BIY AD

19 Mart 2011 Cumartesi

Ainge: Hele Bir Sakatlar İyileşsin

10 gündür Celtics'teki düşüş dikkatleri çekiyor, özellikle de son 5 maçın 3'ünü kaybetmelerinden dolayı eleştiriliyorlar. Ainge bu düşüşü takımın sağlık durumuna bağlamış. Aslında yeterince sert oynadıklarını ancak herkesin %100'ünü parkeye yansıtamadığını söylemiş. O'Neal kardeşlerin eksikliğini çektiklerine, Rondo'nun sezonun ilk bölümünde çok yoruluğu için tam performans gösteremediğine değinmiş. Bir yazarın ele aldığını görmedim bu konuyu ama Rondo'nun 2008 yılında kaynaşıp kanka olduğu Perkins, takımdan ayrılınca moralinin bozulduğu iddia ediliyor. Hangisinin olduğunu bilmek zor ama ikisinin birden etkisi olabilir Rondo'ya... Ayrıca bu röportajı iki gün önce yaptığından dolayı West'i de saymış ama o son maçta döndü. Kısacası sorunun şanssızlık ve sakatlıklara bağlı olduğunu iddia etmiş Ainge. Benim gördüğüm durum ise farklı.

Celtics'sin Green-Perkins takasından beri toplam 4 maçını izledim. Bana hiç aynı sertlik seviyesini korumuşlar gibi gelmedi. Ortada Krstic, Perkins gibi ortayı kapatamıyor. Daha da önemlisi, Perkinsli Celtics'te gördüğümüz rakibe meydan okumayı ve rakibi sindirmeyi şu anda göremiyoruz. Daha ince işler yapması için alınan Jeff Green ise kalabalık kadroda 20 dakikadan fazla şans bulamıyor. Sadece bench'ten gelecek 10 sayılık katkı için mi alındı yani Green? Onu zaten Nate Robinson yapıyordu. 3 numarada, Pierce'ın arkasında Green'e ihtiyaç yoktu yani. Şimdi Ainge'e göre Shaq geldiği zaman takım biraz daha düzelecekmiş ama bunda ne kadar haklı olduğu tartışılır Ainge'in. Zira Shaq en son rakiplerine gözdağ vereli 3 sene oluyor. Jermaine'in ise kendine bile hayrı yok...

Takastan hemen sonra yazdıklarımdan farklı bir Celtics göremedim. Ha, belki 3 haftalık süreç takımın oturması, oyuncuların sisteme (özellikle de savunma) alışması için yeterli olmayabilir. Aynı sıkıntıları Knicks de çekiyor (ona da değineceğim başka bir yazıda) ama ben Celtics'in 2008 düzeyinde basket oynadığını düşünüyordum takas öncesinde, Green'in gelişinden sonra sanki bir gömlek düşmüşler gibi geldi bana. Ainge'in gereksiz kumarı tutacak mı göreceğiz bakalım. Ne demiş Amerikalı "If it ain't broke, don't fix it."

Edit: Bu yazının üzerine bir de Rockets'tan fark yediler, tam oldu...

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Bu arada belki bilmeyenler vardir, ESPN'nin The Association isimli cok güzel bir Celtics belgeseli var, elemanlarin bu sezonlarini filme aliyorlar. 4. bölümü yayinlandi gecenlerde, tavsiye ederim baya güzel....Özellikle Ainge'in Perkins'i yollamasindan sonra yasananlari görünce, biran lan bunlar da insanmis dedim, bazen ucana kacana bakarken insan olduklarini unutuyoruz haliyle

Adsız dedi ki...

Aslında Krstic fena olmadı yani diğeleri her zaman yaptıkları şeyleri yapabilseler Perkins'in yokluğu tölere edilebilinecek ama sorun şu ki Rondo başta olmak üzere herkeste bir düşüş var.

Unknown dedi ki...

if it ain't broken tweak it.