BIY AD

5 Mart 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 4.03.2011

Heat 95 - Spurs 125
Her takımın sezonda bir-iki tane hatırlamak istemeyeceği maç çıkar ya işte dün geceki maçın Heat açısından anlamı böyleydi. Ne hücumda ne savunmada istediklerini yapabildi Florida ekibi. Spurs tarihinin en başarılı üçlük performansına imza atarken 17/28 üçlük atarak galibiyete gitti. Tabi Spurs'un bu performansı çok ekstraydı aynen dün geceki Magic'in oyunu gibi ancak dış şutu savunma konusunda iki maçtır bu derece zorlanıyorsa takım ciddi bir sorun var demektir. Üçlüklerin çoğu da el üst falan değil bomboş planlı üçlüklerdi. 125 sayı üreten Spurs'te 8 oyuncu çift hanelere çıkarak skora katkı sağlarken 20 sayı-7 asist ile Manu en dikkat çeken isimlerdendi. Sakatlığı bulunan Parker ise sürpriz bir şekilde ilk beşteki yerini aldı ve maçı 15 sayı-8 asist ile tamamladı. Heat cephesinde ise 26 sayı-8 ribaund-7 asist üreten James ve 17 sayı-14 ribaund üreten Bosh'un çabaları galibiyeti getiremedi. Zaten maç boyu fark 15'lerden aşağı düşmedi ve Spurs çok rahat bir galibiyet aldı.

Bobcats 84 - Lakers 92
Lakers önündeki zorlu süreç öncesi bugüne kadar hep zorlandığı Bobcats'i geçmeyi bildi ve moral kazandı. Gasol'un ve Kobe'nin mevcut formu zaten sürüyor nitekim 27 sayının Kobe'den 20-10'luk bir performansın'da Gasol'den geldiğini görüyoruz ancak maçta çok istekli oynayan ve pazar akşamı oynanacak Spurs maçı düşünülerek son çeyrek oynatılmayan Bynum 9 sayı-17 ribaund-6 blok ile müthiş bir performans sergiledi. Ayrıca aldığı 17 ribaund kariyer rekoru oldu Bynum'un. Bobcats'in ise kötü gidişi devam ediyor. Bütün herşeyi G-Wall takasına bağlamak saçma olur elbet ama Pacers şu dönemdeyken kıpırdanmaları lazımdı takım adına.

Warriors 103 - Celtics 107
Kağıt üzerinde Celtics'e yakın bir maçtı ancak Golden State yeterince zorladı Celtics'i ancak son hamleyi yapmakta güçlük çekti. Heat'in kötü gittiği bir haftada üst üste 4.galibiyetini elde eden Celtics aradaki maç farkını 2.5 maça çıkartmış oldu. 27'şer sayıyla oynayan Pierce ve Allen maçı getiren isimler olurken, takımın yeni yüzü Green 21 sayılık destek sağladı benchten. Ellis, Rondo karşısında 41 sayı bularak takımını ayakta tutan isim oldu. Rondo'nun savunma konusunda çok kötü olduğu bir maçtı. Lee'de pota altında 26 sayı-12 ribaund ile fazlasıyla etkili oldu ancak bu performanslar takıma bir galibiyet olarak yansımadı.

Bulls 89 - Magic 81
Bir gece önce müthiş bir üçlük performansı ile Heat'i devirmeyi başaran Magic bu kez o kadar şanslı değildi. Üçlük çizgisinin gerisinden %26 ile oynayan maviler bu dış şut yüzdesiyle kazanma şansını da geri çevirdi. Rose 24 sayıyla oynayarak takımının en skoreri oldu. Ömer Aşık 6 faulle oyun dışında kalana kadar 31 dakika oyunda kaldı. Belki Howard'ın arkasında durabilmesi için tek maçlık bir rotasyondu bu ama onu oyunda bu kadar aktif bir şekilde görmek iyi oldu. Howard'ın bir smacında poster olmuş olsa da maç boyu sadece 8 şut kullandırdı Ömer-Noah ikilisi Howard'a. 20 sayı-10 ribaund ile maçı tamamladı Howard. Howard'ı kontrol altına alan Bulls karşısında Hedo-Nelson ve Richardson'da etkisiz kalınca yenilgi kaçınılmazdı. Ömer 5 sayı-13 ribaund-2 blok ile kariyer ribaund rekorunu kırarken, karşı tarafta Hidayet kötü performanslarını sürdürüyor. Dün gece 2 sayı-2 ribaund-2 asist ile takımda adeta etkisiz eleman rolünde oynadı.

