BIY AD

19 Mart 2011 Cumartesi

Bynum'a Ceza Gündemde


Link

Efendim ambale olmuş durumdayım. Gece uyumadan 4 ayrı maç (Denver-Orlando, Miami-Atlanta, San Antonio-Dallas, Minnesota-Lakers) izleyip, görmüş olduğunuz videoları kaydedip youtube'a koydum. Yazıları da belli saatlere ayarlayıp çıktım evden. Yorumlamak için pek kafa kalmamış olabilir. Saçmalama potansiyelim yüksek. Ha ama Bynum'a yükleneceğim kesin, o konuda saçmalamadığıma da %100 eminim.

Bynum'dan bu tarz hareketleri çok sık görmesek de her sezon 2-3 kere böyle can yakmaya yönelik, hatta rakibi sakatlamaya yönelik bilde diyebileceğimiz fauller yapıyor Bynum. Bir de faul yaptıktan sonra bakıyorsunuz Bynum'ın suratına, ifadesiz adeta. Sanki "Ne yaptım ki ben?" der gibi bakıyor Beasley'e. Bir kere öyle bir turnike engellemek falan yok dünyada. Omuz ve dirsek karışımı ile havalanmış rakibin göğsüne darbe indirmek ne demek? Topa herhangi bir müdahale isteği bile yok Bynum'ın. Nefret ediyorum bu tarz faullerden. Hayır illa mesaj mı vermek istiyorsun? Cepheden geldiğinde, göğüs göğüse çarpışırken indir baltayı olsun bitsin, üstelik kendein de en fazla sportmenlik dışı 1 faulünü alırsın. İki numarayı alıp atılmazsın oyundan otomatikman. Hem de en azından basketbol dahilinde bir faul olur. Bunun gibi sokak kavgasını andırmaz. Beasley'i Allah korudu diyorum (aşağı bakarsanız aslında korumadı ama durun şu cümleye devam edeyim). Bu tür ters düşülen pozisyonlarda bilek kırılması, dirsek çıkması, omuz çıkması gibi ciddi sakatlıklar oluşabilir neyse ki bunların hiçbirini yaşamadı Beasley gördüğüm kadarıyla. Ancak aşağıdaki videoda göreceğiniz üzere maçın ilerleyen dakikalarında aslında Beasley'nin düşüşü o kadar da hafif atlatmadığı ve kalçasında bir problem olduğu ortaya çıkıyor ve oyunu terkediyor genç yıldız adayı. Kalçasındaki problem, kolunun üzerine düştüğü sırada yaşama ihtimali olan sakatlıklardan çok daha hafiftir diye düşünüyorum, diğerleri çünkü minimum 1 aydan başlıyor. Ama eninde sonunda Bynum, Beasley'i sakatladı.

İnternet ortamında ceza konusu konuşulmaya başlandı bile, ki bence 1 maç en azından hakediyor Bynum. Çünkü ortada basketbol adına yapılmış bir hareket yok. Basketbol demişken... Timberwolves koçu Kurt Rambis'e pozisyon sorulduğunda "Bynum pislik yapmak istemedi. Basketbol içinde bir hareketti." demiş. E direk "Bu yaz Phil Jackson ayrılıyor, belki ben o koltuğa gelirim he? Şimdi kızdırmayayım Lakers cephesini. Olur mu?" deseymiş bu cevap yerine. Tabii bu işin dalgası ama yani sert bir açıklama yapmamasının ardında, aklının bir köşesinde bu ihtimalin yatması olabilir...



Link

12 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

iyi abi kolu kırılmamış yaptığı harekete bak dallamanın ya

Adsız dedi ki...

bynumun bu mental yapısıyla bi odom kadar bile olcağını sanmıyorum ben

Numan dedi ki...

Bynum soyunma odasına yollanırken adama kahramanmış gibi davranan Lakers seyircisi de Bynum'dan beter pislik yapmış. Orada dev ekranda kaç defa tekrarı gösterilmiş bu hareketin. Takımı oyunun o evresinde yalnız bıraktığı ve sportmenliğe aykırı bu hareketi yaptığı için ıslıklayacaklarına adama madalya takıyorlar. Tabii bu Amerikalılarda ne gezer sportmen ruh ya da oyun bilgisi. Gidin boks maçı izleyin bunu beğendiyseniz.

jerome allen dedi ki...

yaptığı hayvanlığı geçiyorum. hani saniyelik olay bi an beynin döndü, bi an yaptın. ama beasley düştükten sonraki o bakışı? adamın ne kadar sert düştüğünü de en iyi farkeden bynum. işte o çok büyük şerefsizlik. geçen boozer'ı sakatlayan kwame'nin hareketi bunun yarısı kadar sert değildi yine de neler dendi kwame'ye. bu lavuğun kesin ceza alması lazım. bu tip adamlar için hep tek bişey dilerim, aynısını hatta beterini inşallah sana da yaparlar.

Adsız dedi ki...

Şu adamdan bir halt olmaz yemin ederim. Çok şanslı yetenekli fiziği gayet güzel vs. Ama adam aptal. Yapacak bişey yok.

Adsız dedi ki...

Bu hayvanoğlu hayvanı ayılarla kafese atacaksın maymunlugunu yapsın!
Bu kadar antipatik aşagılık olabilir. Faulu geçtim o tripleri bakışları. Beasley in yerinde olsam o sağ gözünün ortasına geçirirdim bir daha öyle bakamazdı.

Xscape dedi ki...

bynum cussesiyle ters orantili bir embesil rolunde, odom cakma "tough guy" rolunde, lakers taraftari ise basketten anlamayan zengin zuppe surusu rolunde gayet basarili. ee hepsi hollywood cocugu ne olsa ii rol keserler.

Adsız dedi ki...

Beyler abartmayın adam hafif ittirmiş diğer sporcu çok zayıfmış fena uçmuş

...S.f.R... dedi ki...

Bynum şerefsizinin yaptıgı neyse de Odom ve Barnes'ın artistliğine ne demeli sinir oluyorum böyle adamlara.

Xscape dedi ki...

adsiz 22:14, o "sporcu" sana soyle hafif bi ittirse 2 takla ustu yarim parende ve cift burgulu salto sonrasi kendini 3.sirada essekten dusmus adana karpuzu seklinde bulursun. cok zayif dedigin siporcunun da 107kg oldugunu dipnot olarak verelim.

Adsız dedi ki...

Hafif bir müdahale, düşüş ağır olmuş sadece.

Flagant 1 verilmesi daha münasip olurdu. Abartmaya gerek yok.

berkd dedi ki...

Flagrant verilirken tek kriter çarpışmayı saglayan oyuncunun digerine hangi sertlikte müdahale ettigi degildir, maç içerisinde Bynum hayvanının bu yaptıgından çok daha agır bir müdahale görmek mümkün ama havadaki bir oyuncuya aynısı yapılınca iş degişir. Adam neredeyse 2buçuk metrelik bir mesafeden omuzunun üstüne düşüyor ve bu olayı hala meşrulaştırmaya çalışanlar var.