BIY AD

17 Mart 2011 Perşembe

Kemerlerinizi Bağlayın

Bağlayın, çünkü kaptan pilotumuz Deron Williams ile uçuşa geçiyoruz. Sıkı durun ve etrafınızda içecek falan varsa yudumlamaya kalkmayın Deron'ın söylediklerini okurken. Geçtiğimiz günlerde yeni takımının gidişatı hakkında küçük bir değerlendirme yapan yıldız oyuncu, "Önümüzde 18 maçlık bir maraton var ve playofflara kalma şansımız sürüyor. Her şey olabilir." dedi. (Nets, Williams'ın bu açıklamalarının hemen ardından Celtics'i evinde devirmeyi başardı ve kalan maç sayısı 17 oldu.)

Bence alkolle falan olacak iş değil bu, baba sağlam bir şeyler çekmiş olmalı. Başka türlü böyle bir açıklamanın izahı olamaz çünkü. Şaka bir yana yakaladıkları galibiyet serisinin verdiği gazla bu konuşmaları yapmış belli ki ama akıl var mantık var yani. Hem rakiplerini yakalamaları adına kalan periyot çok çok az. Hem rakipleriyle aradaki galibiyet yüzdesi farkı çok fazla. Daha da önemlisi playoff yapabilmeleri için tam 4 takımı birden geçmeleri gerekiyor. Yani Nets'in playoff şansı var olmasına var ama bu ihtimal yalnızca kağıt üzerinde ve gerçekleşme olasılığı %1 bile değil bence. Indiana, Charlotte, Milwaukee, Detroit dötlüsünden yalnızca Detroit'i geçebilir gibi görünüyorlar. O da Detroit playoff için diğerleri kadar kasmayacağından. Yani yok öyle sene boyu yattıktan sonra 5 maç kazanmayla playoff yapmak.

Bir çift lafım da Deron Williams'a olacak; Daha düne kadar Nets'e yollandığın için ağlayıp zırlıyordun, ben burda kalmam diyordun. Ne çabuk benimsedin formanı da böyle cürretkar açıklamalar yapıyorsun. Bari "Şansımız az ama elimizden geleni yapacağız deseydin."

10 FARKLI FIKIR:

melancolique_h dedi ki...

bence burda uçuşa geçmeyi gerektirecek bir durum yok, basketbolu seven ve kendine güvenen her yıldızın yapabileceği doğal bi açıklama, matemetiksel olarak şansları var mı,var. ben sizin tam aksinize gayet beğendim bu açıklamayı

Adsız dedi ki...

Ne saflar var yarebbi:)

melancolique_h dedi ki...

bu yorumları kabul eden her kimse biraz dikkatli olsun adsız 02:24 ünküler gibi 12 yaşında çocuk yorumlarını kabul edip şu blogun kalitesini düşürmesin bence..

JacK dedi ki...

klasik bi futbol yorumcusu ağzıyla bi yorum yapayım eğer nets playoff'a kalırsa eskenes blogda yazmayı bıraksın bilader :)

Adsız dedi ki...

Blogda NBA yıldızlarıyla sürekli bı dalga geçme ezme havası olması garip bence. Adamı o motive ediyosa istediği açıklamayı yapar, yok olcak is değil bu çok abartmış gibi sürekli negatif yazıları anlamıyorum. Elin degmisken garnett i de kotuluyuverseydin arada ..

Ender dedi ki...

her ne kadar çok zor gözükse de, imkansız değil kesinlikle. bucks, bobcats ve pacers tepetaklak. yanılmıyorsam son aylardaki performansları cavs düzeyinde. böyle bir durumda, sağlam bir çıkış yakalayan nets için imkansız demek doğru olmaz. kaldı ki 5 maçtır kazanıyorlar. detroit'te sağlam bir hoca olsa kesin girerdi fakat detroit sokak basketbolu takımlarından bile daha çetrefilli. yani ben pek de imkansız olarak görmüyorum fakat fikstürlerine bakmadım. fikstür çok önemli.

bir de şu var ; bazı takımlar çeşitli sebepler yüzünden (draft hakkı, erken tatil v.s), playoff'a girip süpürülmektense girmemeyi tercih edebiliyor. tabii ki böyle bir tercih pratikte olmuyor fakat mesela ligin 4 te 3'ünü süper oynayıp son aylarda, playoff potasında sıvayan çok takım var. yorumcular da genellikle bu bahsettiğim nedenlere bağlıyorlar. uzun lafın kısası, bence surpriz olur fakat imkansız değil.

melancolique_h dedi ki...

playoffa kalır kalamaz, orası tartışılır ama ne diyecekti adam, 18 maç kaldı bizden zaten bi cacık olmaz mı diyecekti, 18 maç az bi süre değil ve Indiana, Charlotte, Milwaukee, Detroit i şu an toplasan bi takım çıkmaz içlerinden. he olabilir mi, çok zor. ama inanmak başarmanın yarısıdır demişler di mi..

Adsız dedi ki...

@melancoliue_h
Senin yorumun kabul ediliyorsa herkesinki kabul edilir dostum kusura bakma. Blog kalitesinden bahsetmiş bide:)

Adsız dedi ki...

Ne çok pollyanna var arkadaş bide deronun sözüne inanıp kanıolar:))

Adsız dedi ki...

İstikrarsız bir grafik çizen Charlotte, Milwaukee ve Detroit'i geçebilmeleri bile zor ama son iki aydır iyi bir çıkış yakalayan Indiana'yı yakalamaları imkansız ötesi.. Her iki Knicks maçında izlediğim Pacers (savunmaları berbat olmasına rağmen) playofflara rahat gider..Nets'i ve Deron'u severim ama atı alan Üsküdar'ı geçti.