BIY AD

4 Mart 2011 Cuma

Kings Anaheim Yolunda

Kings kulübünün sahibi Maloof biraderler, uzun süredir takımı Sacramento'dan taşımayı planlıyorlar. Las Vegas'ta otelleri bulunan Maloof ailesi, oraya yöneliyordu bundan 6 ay kadar önce yanlış hatırlamıyorsam. Ancak son gelişmeler ışığında Anaheim'ın ön plana çıktığı konuşuluyor. Sacramento belediye başkanı Kevin Johnson (eski NBA oyuncusu) da Sacramento'nun bu noktadan sonra Maloof kardeşlerin kararını değiştirmeye gücü olmadığını, onların istemesi durumunda Kings'in şehirden ayrılacağını söylemiş. Şu an en büyük sorun, Kings kulübünün eskmiş olan Arco Arena'nın yerine yeni bir salon istemesi. Çünkü 1985'de inşa edilen Arco Arena NBA'in en eski salonlarından biri haline geldi. Bu arada, esasında 2 gün önce resmen Arco Arena ismi değişti, Power Balance Pavilion oldu ama orası her zaman Arco Arena'dır gözümde... Neyse efendim, devlet yeni bir salona ayıracak bütçesi olmadığı için bu isteğini karşılayamayacak gibi gözüküyor Kings'in. Sonuç olarak Kings de yeni bir yere doğru yelken açacak gibi gözüküyor. Bu yerler arasında en favorisi dediğim gibi Anaheim. Oranın buz hokeyi takımı Anaheim Ducks'ın salonunu Kings ile paylaşmayı kabul etmesi durumunda, taşınma işleminin bu sezon sonunda bile yapılabileceği konuşuluyor. Yok eğer o iş yatarsa bile Kings taşınmayı kafasına koymuş durumda.

İşte Amerika ile Avrupa arasındaki en büyük farklardan birini görüyoruz yine. Para yoksa, memnuniyetsizlik varsa adamlar alıyor takımlarını gidiyorlar başka bir yere. Olaya bir 'iş' olarak bakıyorlar sadece başarı elde etmekdeğil amaç yani Avrupa'daki gibi. Hey gidi hey Arco Arena'nın çılgın basketbol seyircisini özleyecek NBA...

5 FARKLI FIKIR:

calvin dedi ki...

şehir değişikliği de heyecan katıyor gibi gelmiştir bana hep. oklahoma bu kadar sempatik gelmezdi bence seattle olarak kalsalar. gerçi ismi logosu renkleri filan da değişti onların ama.
yine de taşınmaları heyecan verir.

Adsız dedi ki...

basketbolla buz okeyi sahaları nasıl ortak kullanılabilir ki? her gün alana buz veya parke döşeme işi mantıklı ve akıl alır bir iş mi? ben ki clips-leykırs her gün çizgileri, boyaları nasıl değiştiriyor onu daha kafam almazken, bu biraz fazla geldi.

Adsız dedi ki...

benimde nba de en nefret ettiğim hatta tek nefret ettiğim şey taşınma mevzusu.. keşke tüm takımlar şehirlerine karşı bağlılık gösterse. şu an thunder yerine sonics olsa diyen biriyim hala..

sebep hep aynı oluyor ayrıca.. "yeni salon". bu konuda bilgi verirseniz sevinirim, nedir bu yeni salon geyiği allah aşkına??

kapasite deseniz ordan sıkıntı olmaz.. en boktan salon 17 bin kişi alıyor. ee? kantini mi yok ısıtma mı bozuk nedir yani.. yeni salon da yeni salon. duyan da ahmet cömertte maç yapıyorlar sanacak!

Ömer dedi ki...

Adsiz 20.55'in sorusuna cevap olacak bir video koyalim:
http://www.youtube.com/watch?v=_uFt-wEj7jY

Air Canada Center da hem Toronto Maple Leafs, hem de Toronto Raptors'a evsahipligi yapiyor. Hatta yetmiyor NLL (Lacrosse ligi) takimlarindan Toronto Rock'a da evsahipligi yapiyor.

Ender dedi ki...

vay be. bir zamanlar bibby, webbber, peja ile final oynamışlardı. hedo da peja'nın yokluğunda ilk 5 başlamıştı hatta. nereden nereye. supersonics geldi aklıma.