BIY AD

2 Mart 2011 Çarşamba

Murphy Celtics'i Seçti

Daha dün yazmıştım zaten Murphy ve gidebileceği 3 takım hakkında. Ona bir bakmanızı öneriyorum en başta.

Rondo - Allen - Pierce - Garnett - Krstic beşinin üzerine bench'e bakın hele: O'Neal Brothers, Delonte West, Glen Davis, Jeff Green, Troy Murphy. Hadi Jermaine'i sallayalım o yalan oldu artık ama bakıyorsunuz hala inanılmaz derin bir kadro... Şu yedekler gerçekten muhteşem. Green zaten ilk 5 idi, Shaq deseniz hala iş yapar, Murphy bu sene Avery Johnson ile anlaşamasa da kariyerinin başından beri kalitesi belli, Delonte West ruh hastası olmasının dışında çok kaliteli bir kombo guard'dır, Glen Davis her türlü pis işi yapıp enerji verir. Yani gıpta ediyordur rakipler herhalde. Ah bir de Krstic'in yerine Perkins ile düşünsenize kenardan da Green'i çıkarıverin n'olucak... Yine muhteşem bir bench ve bu sefer sertliklerinden de birşey kaybetmemiş olacaklardı. Ah Ainge ah diyorum. Murphy'e dönelim.

Sezon başında "Murphy evine döndü, New Jersey'de çok mutlu, üstelik Lopez haricinde doğru düzgün uzunları yok. Murphy maç başına 30-35 dakika alacak" deniyordu. Hatta bu nedenle fantazi basketbol dünyasında, draftların üst sıralarında seçiliyordu Murphy devamlı. Ben de yeniden yapılanan, gençlere ağırlık vermesi gereken bir takımda ne işi olduğunu merak ediyordum ve çıkan haberlere şaşırıyordum ondan seçmemeye özen gösterdim kendisini... Murphy benim şüphe ettiğim nedenden dolayı değil Avery Johnson ile anlaşamaması nedeniyle forma giyemedi Nets'te. Sezon boyunca ya kenarda ya evde oturdu. Form durumunu bilmiyoruz, muhtemelen çok da iyi durumda değildir ama playofflar'a bir aydan fazla bir süre var, kendini bulacaktır herhalde. Onun dışında bir süre problemi var. Doc Rivers, Jeff Green'i daha çok kısa forvette kullanmak istediğini gösterdi bize. Ama ona uzun forvette hiç süre verilmediğini varsaysak bile KG, Krstic, Murphy, Davis ve Shaq var ellerinde. Bu adamların hepsi dakikalarını hakeden isimler. Nereden, kimin dakikaları kısılacak, kim bench'i poposuyla ısıtma görevini üstlenecek bilmiyorum... Murphy'nin 4 veya 5 numara oynarken rakip uzunu dışarı çekmesi Rondo ve Pierce gibi çembere giden Celtics oyuncularının işine yarayacaktır. Savunmada da Dwight Howard, Boozer veya Bosh'un karşısına koymadığınız sürece aşırı sırıtmaz. Ama işte keşke içeride sert bir uzun olarak Perkins olsaydı yanında, KG ile beraber ana uzun rotasyonunu oluştursalardı. İşte o zaman tadından yenmezdi bence.

İnanılmaz derin bir takım oldular. Son iki sezonda Garnett, Perkins, Daniels gibi isimlerin playofflar'da takımdaki yerlerini alamamaları nedeniyle ağzı yanmış olsa gerek. Baksanıza şimdi yoğurdu böyle kalabalık bir şekilde, üfleyerek yiyolar.

14 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Kobe korkusu ne transferler yaptırıyor hey gidi:)

Alkan dedi ki...

kobe korkusu=troy murphy ne alaka? spurs e gore yapilan bi ekleme bence bu.

gecen seneki sistemi degistirmislerdi buna uygun sekilde murphyui ekliyor celtics. sutorlerden olusan bi takim kurmaya calisiyor. su an takimda shaq haric herkesin mesafe olarak cok iyi derecede en az bi orta mesafe sutu var. drive and kickoutu mukemmel oynatabilen rondo oldugu icin takim adina cok iyi bi ekleme bence.

ayrica knicks napiyor? brewerdan sonra simdi azubuikeyi de waive ettiler. onun yerine derrick brownla imzalamislar. donemeyecek durumda mi acaba azubuike? gecenlerde donuyor diye haber okumustum aslinda.

Adsız dedi ki...

Spurs finalmi oynayacak yani alkan sesli güldüm:)

motörkafa dedi ki...

jeff green'in kısa forvet performansı iyi olursa yine umutlanabiliriz.

Unknown dedi ki...

http://img130.imageshack.us/i/troymurphybiceps.jpg/

Adsız dedi ki...

perk + nate > green + nenad.

Adsız dedi ki...

sistemlerinde ciddi bi değişiklik olucak hucumda çok alternatifleri oldu ama 4 ve 5 numarada bu kadar alternatif olması yerine diğer pozisyonlar için alternatif dusunebilirlerdi bnce ,mesela lakers odom gasol bynum uclusuyle 32dk herbiri(atıyorum yıpranmıycak şekilde bölusturulebiliyor) butun playoffu geçirebilir celtiste 4 5te çok oyuncu birikti delonte kayışı koparırsa veya olası bi sakatlıkta ilginç rotasyonlar görebiliriz

Adsız dedi ki...

http://i.cdn.turner.com/si/multimedia/photo_gallery/1102/muscles/images/troy-murphy.jpg

sabonis dedi ki...

teşekkürler resimler için

Adsız dedi ki...

http://sportsillustrated.cnn.com/multimedia/photo_gallery/1102/muscles/content.7.html

Galerinin içinde daha da güzel resimler varmış...

sabonis dedi ki...

süper ;) bu SI'da nasıl arattın da buldun ya ben troy murphy yazdığımda hiçbir şey çıkmadı da ondan sordum burda paylaşabilir misiniz diye.

Adsız dedi ki...

SI anasayfasında sağ üstte "troy murphy" diye arattım.Çıkan sonuç sayfasında solda 'refine search options' dan by type/photo' yu seçtim.Bu kadar...:)

coyote dedi ki...

spurs'un finale çıkacağından şüphesi olan arkadaş, yorumunu hatırltacağım.

Adsız dedi ki...

derin kadro kurdu boston ama konferans finalinde miamiye toslar.