BIY AD

13 Mart 2011 Pazar

Spoelstra'nın Etekleri Tutuştu

Heat'te Riley sesleri yükselmeye başladıkça Spoelstra koltuğunu kaptırmamak adına ekstra çabalar sarfetmeye devam ediyor. Genç koç dün yaptığı açıklamada takımın boyalı alandan daha çok sayı üretmesi adına hücumda LeBron'un perdelerini daha sık kullanacağını açıkladı.

Takımın pivot pozisyonundaki sorununu zaten bilmeyen yok. Hücum gücü üst düzey olan oyuncuların yanına daha çok defansif özellikleriyle ligde tutunan uzunları alıp böyle yamadılar o bölgeyi. Makul bir çözümdü bence. Ama Dampier, Anthony gibi isimler de hücumda hiç katkı vermeyip kütük vazifesi görünce boyalı alandan skor üretme sorunu baş gösterdi. Şu an içerden sayı bulma konusunda ligin en zorluk çeken takımlarından biri Miami ve bu kategoride maç başına 31.2 sayı ile Golden State'in önünde sondan ikinci sıradalar. Kaldı ki bu sayılar içinde LeBron'un ve Wade'in fastbreakten buldukları da var. Yani durum hakikaten pek de iç açıcı değil.

Spoelstra'nın bu düşüncesi, bir şeyler için çabaladığını gösteriyor ama hücumda LeBron'u perde olarak kullanmak boyalı alandan sayı bulmak adına ne kadar etkili olabilir orasını kestiremiyorum. Tonlarca hücum setinde kullanılabilir LeBron'un perdeleri ama efektif olur mu önemli olan orası. Mesela bana Bosh'ın hiç işine yaramaz gibi geliyor. Bosh hiçbir zaman perde kullanıp skora giden biri olmadı, zaten yetenekleri de daha çok bire birden skor üretmeye elverişli. Örneğin Portland'ın sıkça uyguladığı Aldridge'e alley-oop yaptıran setleri var uzunlara gelen perdenin kullanıldığı. Ama Bosh hiç uygun değil Aldridge'e biçilen rolün benzerini oynamaya. Muhtemelen Wade'i kullanmayı düşünüyor olabilir Spoelstra LeBron'un perdesiyle. Onun curl cutları veya tepeden oynayacağı ikili oyunlar işlevsel bir çözüm olabilir Heat adına. Ama eğer sorun boyalı alandan sayı üretmekse ben bu alengirli işler yerine Bosh'ın alçak posttan bire bir oyununu tercih ederim.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

eğer king james miami değilde knicksi seçseydi şu anda mvpliğini ve amarenin eski patlayıcı gücünü konuşuyoruk