BIY AD

28 Şubat 2011 Pazartesi

Troy Murphy Serbest, Heat-Celtics Peşinde (Analiz)

Warriors ile anlaşmaya varan Troy Murphy, kontratında sezonun son bir ayında kendisine ödenmesi gereken ücretin belli bir kısmını alarak, Warriors ile sözleşmesini feshetti. Murphy'nin vazgeçtiği miktar yanılmıyorsam 400bin dolar civarında. Yani hiçbir şey değil... Zaten şimdi gideceği takımlardan alacağı kontratla bu açığı kapayacak. Yani Murphy açısından bir sorun yok. Peki kimler ilgileniyor Murphy ile? En başta isimleri geçen takımlar Heat ve Celtics imiş. Magic nasıl olur da bu yarışa girmez anlamıyorum. Gerçi illa ki girmişlerdir de kulüp ile arası iyi olan Murphy niye onları baştan silmiş kafasından merka ediyorum. Ufak ufak değerlendirelim şimdi.

Heat, Celtics ve Magic arasında hangisinin Murphy'e daha çok ihtiyacı olduğuna göre sıralarsak, Heat-Magic-Celtics diye gitmemiz lazım. Tabii Magic ile Heat'in çok yakın olduklarını söylemem lazım. Heat'e bakıyoruz, Haslem'i playofflar için sağlam saysak bile Haslem, BigZ, Bosh, Anthony ve Dampier'ı görüyoruz. Kalabalık gibi ama biraz kuru kalabalık... Bana göre BigZ ile Anthony önemli uzunları olan takımlara karşı ayakta durabilecek isimler değil. Birinin boyu var, biraz şut atıyor ama bir adım atana kadar rakip 3 adım atıyor. Diğerinin ise hiçbir şeyi yok sadece blok sezgisi güçlü. Dampier'ın da yaş 36'ya dayanınca, geçtiğimiz seneki performansını arattığının farkındayız parkede. Ben yazın bas bas Dampier'ı alın diye bağırırken bu düşüşü öngörmemiştim. Ama tabii uzun süre basketboldan uzak kalmış olması da onu etkiledi bu sezon, belki son zamanlarda bulduğu dakikalar onu kendine getirir. Yani kısacası Dampier destekli bir Haslem, Bosh, Murphy rotasyonu Miami'nin ilacı olacak gibi. Hem ellerinde üçlük atabilen uzunları da yok, Haslem ile Bosh ikisi de aynı noktalardan şut atabiliyorlar. Murphy bu açıdan Wade-LeBron ikilisine çok yardımcı olabilir boyalı alanı açarak. Savunması ortalamanın altında olsa da, Ilgauskas seviyesine de inmedi henüz.

Magic'te ise aşırı dar bir uzun rotasyonu var: Dwight Howard, Bass, Anderson ve Clark. Her okuduğunuz isimle beraber seviye nasıl düştü farkında mısınız? Magic de durumun farkında ve herhalde delicesine uğraşıyorlardır Murphy'i ikna etmek için. Ama Murphy'nin onları istediğine dair haber okumadım. Murphy aslında tam bir çözüm değil tabii Magic için onu unutmayalım. Delicesine bir uzuna ihtiyaçları olduğunu düşünsem de, uzun ve sert bir oyuncu gerekiyor onlara. Bass cüce, Anderson yumuşak, Clark ise fazlasıyla çaylak kalıyor (1-2 maçta iyi oynaması bir şey değiştirmez) rakipler karşısında. Murphy'i gerçek bir çözüm olarak görmememin nedeni, Anderson ile tıpatıp aynı tarzda bir oyuncu olması. Ancak Anderson'ın 2 gömlek üstünde kalite olarak. Belki ayakları biraz daha ağır ama pozisyon almasını daha iyi biliyor ayrıca ribaundlarda da Anderson ile kıyas bile kabul etmez kendisi. Anderson'u pivota koyduğunuzda fazlasıyla sırıtıyor, Murphy en azından birazcık daha uzun olduğu için daha iyi idare edecektir... Piyasada daha iyi bir opsiyon yokken Magic ve Otis Smith takas döneminde Murphy'i almamanın cezasını çekecek gibi duruyor...

