BIY AD

28 Şubat 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 27.02.2011

Günün Performansları
Yazıya sapıkça bir performansla başlıyoruz. Bu sezon Knicks'e karşı 31 ribaund alarak dikkat çeken ve 15.4 ribaund ortalaması ile ligin en iyisi konumunda olan Love, Warriors karşısında muazzam bir performansa imza attı. 37 sayı buldu Love ve bunu bulurken 8/13 gibi iyi bir şut yüzdesiyle gerçekleştirdi. Esas dikkat çekici nokta ise 18/23 serbest atış oranı ile oynaması. Bolca faul çizgisine gitmiş Love dün akşam. Performansını asıl ihtişamlı kılan nokta ise 37 sayısının yanında aldığı 23 ribaund. Üst üste 46. double-double'ı oldu böylece.

Gecenin en dikkat çekici performanslarından birine Grant Hill imza attı. Pacers deplasmanında takımını play-off yarışında tutan ve takımı taşıyan isim ise Hill oldu. Yaklaşık 44 dakika oyunda kaldı uzatmaya da giden maçta Hill ve 34 sayı-9 ribaund-4 asist ile takımını galibiyete götürdü. Unutmadan bu adamın 38 yaşında olduğunu da söyleyelim. Ayrıca maçı kazandıran baskette imzası olan Frye'da 14 sayı-10 ribaund ile karşılaşmayı noktaladı.

Parker'ın maç içinde sakatlığı ile iplerin tamamen Manu'nun eline kaldığı bir maç oldu. Takımların sıralaması gereği olası bir play-off eşleşmesi olan ve o atmosferde geçen bir mücadeleydi Memphis-Spurs maçı. Duncan bloklarıyla boyalı alanı geçilmez ilan etse de bu Spurs için yeterli olmadı ve maç boyu boyalı alanı kullanan taraf Memphis oldu. Spurs ise kısaları ile vurdu Memphis'i. Özellikle Manu'nun sezonun en yüksek rakamına ulaştığı 35 sayısı ve yanında 8 asist-6 ribaund ile mücadele etmesi maçı getiren performanstı.

Üçlüsünü kurduktan sonra en ciddi sınavını Heat deplasmanında veren Knicks maçın genelinde geride götürdüğü mücadeleyi son çeyrek performansıyla kazanmayı bildi. Takımda en iyi performansı 29 sayı-9 ribaund-2 asist ile oynayan Melo'dan geldi. Carmelo maç boyu takımda en istekli isim olarak dikkat çekti. Aynı zamanda Amare 16 sayı-10 ribaund ile double-double yaparken, son Heat hücumunda LeBron'a vurduğu blok oldukça önemliydi.

Üst üste 6.galibiyetini Toronto karşısında aldı Dallas ve rakiplerinin kazandığı gecede maç farklarını korudu. Dallas'ı galibiyete götüren performans 31 sayı-13 ribaund-2 asist ile Nowitzki'den geldi. Dallas'ı galibiyete taşıyan önemli performanslardan biri de benchten gelen katkı oldu. Dallas 54 sayılık bir katkıyı benchten aldı ve galibiyete giden yolda bu katkı oldukça önemli oldu. Son çeyrek Dallas'ın 39-24'lük üstünlük kurduğunu da atlamayalım.

Rockets yüksek formuyla dikkat çekiyor. Üst üste 4.maçını dün Hornets deplasmanında kazandı Rockets ve bu kazanılan maçlarda dikkat çeken nokta ise Martin'in performansı. Hornets maçı dahil olmak üzere son üç maç en az 30 sayıyı rakip potalara gönderen Martin takımını taşıyan isimlerin başında geliyor. Hornets karşısında Scola ve Budinger'in da kötü oyunu ile bocalayan ve 16 sayılık farkla geri düşen Rockets'i ayağa kaldıran isim Martin oldu. 33 sayı-5 ribaund ile oynayan Martin galibiyeti getirdi ve Memphis'in kaybettiği gecede maç farkını 3'e indirdi.

Batı turnesinde bulunan Hawks üst üste 2.galibiyetini Portland deplasmanından aldı. Kısaları ile etkili olan Atlanta'da son dönemin formsuz ismi Joe Johnson 22 sayısıyla takımını sırtlarken, benchten gelen Crawford ise 23 sayıyla takımın en skoreri oldu. Üçüncü çeyrekte farkı 23 sayıya kadar çıkartan Hawks buna rağmen rakibin geri dönüşüne izin vererek en azından bu sınavı geçemedi.

Lakers'a maçı kazandıran performans uzun rotasyonundan geldi. Bynum ve Gasol ile beraber iyi bir ikili kuran Lakers'ta kısaların verimsiz bir günde olması onları ön plana çıkarttı. Bynum 16 sayı-10 ribaund-5 blok ile pota altında önemli bir üstünlük kurarken, Gasol ise 18 sayı-11 ribaund ile ona katkı sağladı.