Thunder 111 - Hawks 104
Oklahoma evinde iyi performanslar sergileyen Hawks engelini beklenmedik bir katkıyla aşmayı başardı. Peki o beklenmedik katkı nedir? Kevin Durant. Maç öncesi oynaması beklenmiyordu yıldız ismin ancak sürpriz bir şekilde onu ilk beş başlarken gördük. Sakatlığından hemen sonra, belki de hala sakatken sergilediği 29 sayı-8 ribaund-5 asist Thunder ve rakip Hawks adına beklenmeyen bir performans olmuştur. Son günlerde benchten Harden gibi bir ismi de kazanımlarına ekleyen Oklahoma play-off öncesi önemli bir silah kazanmış oldu. Benchten gelerek bulduğu 17 sayıyla galibiyette önemli bir rol oynadı Harden. Hawks'ın temel direği Smith'in olmayışı savunmada ve hücumda onları bir kademe aşağı çeken faktör. Joe Johnson yüklü kontratına rağmen takımı taşıma konusunda problemleri var. Horford 15 sayı-12 ribaund ile tek başına uzun rotasyonunda etkili olmaya çalıştı ancak başarılı olamadı ve yenilgiyi önleyemedi.

Pacers 108 - Mavericks 116
Dallas Mavericks galibiyet serisine devam ediyor. Indiana karşısında aldığı galibiyetle beraber galibiyet serisini 8'e çıkartan Dallas, Spurs'ü takibini de sürdürüyor. Dallas play-off'larda eşleşeceği takımlara zor anlar yaşatacaktır. Dallas'ın bir defa maçın tüm kontrolünü ele geçirebilecek Nowitzki gibi bir silahı var. Dün gece 10/12 isabetle 29 sayıyı gönderiverdi Pacers potasına ve maçı aldı. Son dönem benchten getirdiği katkılarla dikkat çeken Terry'de 21 sayılık katkısı ile galibiyette pay sahibi oldu. Pacers ise son 5 maçındaki 4.yenilgisini aldı. Koç Vogel geldikten sonra müthiş bir hava yakalamışlardı zaten halen o havanın etkisi ve bazı yöneticilik hamleleri ile o potadalar. Charlotte, rakibinin bu kötü gidişini değerlendirmemekte ısrarcı. Bu arada Dallas'ın formasını ilk kez giyen Brewer'ın 5 dakikada 5 faul alması da dikkat çeken noktalardandı.

Cavaliers 119 - Knicks 115
Bu sezon Knicks'in Cavs'tan çektiğini kimse kimseden çekmemiştir herhalde. Zaten Cavaliers'in hepi topu 12 galibiyeti var ancak bunların dörtte birinin Knicks karşısında alınan galibiyetler olduğunu söylemem gerek. Bu sezon üçüncü kez Knicks'i mağlup ediyor Doğu'nun dibinde bulunan takım. Baron Davis'in dönüşü ve son anlardaki kritik üçlükleri de maçın kazanılmasında büyük bir etken. Davis ilk maçında 18 sayı-5 asist üretirken, Hickson ise 23 sayı-8 ribaundluk bir katkı sağladı. Knicks cephesinde ise Amare'nin 41 sayı-9 ribaundu ve Melo'nun 29 sayısına rağmen kazanamadılar.

