BIY AD

14 Mart 2011 Pazartesi

Jordan Fena Abarttı

"Parkeye bakıyorum, bu oyunculardan 6 şampiyonluk daha çıkarsa şaşırmam." Bu sözler Jordan'a ait. Tabi kendi takımı hakkında değil söyledikleri, Bobcats adına bu başarılardan bahsetmek şimdilik hayal. Onlar önce bir playoff potasına girsinler. Jordan bu konuşmayı, Bulls'un ilk şampiyonluğunun 20. yılını kutladığı Jazz maçının devre arasında yaptı.

O an Jordan'ın bu söylediklerinin takımı gaza getirme, oyuncuları ateşleyip yüreklendirme amaçlı olduğu düşünülmüştü ancak sonra yeniden konuşan efsane konuşmalaırnı doğruladı ve şunları söyledi: "Takımın özellikle mücadeleci ruhu ve savunmayı seven yapısı beni çok etkiliyor. Boozer dışındaki oyuncuların yaşları da bu şampiyonluk serisini yakalamak için müsait." Oldu Jordan, yüzükleri paket yapıp altışar altışar dağıtıyorlardı zaten. Takımın yaşı falan müsait de tecrübeleri, yetenekleri yeterli mi bakalım. Onları da geçtim 6 şampiyonluk falan, uçmuş yani Jordan. Her şeyden önce takımın şu gidişatına ve oynadıkları basketbola büyük saygı duyuyorum. Bu sene için fikstürleri inceledim çok büyük bir aksilik olmazsa Celtics'i geçecekler bu sayede konferans yarı finalinde olası bir Heat eşleşmesinden de yırtacaklar. Ama Celtics'i devirmek, ardından muhtemel Lakers finalinde ayakta kalabilmek çok sürpriz olur açıkçası. Ligin belki en iyi savunma yapan ve takım oyunu oynayan ekibi Bulls ama kapasitelerinin limitini oynuyorlar şu an ve o limit de şampiyonluk için bence yeterli değil.

İlerde eklemelerle ve rakiplerin yaşlanmasının da etkisiyle daha büyük favori olabilirler ama ortada oluşan veya oluşturulmaya çalışılan üçlüler ve Thunder gerçeği de mevcut. Jordan'a saygım sonsuz ama bu demeç pek olmamış gibi.

14 FARKLI FIKIR:

drose4mvp dedi ki...

sağlam bir sg takviyesiyle bu takım ilerleyen yıllarda eminim ki şampiyonluklar görür. bu sene olma ihtimalleride bir hayli yüksek 6şampiyonluk biraz abartı olmuş ama 3-4 belki

Kıvanç Bilgin dedi ki...

6 da hayal, 3 de. Multisampiyonluklardan bahsedebilmek icin oncelikle sampiyonluk kazanmis olmasi lazim o takimin. Bulls son 10 senede birakin sampiyonluk kazanmayi, konfwransinda final dahi gormus degil. Bu seneden itibaren sampiyonluk sanslarinin oldugu ortada, ama 6 nedir yahu? Oeh

Uğur dedi ki...

Ben şuan ki performasnlara bakarak %51 Bulls şampiyon diyebilecek durumdayım. Batıdan da büyük bir ihtimalle Lakers değil Spurs yada Mavericks bekliyorum.

ercannegetirdiamcan dedi ki...

bence %53 bulls %29 lakers %51 heat alır

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Şampiyonluk için verilen oranlara hayran kaldım. 53,29,51 sayıları gerçekten çok güzel düşünülüp hesaplanmış.

Adsız dedi ki...

yuzdeler de verilmeye baslanmis, %99 lakers yine sampiyon beyler, o %1 de gasolun sakatlip sezonu kapatmasi, kobesiz bile alirlar kupayi.

Adsız dedi ki...

bulls a gelecek baba bi sg kalmadı ki piyasada..

gebeerk dedi ki...

bulls özellikle yaz dönemini bekledi sg takviyesi için. takas dönemi yine çok şey kaybetmeden ortalama birini alabilirlerdi ama almadılar, uzun vadeli düşünüyorlar. ellerinde her türlü takasta kullanıp çok üst düzey bi sg alabilecekleri parçalar mevcut.

6 rakamı abartılı olabilir ama çok yüzeysel bakıyor insanlar. şu anki kadrolarla bakınca tabii imkansız. ama bulls çekirdeğinin (rose, noah, booz) yaş ortalaması 26. bu seneden sonra celtics diye bir takım kalmayacak, yeniden yapılanıp başa güreşmeleri minimum 3 senelerini alır. heat kontrat çıkmazında, süperstarlarının yanını doldurabilecek parçalar bulamıyorlar. howard 2012 fa olacak, magic o problemlerle uğraşacak. bütün bunları düşününce önümüzdeki 10 yıl için böyle bir tahmin yapması abartı olsa da saçma değil. ha bana kalsa 6 şampiyonluk değil de 6 final derdim.

