BIY AD

1 Mart 2011 Salı

NBA'de Bugün - 28.02.210

Celtics 107 - Jazz 102
Yaptığı takaslarla ileri gittiği şüpheli olan iki takımın mücadelesi beklenenden fazla çekişmeli geçti. Celtics pota altının sekteye uğradığını formda bir Jefferson'un neler yapabildiği ile gördük tekrardan. Jefferson 28 sayı-19 ribaund ile oynamasına rağmen tecrübeye yenik düştü. Maçın kahramanı 5/8 üçlük isabeti ile oynatıp 25 sayı üreten Allen oldu. Son çeyrek kritik atışlarda isabet ularak takımını ayakta tutan ve galibiyete götüren isim oldu. Utah'ta geçen maç olduğu gibi Millsap&Krilenko ikilisinin skora olan katkıları vardı. Celtics'te ise ilk beşin tamamı çift haneli rakamlar üretti. Geçen maça göre Kristic'in daha çok süe aldığını gördük aynı zamanda.

Hawks 90 - Nuggets 100
Batı turnesi inişli çıkışlı geçen Atlanta, Denver deplasmanından da eli boş döndü. Genç ve dinamik kadrosuyla bir anda dikkat çeken bir takıma dönüşen Denver, Gallinari'nin eksikliğine rağmen kazanmayı bildi. İlk beş başlayan Afflalo ve Lawson'un kötü performans sergilediği maçta benchten elen kısalar Felton ve Smith kurtardı. Smith benchten gelerek 19 sayıyla takımının en skoreri oldu ve play-off yarışında Denver'ın sıra kaybını önledi. Hawks'ta ise Joe Johnson 22 sayısına rağmen kaçırdığı şutlarla dikkat çekti. Takımın iyi oynayıp kazanabilmesi için gerekli katkının Josh Smith'ten gelmesi gerekiyor bence. 21 sayı-16 ribaund ile Horford'da günün iyilerindendi.


Bulls 105 - Wizards 77
Doğu'da form grafiği yüksek olan takımlardan Chicago, Wizards engelini kolay aştı. Bu erken kopan maça rağmen görüyoruz ki koç yine bench isimlerine süre vermemek için çok çalışmış. Ribaundlarda ve boyalı alanda üstünlüğü kuran, rakibine de skor üstünlüğünü maç boyu vermeyen Chicago'da Noah 19 sayı-11 ribaund ile fark yaratan isimdi. Rose ve Deng ise 21 sayılık katkı verdi. Ömer ise 15 dakika oyunda kaldı ve 2 sayı-7 ribaund ile maçı tamamladı. İyi performansını sürdürüyor. Wizards açısından hatırlanmak istemeyecek bir maç olmuştur şüphesiz. 15 sayı-11 ribaund ile takımının en etkili ismi Blatche oldu.

Suns 104 - Nets 103
Deron Williams'ın gelişi ile beraber Nets'te biraz olsun kıpırdanma oldu ama halen galibiyet hanelerini yükseltebilmiş değiller. Dün akşam buna çok yaklaştılar ama süre yetmedi. Maç sonunda Morrow'un küçük mucizesi (!) ile maçı uzatmaya götürdü Nets ama Frye'a engel olamadı. Pacers karşısında maç kazandıran baskete imza atan Frye yine Suns'un eline baktığı isim oldu maçın son hücumunda. Suns böylece Memphis ile arasındaki farkı yarım maça kadar indirmiş oldu. Bench rotasyonu ile oyuna tutunan Suns2ta formda isim Gortat 19 sayı üretirken, Nash ise 10 sayı-15 asist ile double-double yaptı. Nets'te iyi performanslar sergileyen Williams 13 sayı-18 asist-6 ribaund ile oynarken, Lopez ise 28 sayı-10 ribaund ile oynamasına rağmen alibiyeti getiremedi. Deron'un gelişi ile kıpırdanan isimlerden birinin Lopez olduğunu da söyleyelim.

Clippers 99 - Kings 105
Gecenin önemi bakımından en arka planda kalan maçına geçiyoruz. İddiasız iki takımın mücadelesinde gülen taraf benchten gelen yeni oyuncusu Thoronton'un etkili oyunuyla Kings oldu. Thoronton 29 sayısıyla alibiyeti getiren isim olurken, Udrih ise 19 sayı-7 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Clippers'ta yeni gelen Mo Williams ilk beş çıkarken 16 sayılık katkı sağladı ilk maçında. Griffin yine pota altında 27 sayı-12 ribaund ile etkili bir maç çıkartmasına rağmen bir kez daha takımının yenilgisini önleyemedi.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

İlginç bir istatistiği sizlerle paylaşmak istiyorum. Ömer son 5 maç hesaba katıldığında rp48 katagorisinde k.love un ardından 2. sırada. Oynadığı süre artıkça nasıl bir ribaund canavarı olduğunu gösteriyor.

skywalker

GrandVizier dedi ki...

Hocam zayıflasan pota altıyla demissin tamam da bu macla alakası yok bunun,jefferson tg gardendaki mactada cok etkisiz kalmıstı,o zmnda perkins yoktu,buna baglamak yanlıs olur bence