Hornets 98 - Grizzlies 91
Hornets zorlu bir deplasmanda kötü gidişe dur dedi. İki takımında şiddetle galibiyete ihtiyacı olduğu bir dönemde kazanmayı bilen taraf Paul'un performansı ile Hornets oldu. Son bir haftada fazlasıyla eleştirdik Paul'u günün değerlendirmesinde ama oynayınca da hakkını vermek lazım bunları yapabilen biri çünkü Paul. 23 sayı-14 asist ile oynayarak takımını galibiyete götürdü Cp3. Benchten de Landry-Jack-Green üçlüsünden de oldukça verimli katkı alan Hornets benchten toplamda 50 sayılık bir katkı aldı. Memphis'e bakacak olursak Randolph'un 20 sayı-11 ribaund ile istatistiklerini tutturduğunu görüyoruz. Memphis'in üçlük çizgisinin gerisinden sadece %30'la oynamaları mağlubiyette önemli bir nokta oldu.

Suns 102 - Bucks 88
Batı'da play-off hedefiyle oynayan Suns rahat bir galibiyet aldı Bucks karşısında. Milwaukee'de play-off potasının çok uzağında değil ama gerek kadro yapısı ve gerek bu sezon aldığı dengesiz sonuçlar ile hiç umut vermiyor o konuda izleyenlere. Geçtiğimiz haftanın formda ismi Frye 20 sayı-9 ribaund ile etkili olurken, Nash 20 sayı-13 asist ile başarılı bir performans sergiledi ancak yaptığı 7 top kaybı performansını gölgeleyen nokta oldu. Bucks cephesinde Ersan forma giymezken benchten gelen ve 21 sayı-9 ribaund üreten Maggete takımın en dikkat çeken ismi oldu.

Raptors 103 - Nets 116
NBA tarihinde ilk kez Avrupa'da oynanan normal sezon maçı özelliğini taşıyan karşılaşmadan Nets galip ayrıldı ve 6 maçlık yenilgi serisine son verdi. Deron Williams takıma geldiğinden beri sergilediği istatistiklerle dikkat çekmekte ancak kendi istatistiklerine yaptığı kadar takım arkadaşlarına da katkıları oldukça önemli. Dün 16 sayı-11 asist ile oynadı Williams ama takıma geldiğinden beri neredeyse ölmüş bir Lopez'i uyandıran isim oldu. Dün gece 25 sayı ile galibiyeti getirdi Lopez. Ribaund konusunda yine sınıfta kaldı ama bu maç ekstradan ribaund alarak arkadaşlarının açığını kapatan bir isim vardı. 18 sayı-17 ribaund ile oynayan Humpries. Toronto'da ise DeRozan'ın 30 sayılık oyunu galibiyete yetmemiş.

Wolves 100 - Sixers 111
Doğu'da oynadığı basketbolla play-off'u neredeyse garantileyen Sixers evinde Wolves'i de geçerek Knicks ile maç farkını sadece yarım maça indirdi. Iguodala bu sezonki 2. triple-double'ını yaparak takımını galibiyete taşıdı. 22 sayı-10 ribaund-13 asist ile başarılı bir performansın altına imza attı Iguodala. Sixers ilk beş rotasyonu kadar benchtende her maç sabit bir katkı getirebilen bir takım. Bu açıdan ikinci beşler sahadayken rakiplerine önemli bir üstünlük yaratıyorlar. Benchten gelen üç ismin çift haneleri yakalaması da bunun göstergesi. Wolves cephesine geçecek olursak basketbolseverlerin bu takımda olan tek ilgi kaynağı Love'un double-double serisi devam ediyor. 21 sayı-23 ribaund ile oynayan Love serisini 49 yaparak istatistiğini sürdürdü.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

carmelo amare öne çıkıyor ama bu takımın kalbi billups olacak. eğer ny bir yere gelirse onun sayesinde gelir ancak:)

Adsız dedi ki...

fark 11 e kadar heat maçında yalnız