BIY AD

1 Mart 2011 Salı

Deja Vu


Link


Link

Yukarıdaki videolar arasında 7 farkı bulabilir misiniz? Bence zor. İki gece üst üste uzayan maç, uzatmanın son saniyelerinde sahneye çıkan ve bu maçları Suns'a getiren Frye... Tesadüf sanmayın sakın ne maçların uzamasını ne de Frye'ın bulduğu isabetleri. Açıklayayım;

Suns bu iki karşılaşmada da oyunun genelinde üstündü ama maç sonlarında yakalandı. Neden, çünkü kadronun en önemli oyuncularından ikisi genç yaşta evlenselerdi eğer, şimdiye torun severlerdi kucaklarında, o kadar yaşlılar neredeyse yani. Maç sonlarında yorgunluk baş gösteriyor ve organize olmakta zorlanıyorlar. Bu sebeple de rakiplerine yakalanıyorlar. Frye'ın yolladığı şutlarla maçı kazandırması da tesadüf değil. Bana inanmıyorsanız videoları izleyin. Gentry'nin çizdiği sete dikkatle bakın, hiçbir fark olmadığını göreceksiniz. Önce Frye Nash'e perdeye gidip savunmanın dikkatini onun üzerine kaydırıyor. Ardından dışarı doğru açılırken kendisine gelen bir başka perde ve yolladığı şut... Özellikle Frye için yapılan perdeler çok önemli. Dudley ve Gortat perdeyi mükemmel zamanlama ve pozisyonda yapıyorlar, böylece Frye topu aldığında şut atacak vakti buluyor. Akabinde ise dikkat ederseniz Pacers maçında Rush olaya çabuk uyanıyor ve switch yapıyor ama boyu kısa kaldığı için kesemiyor Frye'ın şutunu. Nets'e atılan baskette ise Lopez'in nasıl uyuduğunu görüyoruz. Basketbolda şans faktörünün de önemli olduğuna inanırım ama bu tarz zeka barındıran hareketlere bayılıyorum.

1 FARKLI FIKIR:

tolga dedi ki...

ben bu sene aaron brooks eklemesi ve steve nash önderliğindeki suns'ın zor da olsa playoff yapacağına inanıyorum. eğer 1-2 galibiyetle playoffa girebilirlerse bu 2 basket oldukça anlamlı olacak.