Celtics ise ne yapıyor gerçekten anlamıyorum. Hadi tamam Perkins'i gönderip Green ile Krstic'i aldınız. O takası şurada değerlendirmiştim. Ee şimdi elinizde Krstic, Garnett, Big Baby, Green ve O'Neal kardeşler varken bir de Murphy'i alıyorsunuz. Yahu zaten üçlük atan uzun forvet olarak Green'i eklediniz. Yumuşak uzun elinizde Krstic var. Şimdi de bu ikisinin kombinasyonu olan Murphy'e mi sulanıyorsunuz? O zaman Perkins'i göndermeseydiniz, Murphy çok daha güzel işlere imza atardı Perk-KG'nin yanında. Boyalı alandaki sertliğinizi yitirmişiniz, hala yumuşak, ince işlere imza atan Murphy'nin peşindesiniz. Yani elbette Murphy'nin takıma zarar vereceğini falan söylemiyorum. Tam tersi yarar da sağlayacaktır bir miktar ama madem onu alabileceğinize inanıyordunuz, oynamasaydınız takımla. İçeride rakip uzunları sindirecek Perk-KG ikilisini bozmasaydınız... Zaten nasıl bir dakika dağılımı yapacak Rivers eğer Murphy de gelirse? Adam başı 10 dakika mı verecek? Yani bence Perk gitmeseydi, üstüne Murphy'i de alamasaydı Celtics, hala şampiyonluğun 1 numaralı adayıydı. Şu anda ne yapacakları bir muamma...

9 FARKLI FIKIR:

roland deschain of gilead dedi ki...

peki bu takımların troy murphy ye önerebileceği kontratlar ne seviyede?

Özak dedi ki...

her şeye San Antonio açısından bakan biri olarak :) , Murphy'i bizim alma şansımız var mı sonuçta Bonner tipinde ve daha ribaundçu bir uzun ister Popovic

Ender dedi ki...

orlando nasıl alsın?

zaten salary cap dolmuş, nereye oyuncu alıyorlar. ancak takasla bir şeyler yapabilirler fakat o ihtimal de kalktı artık. benim bildiğim kadarıyla draft hakları da yok doğru düzgün. yani orlando kendi yağıyla kavrulacak bu saatten sonra.

sabonis dedi ki...

@ender: heat ve celtics bomboş cap'lere sahipler sanki?

@özak: hiç ismi geçmiyo spurs'ün. popovich normalde çok sevmese de sezon içi transfer, ister muhtemelen murphy'i ama onu ikna etmek falan da lazım. olmaz o iş ;)


@roland deschain of gilead: veteren minimum ücreti sene sonuna kadar artık 300-400bin dolar falan civarı zannedersem.

motörkafa dedi ki...

Celtics'in ne yapmaya çalıştığını anlayan beri gelsin.

Adsız dedi ki...

celtics sanırsam playoff'ta karşılarına iyi pota altına sahip bir takımın gelmeyeceğini düşünüyor. Ki çok zorlanacakları söylenen lakers finali de lakers tarafından zor görünüyor. doğuda da nispeten iyi pota altına sahip denilebilecek magic ve bulls'un erken eleneceklerini düşünüyor olmalılar.

Ender dedi ki...

sabonis,

http://hoopshype.com/salaries.htm

linki incelemende fayda var. orlando'nun arenas adında, nur topu gibi bir kamburları var ve o kamburla birlikte ligin caps konusunda en dezavantajlı takımlarından biri. bence ak47'den bile daha büyük bir skandal arenas'ın alacağı ücret. bu saatten sonra arenas'ı hiçbir deli kabul etmeyeceğine göre, o 20 milyonluk kambur belki de howard'ın takımdan gitmesindeki en önemli etken olacak. ayrıca şunu iyi bilmelisin ki orlando için conf finali bir surpriz sayılır ve bu haldeki salary cap'leri ortada, daha fazla şişirmeyi riske almak delilik olur. yani orlando ile mia arasında dağlar kadar fark var.

Adsız dedi ki...

sezon sonuna kadar veteran minimum kontrata oynar, sonra yeni cba kurallarına göre bir takımla kontrat imzalar. yanlız boston'ın hiç ihtiyacı yok bence murphy'e. garnett, davis, green var zaten o mevki için. 5 numara desen, murphy'nin fiziği pek uygun değil. ama miami'de çok faydalı olut.

sabonis dedi ki...

ender ben salarylerin bir çoğunu ezbere biliyorum zaten =)

ama sence 300bin dolar yüzünden alamayacaklar yani? bu büyük bir risk diyorsun? baya ilginç...

tıpatıp aynı konumda celtics, magic ve heat salary bakımından. salaryle en ufak alakası yok kısacası Murphy'i alamamalarının