BIY AD

2 Mart 2011 Çarşamba

Rasual Butler Bulls'ta

Kaynakların geçtiği habere göre Bulls, Clippers'tan ayrılan Rasual Butler'ı kadrosuna kattı. Daha önce de yazmıştık Bulls'un şu anki en büyük probleminin Bogans'ın hücum gücü olduğunu. Savunmada iyiydi ama hücumda takımı 4 kişi bırakıyordu resmen. Kariyeri boyunca hücumda elle tutulur tek artısı olan boş şutlarda bile bocalıyordu. Bu sebeple Bulls'un bir şutör guard ihtiyacı olduğu aşikardı ve takas döneminde de çokça oyuncuyla anılmıştı adları.

Rasual Butler, Bulls'un aradığı adam mı diye sorarsanız, temel özellikleriyle kesinlikle evet derim. Yalnız küçük bir soru işaret var kafamda, yazının sonunda değineceğim ona da. Thibodeau'nun ilk yılında sistemi oturtmasıyla ligin en iyi savunma takımlarından biri oldu Bulls ama dediğim gibi hücumda etkili silahları olsa da, bu silahların tıkandığı yerde kilit açacak oyuncu olarak gördükleri Bogans kendilerini yarı yolda bırakıyordu. Butler'ın önce savunmasını değerlendirecek olursak, kariyerini ikiye ayırmalıyız, Clippers öncesi ve sonrası diye. Yaklaşık iki yıl öncesine kadar iyi sayılabilecek, playoff sertliğinde hatta Thibodeau sisteminde dahi sırıtmayacak bir savunmacıydı ama Clippers'ta izlediğim maçlarda savunmasının biraz gerilediğine şahit olmuştum. Tabi orası Clippers, yani çoğu oyuncu gibi Butler da öylesine takılıyordu genelde. Hücumda ise perde sonrası şut girişimleri bile azalmış, yalnızca köşelerde bekleyip şut atan bir oyuncu haline gelmişti. Bu belki birçok takım için kabul edilir bir hücum silahı değil ama Bulls için biçilmiş kaftan. Rose, Deng gibi penetrecilere Boozer gibi etrafını görebilen bir uzunu eklediğimizde Butler'ın verimini siz düşünün. Hücumda aksayan tek ayağın düzelme ihtimali var.

Gelin görün ki Thibodeau, Bogans'ın ilk beşte devam edeceği yönünde açıklamalar yaptı, kafamda soru işareti de bu sebepten belirdi. Yani Korver'la birlikte süre alacak Butler. Thibodeau ilk beşini bozmak istemiyor olabilir ama kulağa çok da hoş gelmiyor bu fikri. Düşünsenize bir köşede Korver diğerinde Butler, elleri cebinde pas bekleyen adamlar bunlar. Yaratıcılıkları sıfır. İkisinin beraber oynayıp da verimli olabilmesi için takıma bir tane de Nash lazım gibi ama Thibodeau bir şekilde ayarlayacaktır rotasyonu deyip bekleyelim.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

yanlış tercih. bullsun derdi iyi bir şutörün takımda olmaması.bu sene kaybedecekler.iyi savunmada bir yere kadar.sayı bulamazsan işin zordur her daim.boston sayı opsiyonun yükseltti.miamiyi zaten söylemeye gerek yok.bullsun işi zor.