BIY AD

2 Mart 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 1.03.2011

Mavericks 101 - Sixers 93
Sixers'ın 4 maçlık galibiyet serisine nokta koyan isim Dallas oldu. Boyalı alanda rakibe karşı rahat bir maç çıkartan Dallas'ta Chandler'ın sakatlığı önemli bir dönemde kötü bir haber oldu. Sakatlık hakkında net bir bilgi yok ancak dün gece oyuna dönemedi Chandler. Maçı getiren isim benchten gelerek yaptığı olumlu katkılarla her zaman dikkat çeken ve 30 sayı üreten Terry oldu. Kidd ise kariyerine bir triple-double istatistiği daha ekledi. 13 sayı-13 asist-10 ribaund ile iyi bir maç çıkarttı Kidd. Sixers'ta ise genelde olduğu gibi skorun paylaşıldığını görüyoruz. Williams dün geceye kaçırdığı şutlarla damga vurdu. Benchten gelen ve önemli bir koz kabul edilen Williams'ın 1/8 ile kalması Sixers'ın bütün planlarını bozmuştur şüphesiz ki.

Knicks 110 - Magic 116
Doğu'da Heat'i devirerek sükse yapan Knicks aynı başarıyı Florida'nın bir diğer güçlü ekibi Magic karşısında tekrarlayamadı. Maçta iki takımın toplamda 97 serbest atış kullandığını belirtmek gerek. Durağan bir maç izledik. Hidayet garip bir teknik faul ile oyun dışında kaldı benchte oturduğu bir pozisyonda ve maçı 2 ribaund-2 asist ile tamamladı. Magic'te her zamanki gibi ön plana çıkan isim Howard olurken Knicks'e karşı 30 sayı-16 ribaund-5 blok ile mücadele etti. Maçı getiren Nelson'ın 26 sayısından 14'ünü son çeyrek bulduğunu da ekleyelim. Knicks cephesine geçecek olursak topun sürekli olarak Billups-Amare-Melo üçlüsünde paylaşıldığını görüyoruz. Billups-Amare 30 sayı üretirken Melo 25'te kalmış. Diğer isimlerin maç içinde pek söz hakkı yoktu zaten gördüğümüz kadarıyla. Knicks'te bir düzen kurulana kadar bu tip performansları izlemeye devam ederiz.

Spurs 93 - Grizzlies 109
Play-off yarışında kritik bir noktada bulunan Memphis, Spurs karşısında rövanşı alarak rahat bir nefes aldı. Rakip takımda Parker gibi önemli bir ismin eksikliği de bu sonucu tetikleyen bir neden olmuştur tabi. Boyalı alandan yaptığı üretimle bugüne kadar dikkat çeken Memphis'te Gasol'un oyundan atılması planları bozmuş gibi gözükse de yerine süre alan Arthur'un benchten getireceği 21 sayılık katkıyı kimse beklemezdi herhalde. Memphis'in takım halinde iyi Spurs'ün ise takım halinde kötü olduğu bir maçtı. Zach 21 sayı-10 ribaund ile pota altında etkili olurken, Conley'de 18 sayı-9 asist ile Parker'ın yokluğunu iyi değerlendirdi. Spurs'te ne Manu ne Duncan ne de Parker'ın yerine oynayan Hill etkiliydi. Çift hanelere çıkabilen tek isim benchten gelerek 14 sayı kaydeden Neal oldu Spurs adına.

Lakers 90 - Wolves 79
İlk devresini 5 sayıyla önde kapattıktan sonra Wolves'in savunma konusunda sıkıntılar yaşadığı bir maç oldu. İkinci yarı yumruğunu masaya vuran Lakers 50-34'lük bir devre performansıyla galibiyete ulaşmayı başardı. All-Star arasından sonra iyi bir ritim yakalayan Lakers'ın üst üste 5.galibiyeti oldu böylece. Ribaundlarda da ciddi bir şekilde üstünlüğü Lakers'a kaptırması yenilgiyi kabullenmesi oldu adeta Wolves'in. 24 sayı üreten Kobe en skorer isim olurken, 12 sayı-17 ribaund ile Gasol pota altında bir hayli çalışkandı. Wolves maçlarının merak edilen istatistiğinde Love'un 13 sayı-11 ribaund ile bir double-double daha yaptığını ve serisini 47'ye çıkarttığını görüyoruz.

