BIY AD

2 Mart 2011 Çarşamba

D'Antoni'nin Kafası Güzel

Chauncey Billups'ın Knicks'e gelmesiyle beraber pek çok kişi "D'Antoni'nin sisteminde yapamaz çok kötü transfer" dedi. Ben onlardan değildim, Carmelo yazısında değindiğim üzere. Bu konuda çıkan haberlere göre Knicks yazın 3.5 milyon dolara Billups'ı serbest bırakmak yerine onunla devam etme yolunu seçecekmiş. Ancak D'Antoni'nin yaptığı açıklama bir hayli bombastik: Billups'ın önünde daha 5 sezonluk iyi oynayabileceği bir dönem var

Yok artık Mike D'Antoni. Adam gelmiş 34'ünün yarısına. 5 sene sonra 40 olacak bilmem farkında mısın? Tamam mesela Grant Hill 38'ini geçti, hala maç başına 13 sayı mı ne atıyor bu sezon ama bu demek değil ki şampiyonluk yolunda bir takımda ana 3-4 opsiyondan biri olabilir. Billups'ın önünde Kidd gibi bir örnek var, 38'ine geldi hala üst seviyede basketbol oynuyor ama onu da savunmada görüyoruz, yanından Eddy Curry bile driplingle geçiyor. Billups da 2 sene içinde bu duruma gelecek maalesef.

Ha ama şu anki durumu göstermek için, abartılı da olsa yerinde bir açıklama. Çünkü o kadar çok kişi Billups'ı silmiş durumda ki an itibariyle... İnanamıyorum yani. Daha geçen sezon "Denver için Carmelo kadar değerli" denilen adama, bugün "Bitmiş ya niye aldı bunu Knicks" deniyor. Hele bir durun, bu üçlünün yanlarına 2-3 tane iyi rol oyuncusu konunca neler yapacaklar görelim... Belki Felton daha genç ama kısa dönemde Billups'ın, Felton'a göre daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Hele ki konu şampiyonluk veya playofflar'da üst turlara çıkmak ise. Walsh da zaten aynen bunu düşünerek takası yaptığını açıklamış. Öyle 5 sezon falan bu seviyede oynaması imkansız elbette ama önümüzdeki sezondan itibaren Billups'ın Knicks'e katacakları playoff yolunda bir hayli önemli olacaktır.

7 FARKLI FIKIR:

berke dedi ki...

billups zaten detroit e gelmeden önce tempolu oyunuyla Minnesota'da iyi iş çıkarmıştı.

Kıvanç Bilgin dedi ki...

Billups hakkinda genel olarak katiliyorum. Ancak sampiyonluk hedefleyen bir takimin D'Antoni'de israr etmesi son derece anlamsiz. D'Antoni'yi cikar; McHale, Kuester veya Del Negro haric herhangi bir kocu getir, sampiyonluk sansi ciddi olcude artar. Ama D'Antoni gibi bir kocla sampiyon olmak bence mumkun degil.

Adsız dedi ki...

Halil üner bu kadroyu çoşturur beyler

mucho dedi ki...

Knicks'de Yılmaz Vural sesleri....

Ender dedi ki...

d antoni normal bir açıklama yapmış bence. sporda, emeklilik (bir bakıma öyle) yaşı sürekli artmakta. futboldan örnek vereyim ; hagi gs'ye geldiğinde bu adam nasıl koşacak, nasıl oynayacak bu yaşta deniyordu. şimdi 40'ına merdiven dayadığı halde at gibi koşan düzinelerce yıldız var (javier zanetti). bir oyun kurucu, eğer kendine iyi bakarsa 38 yaşında da tıkır tıkır oynar. sonuçta billups'ın yetenekleri belli. rose gibi ekmeğini penetreden kazanmıyor.

Alkan dedi ki...

eddy curry i anmissin. az once bi haber okudum curry icin heat diyorlar. hangi uzun bosa ciksa sulanmaya basladi heat:D

Adsız dedi ki...

d antoni istifa etmeli.d antoni ile zor gider bu araba.