Adsız dedi ki...

bulls iyi bi sg (hamilton olsa süper olur :D) alırsa ve rose oyununu gün geçtikçe cp3 gibi takımı biraz daha oynatmaya yönelik değiştirirse işte o zaman bulls şampiyon olamaz diyemeyiz ama şu an için çok zor

Adsız dedi ki...

beyler seri 2-2 mi?

Ender dedi ki...

böyle sözleri ciddiye alıp tartışılması çok yanlış. tabii ki bulls'u övecek. överken de abartacak. bulls ve jordan, zola ile chelsea, scholes ile man utd, casillas ile real, hakan ile gs, delinho ile bjk gibi. 6 değil 10 dese de üstüne tartışılacak bir konu değil. sonuçta bu açıklamayı larry bird ya da magic johnson yapmıyor. bu sene şampiyon olmaları mucize. bu kadar basit. bu sene şampiyon olamazlarsa da seneye bu kadar kek bir doğu olmayacak. ny ve mia geliyor seneye gümbür gümbür. orlando da takviye yapacak mutlaka, celtics zaten en az 2 yıl daha fav olur. boozer'la olmaz bu işler kısaca. jazz'da defalarca izledik. utah'da da deron vardı ne oldu? geçen sene batıda ikinciliğe kadar yükseldiler, uzun süre de ikinci kaldılar fakat sonuç ortada. boozer 2 coşar 1 sıvar. sivrsinek ısırsa 6 gün ağlar, arı ısırsa sezonu kapatır, bileği dönse basketbolu bırakır. vince carter da böyledir mesela ama boozer rakipsiz kesinlikle. bu adam inşallah bogut ya da oden gibi bir sakatlık yaşamaz. oracıkta kalpten gider kesinlikle.

gebeerk dedi ki...

@ender

celtics nasıl iki sene daha favori? yıldızlarının yaş ortalaması 39 olan kaç tane favori gördün sen? bu yıl son şansı celtics'in, olmadı çözülecekler. franchise player'ı rondo olacak bu takımın, ne favorisinden bahsediyorsun.

ny miami gümbür gümbür geliyor da chicago'nun eli armut topluyor sanki. bi ezberlemişsiniz boozer boozer, biz ne kadar beğenmesek de her türlü talibi olan bi adam boozer. istedikleri zaman takas edip eksik parçalarını tamamlarlar. takımın yıldızı boozer sanki de ona kaldı chicago'nun şampiyonluk şansı.

Ender dedi ki...

gebeerk,

celtics'in yıldızları ;

allen : 36
KG : 35
pierce : 34
rondo : 26

39 nereden çıktı? nba'in en yaşlı oyuncularından bir takım kursan yine de 39 çıkmaz yaş ortalaması. oneal için yıldız diyebiliriz fakat cavs'e gittiğinde bile kimse ondan çok şeyler beklemiyordu. basketboldan anlayan herkes, bu takımın 2 yıl daha fav olduğunu bilir.

bulls iyi bir takım, kimsenin buna itirazı yok fakat murat murathanoğlu'nun da dediği, boozer'la olmaz bu işler. boozer o kadar iyi bir oyuncuysa, neden geçen sezon 50 takımın kapısında yattı? aylarca alay konusu oldu. nba'i takip etmeye yeni başladıysan, bu blogda bile boozer'ın dolaştığı kapılar bir bir yazıldı. geçmiş sayfalarda silinmediyse duruyordur, bir araştır istersen. kimse almadı ve bulls alınca da herkes çok şaşırmıştı. mia'da wade ve lebron tartışmasız superstar, bosh ise ligin en iyi 10 oyuncusundan biri olarak gösteriliyor. ny seneye deron ya da chris'den birini alacak büyük ihtimalle. bunu bir tek ben demiyorum, biraz nba yazarlarının yazılarını oku. bulls iyi bir takım mı ; EVET. hepsi bu kadar. mia için bile 3 sene şampiyon olur diyemiyor kimse kolay kolay. bulls'la ilgili söyleşilerde, bulls'un iyi oyuncu seçimleriyle salary'i devirmedikçe şampiyonluk için favori bir takım olmasının zor olduğu söyleniyor sürekli. bu bir gerçek malesef.

Adsız dedi ki...

muhtemel bir cp li New York, iyi bir Miami Doğuyu kasıp kavurur. Bulls bu overrated toplulukla cok guzel nal toplar.