BIY AD

14 Mart 2011 Pazartesi

Dünya Başımıza Yıkılacak (Love'ın Serisi Sona Erdi)

Dile kolay tam 53 maçtır, double-double yapan Kevin Love sabaha karşı biten Warriors maçında 12 ribaund almasına rağmen, 6 sayıda kalınca serisinin devamını getiremedi. Evet sayı yüzünden gitti, ribaund değil yani. En alt paragrafta değineceğim buna... Moses Malone'un 51'lik rekorunu kıran Love, 73-74 sezonundan beri en uzun seriye imza atmış oldu. Ama her serinin bir sonu var, bunun da sonu geldi. Utah Jazz maçında sezon sonuna kadar devam edecek bir serye başlayacaktır muhtemelen Love.

İlginç bir şekilde 4.5 dakika varken maçın bitimine, kenara geldi Love ve bir daha da oyuna girmedi. Ve beni şaşırtan görüntü ise kenara gelen Love takım arkadaşlarıyla konuşurken gülümsüyordu. Sanki hiçbir şey olmamış gibi... Hani ne bileyim insan rekor seviyeye gelen serisi sonlanacağı için üzülmez mi veya koçuna itiraz etmez mi oyunda kalmak için? Yok valla. Zaten maçtan sonra da "Üstümden büyük bir yük kalkmış oldu. Kendim adıma ve izleyenler adına bu rekoru devam ettirmeye çalışıyordum. Şimdi artık tamamen oyunuma konsantre olabileceğim." demiş.

Ayrıca Love, kopan maçların son çeyreklerinde oyunda kaldığı için bazı kesimler tarafından eleştiriliyordu ancak bu Love'a özel bir durum değildi. Beasley, Ridnour gibi ilk 5 oyuncularının da sık sık son çeyreklerde oyunda kaldıklarını görüyorduk. Love söz konusu olunca, rekoru daha da geliştirdiği için göze batıyordu. Ha zaten normal şartlarda oyuna olmaması gerekirken, oyunda olup rekorunu o sayede ilerlettiği sadece 1 maç benim dikkatimi çekmişti. Yoksa zaten çoğunlukla 3. çeyrekten işi bitirmiş oluyordu Love. Bugün şunu gördük ki, sırf rekor için oynatmıyormuş Rambis onu. Kenara almasını da biliyormuş.

Warriors gibi benim bile çıksam 15 sayı atabileceğim bir takıma karşı 6'da kaldı Love. Maçın yaklaşık olarak 2.5 çeyreğini seyrettim. Love'ın sayı atamamasının 1 numaralı sebebi David Lee idi. İnanılmaz iyi savunma yaptı Love'a. Love'ı dışarı iterek potaya yakın pozisyon almasını engelledi, buna engel olamadığı zamanlarda da sık sık Love'ı önden savunarak pas almasına mani oldu. Ayrıca Love topu veya ribaundu aldıktan sonra içerde en az 2-3 Warriors oyuncusu başına üşüştüler ve sık sık da faul yaptılar. Baya kafaya takmışlardı Love'ın serisini sonlandırmak için. Hatta Warriors maçı kazanmayı garantilediği için David Lee son çeyrekte kenara gelmişti. Lee, Love'ın oyunda kaldığını görünce koç Smart'a gidip "Beni oyuna al da şu Love sayı atmasın" demiş. O derece konsantre olmuşlardı Love'a.

7 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

ne alıp veremedikleri varmış Love'la anlamadım ki :P

JacK dedi ki...

kurt rambis'in yerine alternatif arayışları başlamış wolve's ta doğru bi karar gibi duruyor ancak bir yıldız ihtiyacı var 3 numarada özellikle milicic'in gönderilip koç değişikliği de oldu mu playofflar'ı hersene görür bu takım.

Ender dedi ki...

minnesota'nın en az 5 tane iyi oyuncuya ihtiyacı var. ayrıca, love şöyle sağlam uzunlara sahip bir takımda olsa, 10 maçlık dd serisi bile surpriz olur. bu bir gerçek malesef.

agneu dedi ki...

şükür, bitti seri.. her double-double sonrası love haberi okumak yoruyordu insanı blogda :)

kerinz dedi ki...

sağlam uzunları olan bi takımda olsa ne demek ya?
adam zaten çok iyi ribaund alan bir uzun.yıldız dediğimiz kategoride olmadıkça yanına kariyeri boyunca 10+ ribaunt alan birini koymayacaklardır hiç bir zaman.

Adsız dedi ki...

gerçekten kendisi için de iyi olmuştur serinin bitmesi. bu tür başarılar zamanla insanı tahakkümü altına alıyor.

bigben dedi ki...

Arkadaş, Love "sağlam bir uzun" Al Jefferson'ın yanında da yapıyordu bu işleri hem de 20 dakikada. Hala çocuğun yanına sağlam uzun göndermeye çalışıyorsunuz. Adam tarihe geçti!