BIY AD

2 Mart 2011 Çarşamba

Bibby'nin Yeni Durağı Heat

Mike Bibby artık bu salonda Heat formasıyla ter dökecek. Wizards'ın serbest bıraktığı Bibby'nin önündeki ihtimaller zaten sınırlıydı. Doğuş da dün belirtti bunu zaten Bibby hakkında yazdığı değerlendirmede. Bibby'nin tercihi Miami olmuş ve ona yer açmak için kadrodan Arroyo feragat edilmiş Heat cephesinde.

Takımlara transferin son dönemlerinde gelen oyuncuların ne kadar katkı verebileceği konusunda her zaman şüphelerim olmuştur. Zaten takıma alışmaları için çok kısa bir zamanları var ki bu alışma döneminin hemen ardından asıl kozların oynandığı play-off dönemi başlayacak. Gelen isim Bibby olunca artısını eksisinden daha fazla görüyorum bu konuda. İlk olarak oturmuş bir kadroya gelmiyor zaten Bibby. Heat sezon başında kurulan daha yeni bir takım yani süre bulma konusunda sıkıntısı olmayacaktır. Arroyo-Chalmers ikilisine sezon boyu tahammül etmiş bir takıma Bibby gibi birini monte etmek play-off öncesi olumlu olacaktır. Verebileceği katkı sınırlı olan ancak 2008'de yeni kurulmuş Celtics'e şampiyonluk için gelen Pj Brown'un play-off'ta sergilediği kritik performanslar aklıma gelen en basit örneklerden biri bu konuda.

Bibby'nin en başta tecrübesi takıma büyük katkı sağlayacaktır. Topu hücuma taşıma konusunda eline güvenebilecek bir isimi kadrosuna dahil etmiş oldu Heat. Zaten topa hükmetme konusunda LeBron ve Wade gibi iki ana silahı varken Bibby'nin en önemli görevi hücumlarda boş şutları sokmak olacaktır. Heat hücumlarında önemli bir silah üçlük isabetleri ki özellikle penetreler sonrası yayın gerisi çok boş kalıyor. James Jones'un %41'lik isabet oranı zaten bunu gözler önüne seriyor. Bibby'den beklentilerde bundan fazlası değil ancak savunması konusunda kafalarda bolca soru işareti bırakıyor Bibby. Kariyeri boyunca zaten iyi bir savunmacı olarak ön plana çıkmadı Bibby ancak karşısında Rondo-Rose gibi isimlerin olabileceği ihtimali bile en önemli eksiğinin rakiplere avantaj teşkil etmesi demek. İşin bir diğer eksi yönü ise Bibby için gönderilen Arroyo daha çok takımı oynatmaya yönelik basketbol oynardı. Bibby'nin bu konuda ne verebileceği şüpheli ki Arroyo'ya göre maç başına yaklaşık 2 kat daha çok şut kullanıyor bu sezon. Bir çok ekibin hamle yaptığı bir dönemde Wade-James-Bosh üçlüsünün yanında kadroya Bibby gibi tecrübeli birinin eklenmesi başarılı bir sezon ortası hamlesi oldu Heat için.

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

arroyo'yu da boston alsın, yedek olarak.

Adsız dedi ki...

lebron, wade ve bosh üclüsü zaten takimin sutlarinin %80'ini kullaniyor, geri kalanini da bibby atar, diger oyuncular da oradan oraya kosar iste

Adsız dedi ki...

Hakatten 1. adsız anca rakip olurlar lakersa:)

Adsız dedi ki...

@1 valla mantıklı.

ama şu hâl itibarıyla boston-miami finali oynar. 7 maçta yıpranan miami çıkar ve bir yedi maçlık seriyle daha şampiyon leykırs olur. 4-3

bibby > fisher
wade < bryant
lebron > lamar
bosh < gasol
ilga < bynum

Adsız dedi ki...

derin nba miamiyi bu sezon şampiyon yapacak anlaşılan.

Adsız dedi ki...

lakers fanlarinin sacmalamalari tahammul edilir cinsten degil. derin nba nedir afedersiniz? lakersi son 2 senedir bu derin nba'mi sampiyon yapiyor? ayrica mike bibby'nin miami'ye transferiyle konunun ne alakasi var?

Adsız dedi ki...

Beyler Bibby herzaman iyi oynamıştır lakers'a karşı.özellikle kobe zararlısının 2002 yaka finalinde bibby'e dirsek atmasının intikamını almak için o yıldan beri ilk defa fırsat doğuyor bibby'ye.allah allah allah allah saldır mayk bibi,3lüğün can yakar saldır mayk bibi.

Adsız dedi ki...

son sezon finalde son maçta derin nba lakersa çalıştı.bostonun hakkı yenmişti.bu sezon derin nba (pazarlamacı nba) miamiye çalışacak.

demedi deme ibrahim.

Adsız dedi ki...

2.adsız zaten bu oyun 5 kişiyle oynanıyor.geriye 1 oyuncu kalıyor ordan oraya koşacak.o da pivot olur işte.