BIY AD

4 Mart 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 3.03.2011

Magic 99 - Heat 96
Heat'in play-off takımlarına karşı sıkıntılı bir takım olduğunu biliyoruz. Son iki yenilgisini Chicago ve Knicks'e karşı alan Heat evinde Orlando'ya da yenilerek kötü bir mesaj verdi. Önümüzdeki 2 hafta boyunca play-off seviyesindeki takımlarla oynayacak olan Heat'i fazlasıyla zor bir fikstürün beklediğini söylememiz gerek. Maçta ilk devre 18 sayıyı bulan fark bir ara 24'lere kadar çıkmıştı ancak yayın gerisinden özellikle J.Rich sayesinde çok iyi oynayan Orlando geri dönüş yaparak maçı kazanmayı başardı. Takım olarak 16/29 gibi çok yüksek bir yüzdeyle üçlük atan ve durdurulamaz bir geri dönüş yapan Orlando önemli bir galibiyete imza attı ve normal sezondaki 4 maçlık seriyi eşitlemiş oldu.

Jason Richardson 6/8 üçlükle 24 sayıya imzasını atıyordu. En iyisi biziz mesajları veren Howard ise 14 sayı-18 ribaund-5 blok-5 asist ile komple bir performansa imza atıyordu. Hidayet ise etkisiz gözüktüğü maçı 3 sayı-4 ribaund-5 asist ile tamamlıyordu. Miami'de ise Bibby ilk maçında etkisiz görünürken, James 29 ve Wade 28 sayı kaydetti. Hazır Can abi değinmişken ve bu maçla beraber bir kez daha ortaya çıkmışken sorayım. Sahiden kim atacak-atabilecek- Miami'de son şutları?

Nuggets 102 - Jazz 101
Denver'ın çıkışı devam ediyor. Zorlu Utah deplasmanından da maç sonunu iyi oynayarak galip dönmeyi başarıyorlar. Play-off potasının iyice dışında kalan Utah için işler artık toz pembe gitmeyecek. En azından kadrolarında bulunan Deron Williams garantisi ile bir şekilde sezonu bitirip play-off'ta bir derece yapıyorlardı ancak bu sezon sonunda onlar adına hüsran göreceğiz gibi. Denver ise müthiş bir hızla yarışta varlığını sürdürüyor. Dezavantajlı konuma geçmesi beklenirken bunu avantaja çeviren Denver şimdi play-off sıralamasında en sağlam duran takımlardan biri.

Utah karşısında kısalarıyla etkili olmaya çalıştı maç boyunca Denver. 22 sayı-6 ribaund-5 asist ile son dönemin yükselen grafiği Ty Lawson yine beklentileri karşılamayı başarmış. Maçı getiren kritik üçlüğe imza atan Afllalo ise 19 sayıyla ona eşlik eden bir diğer guard. Ayrıca zaman zaman oyuna yaptığı katkılar ile Felton'u da beğendim. Her ne kadar istatistiksel açıdan kötü bir maç çıkartmış gibi gözükse de yararlı işleri de mevcuttu takım adına. Utah'ta her zamanki gibi Jefferson 19 sayı-10 ribaund-6 blok ile etkili olurken, benchten gelen Miles 22 sayıyla takımının en skoreri oldu. Harris ise 21 sayı-9 asist ile Denver kısaları karşısında hiç geri adım atmadı ancak Utah'ın elinde olan kadronun verebileceğinin sınırı bu olduğu için yapacak bir şey yoktu.

1 FARKLI FIKIR:

orsevrim dedi ki...

nuggets 103 olacak, typo olmuş herhalde, selamlar..