Mr.Big Shot
Belki Melo ve Amare ön plana çıktı ama Billups'da maçın kırılma anlarında hücumda aldığı sorumluluk ile galibiyeti getiren performanslardan birine imza attı. Billups geldiğinde bu sistemde nasıl oynayacak, olur mu öyle şey gibi tepkileri verenlerin sadece istatistiklerine bakması yeter herhalde. Son üç maçta Knicks formasıyla çok başarılı performanslara imza attı. Dün hücumda Melo ve Amare'ye bıraktı bir çok şeyi ama gerekilen anda özellikle son 2 dakikada yaptıklarıyla maçı çeviren adamdı. 16 sayılık katkı sağladı Billups.

Arenas Şahlandı
Orlando kariyeri hiç iyi başlamadı Arenas'ın ve soru işaretleri ile devam ediyor. Ancak dün gece Bobcats'i mağlup eden takımda başta Howard'ın alışılmış 30+ lık performansı olmak üzere dikkat çekici bir istatistik yoktu. Gözüme hemen Arenas ilişti. Benchten gelerek 4/6 üçlük isabeti kaydetmiş ve 16 sayı-3 ribaund-2 asist ile maçı noktalamış. Onun benchten gelerek bu katkıları yapmasını çoğu maç bekliyor Orlando ancak kafaca maçta olamayan Arenas bu performanslarından çok uzak bir Magic dönemi geçiriyor. Hazır onu böyle yakalamışken atlamayalım.

AT&T Center
San Antonio bu sezon evinde kolay kolay maç kaybetmiyor. Zaten baktığımızda oynanılan 30 karşılaşmada sadece 2 yenilgi aldıklarını görüyoruz. Zaten bir iki gündür bahsediyoruz ama bu tabloda bir de rekor geldi Spurs'ten. Üst üste 21. kez salonunda kazanan Spurs takım rekoruna imza attı. Bu sezon kendi salonunda geçilmez bir takım olan Spurs bu gidişle play-off2ların saha avantajını da eline alacak ve bakalım aynı performans orada devam edecek mi?

X-Faktör
Marcin Gortat takas olduktan sonra Phoenix'te günden güne performansını arttırıyor. Savunmaya verdiği katkının yanı sıra saf pivot olarak sağladığı katkılarda oldukça değerli. Dün gece Pacers karşısında benchten gelmesine rağmen 38 dakika süre buldu. 8/14 isabet oranı ile 17 sayı-11 ribaund-2 asist ile maçı kazanan Phoenix'te en önemli katkılardan birine imza atıyordu Gortat. Zaman zaman skorer kimliği ile ön plana çıkan Dudley'i de eklemek gerek, dün gece benhten gelerek 15 sayı buldu ve önemli bir skor desteği sağladı benchten.

Dün gece Cleveland karşısında galibiyete yürüyen Sixers cephesinde belki aman aman bir performans izlemedik ama takım halinde iyi olduklarını gördük. Ürettiği sayıların hepsini ikinci devre bulan Meeks 14 sayıyla önemli bir katkı sağlarken, benchten gelen 38 sayılık skor katkısı da galibiyeti getiren faktörlerden biriydi.

Boşa Kürek Çekenler
Belki Love'ın gövde gösterisi yaptığı maçta performansı gölgede kalmış olsa da son anda kaybeden Warriors'un en etkili performansını izledik Curry'den. 33 sayı-11 ribaund-2 asist ile takımını sırtlayan isim oldu Curry Wolves deplasmanında ancak galibiyeti getirebilecek bir performans olmadı bu. Aynı zamanda Curry son iki hücumu doğru kullanamayarak Golden State'in maçı kaybetmesine de sebep oldu.

Charlotte'ta Wallace'ın da gidişi ile tek başına kalan Jackson takımını play-off potasına sokabilmek için çok çabalıyor ancak aradıkları galibiyeti Orlando deplasmanında bulamadılar. Pacers'ın da kaybettiği gecede kazanmak onlar açısından çok önemli olacaktı. 35 sayı-6 ribaund ile oynayan Jackson galibiyeti bu performansına rağmen getiremedi. Bobcats'in genelde sadece %40 ile hücum ettiğini de belirtmek gerek.

Heat dün akşam kaybederken her ne kadar son toplarda takımına gerekli olan basketleri bulamamışsa da 27 sayı-7 ribaund-5 asist ile James takımının en etkili ismi oldu. Wade'in şut bakımından etkisiz bir gece geçirmesi hücumda onun etkinliğini arttırırken son toplarda sönük kalması ise dikkatlerden kaçmadı. Bosh ise 20 sayı-12 ribaund ile double-double yaptı.

Zach Randolph takımı kazansa da kaybetse de istatistiksel olarak en çok ön plana çıkan isim oluyor. Hani adı takas dedikodularında geçince anlam verememiştim Memphis'in onu takas etmek istemesine. Neyse efendim dün gece Spurs karşısında yine takımını sürükleyen isim olan Zach 24 sayı-1o'u hücum 17 ribaund-5 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Ancak başta Duncan'dan olmak üzere 7 blok yedi ve şut yüzdesini düşürdü.

