BIY AD

3 Mart 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 02.03.2011

Günün Performansları
Doğu'da play-off sıralaması açısından oldukça önemli bir maçta Hawks 19 sayı geriye düştüğü maçı kazanmayı bildi. Son 30 saniye kala maçta ilk kez skorda üstünlüğü eline geçiren Hawks cephesinde 31 sayı-16 ribaund ile oynayan ve pota altında efektif bir performans sergileyen Horford maçın kazanılmasında baş rol oynayan isimdi.

Soner gecenin programını yazarken bahsetmişti Celtics-Suns arasında bir önceki maç yaşanan gelişmelerden ve Celtics'in bu tip durumları lehine çevirebildiğini yazmıştı. Olayın baş kahramanı Garnett bu gece fazlasıyla hırslanmış olacak ki 28 sayı-11 ribaund ile takımını galibiyete taşıyan performansa imza attı. Rondo ise 16 sayı-15 asist ile yine alışılmış performanslarından birine imza attı.

Knicks'in yeni kadrosunun anında galibiyetlere başlaması ve iyi performansının baş rol ismi olan Billups dün gece forma giymedi. Ancak Hornets cephesinde son dönemde o kadar formsuz bir Paul var ki onun karşısında ilk beş çıkan Douglas 24 sayı-5 asisti ile takımını galibiyete taşımayı başardı. Amare 24, Carmelo ise 22 sayılık bir katkıyla Knicks'i rahat bir galibiyete götüren isimler arasında yer aldı.

Oklahoma, Doğu'da son dönemde dikkat çeken performanslara imza atan Pacers'ı evinde fena bozguna uğrattı. Skorda üstünlüğü maç boyu kaptırmayan Oklahoma bir ara farkı 35'e kadar çıkarttığı maçı rahat bir şekilde kazanmayı bildi. 21 sayı-9 asist ile oynayan Westbrook galibiyeti getiren önemli bir performansa imza attı.

Beş maçlık galibiyet serisini devam ettirmek isteyen ve play-off hedefini sonuna kadar kovalamak isteyen Houston'un karşısına Clippers engeli çıktı. Griffin 20 sayı-14 ribaund-5 asist ile uzun bir aradan sonra bu kategoride kendisine yer bulmayı başardı.

Ribaund canavarı Love double-double serisine Pistons karşısında da devam etti ve bu sezonki 9. 20-20 performansını sergiledi. 20 sayı-20 ribaund ile pota altını domine eden genç oyuncu Pistons karşısında takımını zafere taşıyan isimdi.

Parker'ın yokluğunda Memphis deplasmanında çıktığı ilk maçta Conley karşısında denize dökülen Hill bu sefer iyi performansıyla takımına galibiyeti getirdi. Kolay kazanmasını beklediğimiz Spurs bizleri yanıltmadı ve Hill 22 sayısıyla takımının en skorer ismi olmayı başardı. Ayrıca 22 sayısının yanına 5 ribaund-5 asist ekleyen Hill günün başarılı isimlerindendi.

Samardo 'Saman Alevi' Samuels
Draft takımı kimliğine tamamen bürünmesinin ardından tanınmamış isimlere bolca süre veriyor Cleveland. Manny Harris ve Alonzo Gee gibi isimlerin zaman zaman iyi performanslarına şahit oluyorduk. Dün gece Samardo Samuels isimli 21 yaşındaki genç kariyerinde ilk kez ilk beş çıktı Spurs karşısında. Takımın en çok oyunda kalan ismiydi ve 23 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak dikkat çekti. Saman alevi misali parlayan bu oyuncuların bir sonraki sezon kadroda olacak mı acaba?

Denver Gaza Bastı
Melo takımdan gittikten sonra Denver'ın ne hale geleceği tartışma konusuydu ancak Knicks'in üç önemli ilk beş oyuncusunu kadrosuna katmaları onlar için fazlasıyla pozitif oldu. Zaten ellerinde bulunan çekirdeğin yeni oyuncularla harmanlanması ortaya başarılı bir performans çıkarttı. Takastan beri yanılmıyorsam sadece bir maç kaybetti Denver o da Roy'un son saniye mucizesi ile. Play-off yarışından kopmayan Denver dün sabah ise Doğu'da play-off hedefi olan ciddi bir takımı 40 sayı farkla mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti. Karl'ın guard rotasyonunda ilk beş olarak görevlendireceği isim olan Lawson kendine neden güvenildiğini 14 sayı-10 asist ile oynayarak göstermiş oldu.

