BIY AD

13 Mart 2011 Pazar

Efsaneler United Center'da

Chicago bu sezon müthiş bir performans gösterip Doğu'da tepeye oynamaya devam ededursun Chicago tarihinin en başarılı ekibi dün United Center'daydı. 1991 senesinde yaşanan ilk şampiyonluğun 20. senesi kutlandı ve oyunculardan Michael Jordan Scottie Pippen efsane ikilisi başta olmak üzere John Paxson, Horace Grant, Craig Hodges, Stacey King, Will Purdue ve Cliff Levingston zamanında oyuncu olarak çıktıkları parkeye bu kez takım elbiseleriyle çıktılar ve oldukça büyük de alkış aldılar.

Ancak yeni nesil Bulls takımı da abilerinin şovunda rol çalmadı desek yalan olur. Utah karşısında ilk çeyrek ve ilk yarıda kendileri adına sezonun en yüksek sayılarına ulaşarak evlerindeki 33. maçlarında 29. galibiyetlerini aldılar. -Spurs'ten sonra en iyi iç saha derecesi- Deron Williams'ın ayrılmasının ardından Utah'ı kendi evlerinde yenmeleri pek dikkat çekici değil ancak çok daha önemli bir detay var. Chicago bu galibiyetiyle Boston'u yakaladı. Boston'un aldığı 2 süpriz yenilginin bunda payı olsa da sezon başında konulan beklentilerin üstüne çıktıklarını söylemek mümkün. Tabii ki asıl test onlar adına playofflarda olacak ancak eğer sezonu Miami'nin önünde bitirebilirlerse saha avantajını alacaklar -konferans yarı finali için konuşuyorum- ve bence o zaman şansları %51 olur. Ayrıca Chicago'yu takdir etmek için bir başka neden de Boston ve özellikle Miami dönem dönem düşüş yaşasa da Chicago Boozer ve Noah gibi çok önemli oyuncularını kaybetmesine rağmen sezon boyunca istikrarlı bir oyun sergiledi. Ancak hala dış şut konusunda sıkıntı yaşayabileceklerini düşünüyorum. Özellikle playofflardaki kapalı ve çok daha sert savunmalar karşısında neler yapabilecekleri şimdilik bir soru işareti.

1 FARKLI FIKIR:

Steve dedi ki...

I can’t believe it has already been two decades since the Bulls won their first championship! I still remember how dominant they were in the early 1990’s and again later in that decade. Hopefully, the franchise will win another title soon. I think they have the talent to do it this season with Rose, Boozer, Deng, and Noah.