BIY AD

1 Mart 2011 Salı

Nazarımız Değdi


Link

Önce görüntüyü verelim maçı izleme şansı bulamayanlar için. Aşağıda değineceğim konulara yabancı kalmamanız adına videoyu 50. saniyesinden 85. saniyesine kadar izlemenizi tavsiye ediyorum.

Dün bu postta Nash-Hill ikilisinin tecrübesinden dem vurmuştuk. Henüz üzerinden 24 saat geçmemişti ki bu iki oyuncunun çaylaklara taş çıkaracak seviyedeki hatalarından dolayı az kalsın maçı kaybediyordu Suns. Özellikle Nash'in yaptığı hata kabul edilir gibi değil. Takımı üç sayı öndeyken topla buluşan adamına faul yapmaya çalışıyor ama beceremiyor. Morrow tam şuta kalkarken arkadan elini uzatıyor blok yapmak için ve faul alarak rakibin eştliği sağlamasına imkan veriyor. Bu arada faul düdüğünün de ne kadar doğru olduğu tartışılır. Ters açıdan sanki topa müdahele etmiş gibi görünüyor Nash ama bu bir bahane olamaz elbette. Hemen ardından Hill topu oyuna 5 saniye içerisinde sokamıyor ve Nets'e adeta, maçı altın tepside sunuyor. Dikkat ederseniz Carter ve Warrick'in müsait sayılabilecek bir pozisyon almasına karşın Hill'in topu arkadaşlarına yollayamadığını görürsünüz. Bu düdük de tartışmalı aslında. Hakemin eline bakınca henüz 5. saniyeyi işaret etmeden düdüğü çaldığı görünüyor.

Suns'ın elindeki maçı kaybetme noktasına getiren başlıca sebebe değinelim isterseniz... Hill değil ama Nash'in fiziki handikaplarının yanı sıra mental açıdan da zaman zaman sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Takıma yaptığı katkı tartışılmaz bile ama son topları, kritik dakikaları oynayamamasıyla meşhur bir süper star kendisi. Kriz anlarında iyi iş çıkardığı maçlar da oluyor belki ancak genellikle çuvallıyor. Buna bir de yorgunluğu ekleyin. Gentry bir süredir Dragic'in yerine gelen Brooks'u rotasyona sokmaya çalışıyor. Bu sancılı süreçte Brooks çok fazla süre bulamıyor ve yavaş yavaş takıma ısındırılıyor. Haliyle olan Nash'e oluyor. Adam son maçlarda doğru düzgün dinlenemedi ve bu da performansına yansımaya başladı yavaştan. Kariyeri boyunca yüzdeli hücum etmesiyle bilinen Nash'in son üç maçtakı şut isabet oranlarını veriyorum sıkı durun: 2/12, 4/15, 3/13. İşin Suns açısından kötü tarafı, takımın playoff şansını sürdürmesi için ne Nash'in dinlenme, ne de Gentry'nin onu dinlendirme lüksü var. Fikstürleri dudak uçuklatacak cinsten.

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Böyle rezillik olmaz nash hilli kınıyorum bunu minik b takımındakiler yapmaz

Adsız dedi ki...

hiçbir takım 3 sayı farkla öndeyken ve son top rakipteyken faul yapmıyor ki? bu konuda steve nash faul yapmakta geç kalmış demeniz saçma olmuş

Adsız dedi ki...

bu nashten kurtulmadan sunsın iflah olma şansı yok.zamanı geldi ve geçti.bu arada hidoyuda yedi kariyeri biterken.bu aralar çok saçmalıyor zaten.yaşlılık ile hırs birleşince çekilmez oluyor bu tipler.