Welcome Back, Eric Gordon
Sakatlığı dolayısıyla uzun bir süre takımından ayrı kalan Eric Gordon dün Houston karşısında ilk beş çıktı ve 24 sayısı ile galibiyet elde eden takımında başarılı bir performansla dikkat çekmeyi başardı. Böylesine formda bir şekilde dönmesi hem onun hem de biz izleyenler açısından güzel bir haber oldu. Gordon'un yokluğunda ilk beşe çıkan Foye ise benche döner dönmez etkisiz eleman rolüne bürünmüş.

Randolph Oynuyormuş
Anthony Randolph'u geçtiğimiz hafta Melo takasında Wolves'e göndermişti Knicks. Bu sezon süre bulmakta zorlanan ve D'Antoni'nin gözüne girmekte zorlanan Randolph oynama imkanı bulunca neler yapabileceğini dün akşam gösterdi bize. Takımı Pistons karşısında galibiyete giderken 19 sayı-10 ribaund ile her iki kategoride de bu sezonda en iyi rakamına ulaştı.

Boşa Kürek Çekenler
Kaybedenler tarafında günün en başarılı performanslarından biri Cousins'den geldi. Yıllardır alıştığımız Arco Arena'nın isminin Power Balance Pavilion olduğu maçta takımı adına oldukça iyi bir performans sergiledi Cousins ancak galibiyeti getiremedi. Benchten gelerek 28 sayı-11 ribaund-4 asist üretti Cousins. Benchten gelerek dikkat çeken bir diğer isim ise 26 sayı üreten Thornton oldu.

Houston play-off yarışında çok ağır bir darbe aldı. Clippers karşısında ikinci devre iyi performans sergilememiş olsa da Lowry takımda başarılı performansı ile dikkat çekti. 24 sayı-11 asist ile oynayan Lowry takımını galibiyete taşıyamad. Houston belki de sezon sonu şu kaybettiği maçı arayacaktır.

Nick Young küçük mucizesini son şuta taşıyamadı. Son çeyrek 28-15'lik bir geri dönüşe imza atan ve maçın kıyısından köşesinden tutan Wizards galibiyete yaklaşsa da Warriors buna izin vermedi. 31 sayı üreten Young'un performansı ise gölgede kaldı böylece. Wizards'ta bir diğer dikkat çeken performans ise Blatche'den geldi. 20 sayı-9 ribaund-6 asist ile iyi bir maç çıkarttı Blatche.

Yine maç boyu skorda geride olan Phoenix'te geri dönüşe imza atmayı başardı ancak maça Wizards kadar yaklaşamadı. Takıma yeni katılan Brooks benchten gelip 17 sayı-7 asist ile oynayarak bu geri dönüşte de etkiliydi ancak play-off yarışındaki takımını galibiyete taşıyamadı.

Bizimkiler
Ömer'in aldığı süreler ve ayptığı katkılar son haftada bizleri oldukça sevindirdi. Ciddi bir play-off takımında aldığı sürelerle dikkat çeken Ömer dün akşam Hawks karşısında da 14 dakika oyunda kaldı ve 4 sayı-9 ribaund-2 blok ile başarılı bir performansa imza attı.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Ömer inanılmaz son on maç hesaba katıldığında RP 48 kategorisinde açık ara nba birincisi. Bu adam gelecek sene 30 dk oyunda kalırsa maç başına 12 15 arası top çeker.Hem güçlü hem atletik hem sert ,ribaund sezgisi çok yuksek Bir işde iyiysen üzerine gideceksin.Ben geleceğin Denis Rodmanı Ömercik diyorum. Bulls Aradığını buldu.

Skywalker

Adsız dedi ki...

rose 5-21 ile saçmalamış atlanta maçında.