BIY AD

15 Mart 2011 Salı

NBA'de Bugün - 14.03.2011

Spurs 80 - Heat 110
Miami Heat açısından anlamlı bir maçtı. Texas'ta kötü bir performansla 30 sayı fark yedikleri rakibine karşı 10 gün sonra kazanabilmek önemliydi. Sanki aralarında bir averaj hesabı varmış gibi Heat'te rakibine evinde 30 sayı fark attı. Maç boyu skor üstünlüğünü elinde tutan Heat savunmada da iyi işlere imza attı. Özellikle son bölümde kısalara baskıdan gelen top çalmalar Spurs'ün direncini kırdı. Heat'in Lakers karşısında aldığı galibiyetten sonra Spurs karşısında da kazanırken bu galibiyetlerin ortak paydasında Bosh'un bulunduğunu görüyoruz. 30 sayı-12 ribaund ile oynadı Bosh ve tekrar gösterdi ki bu takım için önemli ve dikkat edilmesi gereken bir silah. Heat'in de ona daha çok güvenmesi ve top indirmesi lazım. Wade 29 ve LeBron 21 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Spurs cephesinde ise 12 sayı-6 ribaund-5 asist ile Manu'nun önemli bir katkısı vard. Benchinden aldığı iyi katkıyla bilinen Sprus'te Neal'ın 2/13 ve Hill'in 1/6 ile kalması da mağlubiyeti etiren faktörlerden oldu.

Celtics 79 - Nets 88
Celtics'in son dönemde aldığı sürpriz mağlubiyetleri sürüyor. Son dört maçta alınan üçüncü yenilgi ve tehlikeye giren bir liderlik. Nets karşısında beklentilerin altında kalan Celtics ilk üç çeyrek skorda üstünlüğü elinde tutsa da rakibin geri dönüşüne engel olamadı. Önemli bir üçlük yüzdesiyle oynayan ve rakibini dışardan vuran Nets'te maçı getiren adam 16 sayı-9 asist ile Deron oldu. Pota altında iyi bir birliktelik kuran Lopez ve Humpries'in iyi performanslarına bir yenisini daha eklediğini de görüyoruz. Celtics'te ise pota altındaki sıkıntı ciddi şekilde belirginleşiyor. O'Neal'ların sakatlığında Davis-Garnett ve zaman zaman Kristic iyi performanslar sergilese de bu yeterli olacak gibi durmuyor. Davis 18 sayı-14 ribaund ile takımının en etkili ismi olarak öne çıkmış dün gece ama yeterli olmamış bu.

Nuggets 114 - Hornets 103
Batı'da art arda sıralanan iki takım açısından önemli bir karşılaşmaydı. Kısaların mücadelesi şeklinde geçti maç. Denver'da özellikle son dönemde formuyla dikkat çeken ve takımı taşıyan isim olan Lawson 23 sayı-10 asist ile oynayarak bir kez daha takımda en iyi isim olmayı başarırken onun benchte oturduğu zamanlarda da dümende güvenilecek bir isim vardı. Felton benchten gelerek 22 sayı-12 asist ile oynadı ve galibiyeti getiren performanslardan birine imza attı. Karşı tarafta bu derece iyi iki kısa mevcutken Hornets'in süper bücürü Paul'da boş durmadı ancak tek başına karşı koyamadı bu ikiliye. 27 sayı-10 asist-5 ribaund ile oynayan Paul bu performansına ramen galibiyeti getiremedi.

Magic 84 - Lakers 97
İyi performansını sürdüren Lakers geçtiğimiz ay deplasmanda yenildiği Magic'e evinde acımadı. Özellikle maçın ikinci devresi vites arttıran Lakers beklediğinden rahat bir şekilde galibiyete ulaştı. Üçüncü çeyrek Kobe'nin etkili performansıyla farkı açtı Lakers. Son çeyrek Kobe'nin kenarda oturduğu dönemde de Odom&Barnes gibi benchten gelen oyuncular Orlando'nun geri dönüşüne izin vermedi. Son dönemde Gasol&Bynum ikilisinin artan formunu da bir kez daha görmüş olduk. Lakers'ın çıkışında en önemli performanslardan birini sergileyen Bynum 10 sayı-18 ribaund ile oynarken Gasol 23 sayılık katkı sağladı. Orlando cephesinde durdurulamayan adam Howard 22 sayı-15 ribaund üretse de galibiyeti getiremedi. Hidayet ise 12 sayı-4 ribaund-2 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Lakers böylece Dallas'ı yakalamış oldu sıralamada.

