BIY AD

14 Mart 2011 Pazartesi

Perkins'ten Lakers'a Taş

Takasın son gününde Nate Robinson ile birlikte Oklahoma'nın yolunu tutan ancak sakatlığı sebebiyle henüz yeni takımının formasını giyemeyen Perkins Espn Magazine'e Lakers taraftarlarını kızdıracak açıklamalarda bulunmuş. 2008'de ve 2010'da Lakers'a karşı iki final serisinde forma giyen Perkinins hatırlayacağınız gibi 2010 final serisinin 6. maçında sakatlanarak 7. maçta oynayamamıştı. Perkins Phil Jackon ve Pau Gasol'u sevmediğini, P-Jax'in küstah, Gasol'un ise narin olduğunu söylemiş. Ayrıca bunlara Lakers'ın döneminin geçtiğini ve Kobe'nin Gasol'un narinliğini örtmeye çalıştığını ancak Gasol'un yine de narin bir oyuncu olduğunu söylemiş.

Perkins Boston günlerinden kalan bir nefretle Lakers'a saldırmış gözüküyor. Belki de olası bir Lakers serisine karşı tecrübesiz takım arkadaşlarını yüreklendirmek istemiştir. Açıkçası Lakers'tan nefret eden biri olarak dediklerine az da olsa hak verebiliyorum. Phil Jackson zaman zaman küstah cevaplar veriyor olabilir ancak bu onun NBA'in gelmiş geçmiş en iyi koçlarından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Koçluk kariyerini göz önünde bulundurursak Phil Jackson hakkında sorulan bir soruya sadece küstah diye cevap verirseniz en hafif tabirle saçmalamış olursunuz.

Gasol hakkında söyledikerinde ise kafasının 2008'de kaldığını düşünüyorum. Gasol o seride sert Celtics pota altında özellikle Bynum'ın yokluğunda çok zorlandığını ve sertlikten kaçtığını söyleyebiliriz ancak özellikle geçen sezon final serisinde Gasol'un sertliğe yeterli cevabı verdiğini söyleyebilirim. Özellikle 7. maçta Kobe'nin şutlarının girmediği dakikalarda çok önemli katkılar verdi ve Lakers'a maçı getiren isimlerden biri oldu. Ancak Gasol'un özellikle Lakers'a ilk geldiği sene sertlikten kaçtığını inkar etmek zor. Ancak Memphis gibi playofflarda 1 tur bile geçemeyen bir takımdan geldiğini ve oyun tarzının daha çok işin tekniğine dayandığını düşünürsek Gasol'un daha ilk final serisinde Perkins ve Garnett gibi müthiş sert oyunculara tek başına cevap verememesinin mantıklı bir açıklamasını bulmuş oluruz. Unutulmamalı ki Gasol daha önce hiç o sertlik seviyesine çıkmamıştı ve Lakers'a geldiğinde bırakın playofflarda tur geçmeyi, 1 galibiyeti bile yoktu. Gasol'un kimi zaman normal sezon maçlarında serdiğini de söyleyebiliriz ama Perkins'in dediği şekilde narin bir oyuncu olmadığını en azından finallerde gerekli sertliğe cevap verdiğini -ve Lakers finale çıkarsa yine verebileceğini- söyleyebilirim.

Ancak dediğim gibi hem Perkins'in Lakers'a olan nefretini, hem de bu sezon yine karşılaşma ihtimallerini düşündüğümüzde Perkins'in açıklamalarını kabul edebiliriz. Tabii katıldığımı söylemem mümkün değil ancak bir nebze hak vermiyor da değilim.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

hücumda bi özelliği olmayan ve sadece savunma yönüyle oynayan bi oyuncu için biraz fazla sözler kullanmış kendisi

haters gonna hate dedi ki...

gasol tüm özelliklerinin üstüne bir de senin kadar sert olsa, senin varlığın ne anlam ifade edecek kozmoz için perkins efendi?