Oklahoma ve New Orleans'ın kaybettiği bir akşam üst sıralara çıkma şansını doğru kullanamadı Portland. Gerald Wallace ilk kez sahne aldı ve 9 sayı-5 ribaund ile geceyi noktaladı. Portland'da en dikkat çekici performans 20 sayı-7 ribaund-4 asist ile Miller'dan gelirken, Aldridge'in bir ara sakatlandığı ve sonradan geri döndüğü maçta 19 sayı-8 ribaund ile oynadığını da belirtmek gerek.

Cleveland için sezon başında zaten kayıp bir yıl olarak görülüyordu ve amaç Hickson gibi bir ismi kazanmaktı. Sezon içinde zaman zaman git-gel yaşasa da Hickson performansını yükseltmeyi başardı son bölüme doğru. Dün Sixers karşısında galibiyeti elde edemeyen Cleveland'da en dikkat çekici isim oldu Hickson. Pota altında 22 sayı-16 ribaund-2 top çalma ile oynadı ve double-double ile geceyi noktaladı.

Bargnani'nin yokluğunda, Dallas'ın felaket başladığı bir karşılaşmada galibiyet için çok çalıştı Toronto ancak pilleri üçüncü prtiyotla beraber bitti. Dinazorların en iyisi 15 sayı-8 ribaund-8 asist ile mücadele eden Calderon oldu. Ancak Calderon da formda bir Dallas karşısında takımını galibiyete götüremedi.

Bizimkiler
Dün gece bir tek Hidayet sahne aldı NBA'de. Orlando takım olarak iyi bir performans sergiledi ancak ilk beşte çift haneli rakamlara ulaşamayan tek isimdi Hedo. Oyuna istatiksel olarak katkısı belki de çok çok az olsa da tecrübesiyle oyunda Magic adına en çok dakika alan isim oldu. 9 sayı-3 ribaund-6 asist ile başarılı bir gece geçiren Hedo aynı zamanda 2 top çalma ve 1 blok ile oynadı.

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

haftanın oyuncuları için de bişiler karalasanız fena olmaz kanımca

Adsız dedi ki...

Cleveland'da semihin dünakşam kadroya girememesi koç tercihimi yoksa Bir sorunumu var takip eden birileri varmı?

Skywalker

Adsız dedi ki...

nba den gitgide soğumaya başladım.
kobe maçın başından beri sürekli potaya saldırdı ama maç boyunca hiç faul atışı alamadı,aynı maçta durant 6 faul kullanırken aynı gecede oynanan miami nyk maçında lebron 8,melo 9 serbest atış kullanıyor.
highlightlar youtube da var bi izleyin allah aşkına kobe içeri girince,şuta kalkınca çalınmayan faullere birde lebron a dokunanlara nasıl faul çalındığına.
bu adam b2b finaller mvp si ve nba in en iyi 2 oyuncusundan beri ama bu sene hakemler bi türlü faul vermiyorlar kendisine sanki karşılarındaki bir rookieymiş gibi.
son 10 maçtaki orlando,charlotte maçlarını kaybetmemezin ve portland maçının uzatmaya gitmesinin tek sebebide budur,ben dayanamıyorum izlerken buna kobe nasıl kendini tutuyor gerçekten inanılmaz.

Adsız dedi ki...

Adsız haklı iyice boku cıkmıs durumda. hele dün smaca giderken kendisine ibaka ve şimdi ismini hatırlamıyorum bir oyncu tarafından oyle bır faul yapıldı kı, bunu çalmamak ne demek anlamadım.

Adsız dedi ki...

Gasol'un böğürtülerinden rahatsız olan hakemler intikam almak istiyordur belki ?? Adam daha hamle yapılmadan Höööööhh diye bağırıyor. Playoff 7. maçta Garnett'e çalınmayan faulü hatırlıyormusunuz. Lakers'a kritik yerlerde geliyor yada gelmiyor o düdükler.

Adsız dedi ki...

17.50 adsız daha alakasız daha saçma bir yorum yapamazmışsın tebrik ederim.
2008 finallerinin 2. ve 5. maçlarını izlemeni öneririm finallerde hakem hatası arıyorsan.
burada kobeye 10+maçtır yapılan rezaletten bahsediyoruz.
son 7 maçlık periyodda adama kariyerinde daha önce hiç olmamış bir şekilde 3 maçta hiç faul çalınmıyor-ki her maçın highlightlarıda youtube da var izleyip görebilirsin- lakers bu maçların 2sini kaybediyor ve bu sana oldukça doğal geliyor sanırsam?

Adlı dedi ki...

18.21 Adsız'a katılıyorum.
Lebron aptalına çerez gibi faul çalınıyor.Rakamlar yanlış olabilir tam hatırlamıyorum, ama bu faul işine en fazla sinir olanlardan birisi de Monta Ellis'tir sanırsam.
Lebron gelmiş 51 sayı atıyor 15/17 FT
M.Ellis 37 sayı 2/3 FT.

Miami'yi takım olarak falan izlerdim, geçen sene iyi oynuyorlardı, bu sene de izlemeye çalışıyorum ama sinir oluyor kapatıyorum tv'yi.