Sixers 107 - Jazz 112
Utah'ın play-off inadı sürüyor. Sixers'a karşı önemli bir galibiyet aldılar uzatma sonunda ama halen Memphis'le aralarında 2 maçın bulunması onları bir hayli zorlayacak. Onların şu seviyede bir play-off takımı olduklarını düşünmüyorum zaten. Maçın son çeyreğinde Sixers'ın geri dönüşüne engel olamayan ve basit hatalar ile maçı kaybedecek noktaya kadar gelmeleri bunun bir göstergesi zaten. Takımı taşıyan isim Jefferson 30 sayı-17 ribaund-6 asist ile bu maçın da kahramanı oldu. Sixers cehesinde ise 23 sayı-6 ribaund-6 asist üreten Iguodala'nın yanı sıra 22 sayıyla Williams'ın da etkili performansı vardı.

Suns 93 - Rockets 95
Son galibiyetini bir hafta önce Rockets'a karşı alan Suns play-off yolunda ağır bir yara aldı. Üst üste 3. maçını kaybeden Phoenix Memphis'in 2.5 maç gerisine düşerken, Houston ise aldığı bu galibiyetle umutlarını sürdürüyor. Nash ve Frye gibi iki ilk beş isminin yokluğunda adeta çöküşe geçen Phoenix'te 21 sayıyla oynayan Carter'da yenilgiye engel olamadı. Rockets cephesinde ise Martin 21 sayıyla oynarken, size sorununa rağmen pivot pozisyonunda maça başlayan Hayes 21 sayıyla oynadı ve kariyer rekoruna imza attı.

Thunder 116 - Wizards 89
Sessiz sedasız galibiyetlerine devam eden Thunder üst üste 4.galibiyetini Wizards deplasmanında rahat bir şekilde aldı. Skorda üstünlüğünü maçın hemen başında ele geçiren Thunder, Perkins'in ilk kez forma giydiği maçta galibiyete uzanmayı başardı. Perkins ilk maçında 6 sayı-9 ribaund ile galibiyete katkı verirken benchten gelerek bulduğu 6 üçlükle x-faktör görevi gören Cook gecenin yıldızlarından oldu. Durant her zamanki gibi 32 sayıyla takımını sırtlayan isimdi. Ayrıca İbaka'nın gelene geçen koyduğu 8 bloğu da unutmayalım. Wall ve McGee başta olmak üzere Wizards oyuncuları hayata küstüler. Wizards'ta ise pota altında 14 sayı-9 ribaund ile oynayan McGee etkili bir performans ortaya koyarken, Wall'da ona 14 sayı ile eşlik etti.

Clippers 82 - Grizzlies 105
Deplasman turnesinde aldığı sürpriz galibiyetlerle bu dönemde dikkat çekmeyi başaran Clippers aynı başarısını Memphis deplasmanında sergileyemedi. Boyalı alanda özellikle Zach Randolph ile üstünlüğünü kuran Memphis kolay bir gaibiyete imza attı ve sırasını korumayı başardı. Gay'in yokluğunda üst üste başarılı sonuçlara imza atan Memphis'in play-off'un dışında kalması bana göre çok zor artık. Zach 30 sayı-12 ribaund ile takımını sırtlarken, Conley'de 13 sayı-5 asist ile mücadele etti. Clippers cephesinde çaylak Bledsoe 19 sayısı ile takımdaki en iyi isim olurken iyi performans beklediğimiz Griddin'in 8 sayı-9 ribaund gibi istatistiklerinin çok çok altında kaldığını görüyoruz.

Warriors 119 - Kings 129
İddiasız iki takımın mücadelesinde bol skorlu ve zevkli bir maç izledik. Ribaundlarda ve boyalı alanda özellikle Dalembert'in perfrmansı ile üstünlüğünü elinde bulunduran Kings maç boyu önde götürdüğü karşılaşmayı kazanmasını bildi. Dalembert 27 sayı-16 ribaund ile oynarken 9 yıllık kariyerinde ilk kez 27 sayı buldu ve kariyer rekorunu kırdı. Kariyer gecesini yaşayan bir diğer isim de Thornton oldu. Kings'e takas olduğundan beri yeni takımında oynadığı iyi performansla dikkat çeken Marcus Thornton 42 sayısı ile galibiyeti getiren isimdi. Warriors cephesinde ise benchten gelen Al Thornton 23 sayı ile etkili bir performans sergiledi.

5 FARKLI FIKIR:

calvin dedi ki...

al jefferson bu sıralar çok formda. onunla ilgili bir yazı bekliyoruz. :)

Adsız dedi ki...

bu sene batıda ikinci sıra lakers'ın mavs'den cacık olmayacak yine bu gidişle

orsevrim dedi ki...

Ibaka'nın 8 bloku biraz güme gitmiş sanki..

Adsız dedi ki...

bynumun gerçek boyu nedir ya (cm?) howardtan baya uzun duruyodu maçta bilgisi olan varmı?

Adsız dedi ki...

kim ne derse desin, intikam güzel şey yeğen..
heat bundan böyle maçlara "ilk opsiyon bosh" diye mi başlasın nedir..