Hornets 90 - Raptors 96
Chris Paul yaşıyor mu? Dün gece takımı Raptors deplasmanında beklemediği bir yenilgi aldı da oyunda mıydı merak ettim. Calderon'un sezonun en iyi maçını oynadığı bir gecede takım bu kadar çaresiz gözükürken oynamamıştır herhalde diye düşünüyorum. Ancak Paul bu takımda 38 dakika ile en çok süre alan oyuncu olarak dikkat çekiyor. Son dönemde formsuzluğu ile dikkat çeken Paul'un play-off öncesi ritmini bulması Hornets açısından şart. Paul oynamadan takım ne hallerde görebiliyoruz en azından. Maç boyu üstünlüğü elinde bulunduran taraf Raptors oldu ve Calderon, Hornets'e her atağına bir cevap vererek maçı kazandırdı. 22 sayı-16 asist-7 ribaund ile çok iyi bir maç çıkarttı Calderon. Hornets cephesinde ise en dikkat çekici isim 19 sayı-10 ribaund üreten West oldu.

Pistons 90 - Bucks 92
Son dönemin en sorunlu takımı olan Pistons'ta sürpriz bir şekilde Kuester, Hamilton'u affetmiş olacak ki dün ona forma şansı tanıdı. Prince ve T-Mac yine oyuna dahil edilmezken, Rip'in oynaması özellikle beni şaşırttı. Rakibine karşı genelde boyalı alandan skor üreten Pistons'a karşılık dış şutlarla geldi Bucks'tan. Ersan ve Bogut'un maçta olmayışı da Bucks'ı dış atışlara yönelten nedenlerden biri. 21 sayıyla oynayan Jennings hücumda olduğu kadar savunma yönünde de gayretliydi. Detroit'in son hücumunda vurduğu blok beni yerimden zıplattı. Delfino ise 16 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak geceyi noktaladı. Pistons cephesinde 25 sayı-7 ribaund-5 asist ile Stuckey'nin etkili oyunu mevcuttu ancak galibiyet için bu yeterli olmadı.

Rockets 103 - Blazers 87
Rockets'in play-off için ısrarla oynamaya devam ediyor. Portland deplasmanından da rahat bir şekilde galibiyetle dönüyorlar. All-Star arasından sonra en formda takımlardan biri olarak dikkat çekiyor Houston ve üst üste 5.galibiyetlerini aldılar bu gece. Martin'in performansıyla son 3 maçını kazanan Houston'da bu kez sahnede Lowry vardı. 21 sayı-11 asist ile başarılı bir maç çıkartan genç guard galibiyeti getiren başrol isim oldu. Scola 21 sayılık katkıyla oynarken, Martin'den ise 20 sayı geldi. Portland maç boyu çok kötüydü zira maçın hemen başında kaybettiği skor üstünlüğünü geri alamadı. Batum 22 sayıyla takımını ayakta tutmaya çabalasa da başarılı olamadı. Bir diğer olumlu performans benchten gelerek 14 sayı-10 ribaund üreten G-Wall oldu. Üst üste 2.kez kaybeden ve sıralamada tehlikeli yerlere gerileyen Portland için kritik bir dönem başladı böylece.

Warriors 100 - Pacers 109
Kötü gidişe karşı koyamayan Golden State, Pacers deplasmanından da eli boş bir şekilde döndü. Boyalı alanda üstünlüğü tamamen rakibe kaptıran Warriors üçlük isabetleri ile etkili olmaya çalışsa da bu onları maç sonuna kadar taşımadı. 16/16 serbest atış kullanan ve 27 sayı üreten Granger maçın en skoreri olurken takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Hansenbrough ve George gibi isimlerden önemli bir bench desteği alan Pacers play-off yarışında önemli bir galibiyet aldı. Golden State cephesinde ise benchten gelen Williams'ın performansı konuşuluyordu. 26 dakika oyunda kalan ve Pacers potasına 25 sayı gönderen Williams sıcak bir gece geçirdi ancak performansı galibiyete yetmedi.

2 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

orlanda final oynadığı sene, nba'de bir anket yapılmıştı. ankette "sizce hangi oyuncu, limitlerini daha fazla zorluyor" tarzı bir soru sorulmuştu. yani hangi oyuncunun, verebileceğinin üstünde bir performans verdiği soruluyordu ve doğal olarak hidayet de vardı ankette. hidayet açık ara 1. olmuştu. doğal olarak türkiye'de büyük bir tepki aldı fakat ben çok doğal karşılamıştım. hidayet'i o kadar şişiriyoruz ki, polonyalılar bile marcin gortat konusunda bizim kadar abartmıyor. neymiş efendim jay triano zaten kötü koçmuş. suns oyunu hidayet'e uygun değilmişmiş de mişmiş. bir de o egosu yok mu o egosu, 10 sene önce efes'te oynarken bile parmakla gösterilecek bir egoya sahipti.

eren dedi ki...

c.paul bence fiziksel açıdan yıpranmaya başladı