok başarılı ve eğlenceli günler yaşadım, iyi arkadaşlara ve müthiş bir koça sahibim. Onlar beni bırakana kadar da takımdan ayrılmayı düşünmüyorum."

Son zamanlarda alışkın olmadığımız türden bir konuşma yapmış Nash. Oyuncuların sadakat ve duygusallıktan uzaklaşıp daha profesyonel düşünebildikleri bir dönemden geçiyoruz. Takımdan ayrılmaların daha kolay olduğu, hatta ayrılık sonrası tavırların biraz çirkinliğe kaydığı, eski anıların kıymetinin kalmayıp rahatça çiğnenebildiği dönemden... Artık yıldızlar başarı ve yaşam standartlarını yükseltmek adına manevi değerleri göz ardı edebiliyorlar. Nash'in açıklamaları bu sebeple önemli. Oynadığı basketbolun yanında karakteriyle de saygı duyulası biriydi zaten kendisi, bu konulmasıyla onu yeniden ispatladı.

Belki yıldızı Maverciks'te parladı ve orada da çok iyi performanslara imza attı ama MVP seviyesine Suns'ta ulaştı Nash. Onun üzerine kurulan takıma müthiş liderlik yaptı seneler boyunca ve şampiyonluğa da çok yaklaştı. Geldiği günden bu yana bir çok takım arkadaşı ve koç değişti ama değişmeyen tek isim kendisi oldu Suns'ta. Organizasyonda çok sevilen ve bu sevgiyi, saygıyı sonuna kadar hak eden bir oyuncu. Takım arkadaşlarının hemen hepsine kariyerinin en iyi dönemini geçirmesini ve bu sayede onların iyi paralar kazanmasını sağlamıştır aynı zamanda. Ben de açıkçası bu tarz oyuncuların sembolü olduğu takımlarda kalması taraftarıyım ama bakalım zaman ne gösterecek.

6 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Bıraksın bu ayakları, gelsin bir sene Raptors'ta oynasın. Her sene Suns maçı öncesi birçok ödül verip duruyoruz adama Kanadalı diye, o da ülkesinin takımına az biraz hizmette bulunsun :)

Adsız dedi ki...

yahu steve nash gelmiş 37 yaşına, onu takasla alacak gm'nin aklına şaşarım ben.tamam hücumda hala çok verimli ama artık savunma yapamıyor bile. zaten en fazla 2 sene daha oynar

...S.f.R... dedi ki...

Ağaç Düşsün bu Steve Nash'in kafasına onun yüzünden 250 tl den oldum ne olurdu 1 asist daha az yapsa benim şansıma da maç uzatmaya gitti ve 1 asist te maçtan sonra yazıldı. Offf offf

Adsız dedi ki...

hido boşta iken pas vermez bilerek sonra bıdı bıdı yapar. nash ''adam'' değilsin.

topu alır eline kafasına göre takılır.paylaşmak yok.hidoyu bitirenlerin biride bu nash.o koç bozuntusu ile ortak hareket ettiler.uyuz oluyordum hido lu suns ı izlerken.ulan hido boşta pas versene .

Adsız dedi ki...

kimse böyle tek başına kafasına göre takılan bir oyun kurucu ile oynamak istemez.yanındaki yıldızlar kaçtı.bitek kendi kaldı.

arada topu arkadaşına vermesini bileceksin nash efendi.

Adsız dedi ki...

işte bu yüzden adamsın Nash.bu yüzden evimde forman var.her zaman ayrı biryerde olacaksın MVP.