BIY AD

5 Mart 2011 Cumartesi

Spurs Heat'in Ateşini Söndürdü

Bir Türk spor basını manşeti, çok canım çekti, yoksa Heat sıcak falan da değildi yani. Daha son maçta Magic 'büyüledi' onları hatırlarsanız 24 sayıdan geri gelip. Tamam kelime oyunu falan yapmıyorum yazının geri kalanında sakin olabilirsiniz. Gece dışardaydım izleme fırsatım olmadı gündüz izleyebildim ancak. Spurs öyle inanılmaz şut atmış ki, anlatılmaz yaşanır. İlk çeyrekte tam 8 üçlük ama bunda Miami'nin rezalet savunmasının da payı var. Bu kadar mı fazla bomboş şut imkanı verilir rakibe. Üstelik karşında NBA'in en iyi şut atan takımı varken (vay be bunu da diyoruz ya Spurs'e bu sezon, 2012 gerçek olacak galiba). Özellikle ilk çeyrekte Spurs'ün bulduğu bomboş şutların sayısı çok fazlaydı. Zaten 12 isabetli şutun 8'ini asist sonucu elde etti Spurs. Penetre sonrası rotasyonlar inanılmaz aksadı Heat'te. Bir de LeBron iki rezalet hücum faul kararından dolayı kenara gelmek zorunda kalınca fark iyice açıldı. Sadece 36 sayı yeselerdi hadi yine anlaşılabilirdi, sonuçta Spurs sıcak olduğu gün herkesi yakabilir ama Heat yalnızca 12 sayı atabildi koca çeyrekte. Buz kesilmelerinin yanısıra LeBron'suz son 3.5 dakikada skor üretememelerinin de payı vardı. Bu sezon ilginç bir detay dikkatimi çekiyor, Cavaliers'da istediği her türlü düdüğü alan, ona karşı kolay kolay düdük çıkmayan LeBron, Heat'e geldiğinden beri çok daha fazla bu tarz kararla karşılaşıyor. Aşağıda iki hücum faulün videosunu da koydum, bir hayli saçma düdükler. Takım değiştirince niye bu kadar değişti ki hakemlerin bakış açısı acaba? Ha hiç memnun değildim Cavs'de yaptığı 1000'lerce stepsin verilmemesinden, ona karşı faul çalınmamasından, ayrı...


Link

Peki ne olacak bu Galatasaray'ın şey pardon Heat'in hali? Önümüzdeki 7 maçta %50 galibiyet oranının üzerindeki takımlarla karşılaşacaklar. Şampiyonluk yarışında ismi geçen takımlar arasında %50 galibiyet kriterini aşan rakiplere karşı Magic'ten sonra en kötü istatistik Heat'e ait: 14-17. Yani güçlü takımlara karşı daha yarı yarıya bile kazanamıyorlar. Playofflar'da ne yapacaklar acaba? Dün yazmıştım Heat'te son topları kim kullanacak diye. Bu gidişle son toplara falan kalacakları yok valla Spoelstra bir şeyler yapmadıkça...


Link

10 FARKLI FIKIR:

Prometheus Desmotes dedi ki...

belki hucum fauller saçmaydı ama resmen yürüyerek attığı bir basket de vardı ilk çeyrekte. spurs taraftarı da uzun süre yuhaladı hatta.

sabonis dedi ki...

2 yanlış faulün maça etkisi oluyor çünkü kenarda oturuyor. üstelik 2 hücumdan boş dönüyor Heat ama o 1 basketin pek etkisi olmuyor. Ondan yazmadım. Yoksa Parker harika savunma yaptı orada ama tabii ki çalınmadı net steps.

çakıl dedi ki...

o kadar da saçma hücum fauller değildi. muallakta faullerdi hakemin kararına kalmış. ayrıca lebron yürümedi, amerikan futbolua çevirdi o hücumda. en az 6-7 adımı var orda. bunlardan da her maç yapıyor. tüm süperstarlar yapıyor evet, özellikle derrick rose çok fazla yapıyor ama bu maçtaki gibi çok nadir olur ve çalınmaz. andre millerın vardı yıllar önce. çok eğlenceliydi o video. :D

Adsız dedi ki...

pat riley nerelerde yahu

Adsız dedi ki...

1. pozisyon bence kesinlikle faul, ikincisi de ortada, calinsa da calinmasa da itiraz edilmeyecek bir pozisyon

mesal dedi ki...

bence ilk pozisyon çok net faul

Era Brown dedi ki...

lebron konusunda fikrim ilk gunden beri degismedi. Harika fizik, ortalama ustu (hatta iyi sayilabilecek) yetenek, oldukca dusuk bir basketbol zekasi, yuksek ego, antipatik hareketler.

tarafsiz uzun sureli lebron analizi.

nuh tufan dedi ki...

ilki hücum ikincisi de savunma faulu net olarak

Adsız dedi ki...

2.sinin zaten hucum faulle alakası yok yani ona hucum faul diyenin aklına şaşarım. ilk faulde ise dikkat ederseniz blair lebrona dirseğiyle vuruyor o da duncana çarpıyor. zaten lebron itirazında ben hucum faul yapmadım demiyor, beni ittiler diyor. sonuç olarak 2side hucum faul değil hatta savunma faulu. karaların maçın sonuçuna etki ettiği kesin ama bütün bunlar san antonio'nun çok iyi, heat'in rezaletet oynadığını ve spurs'un maçı hakkettiğini değiştirmez.

Adsız dedi ki...

hakemlerin değil bütün nba'in görüşü değişti lebron konusunda. ki nba'in en büyük pazar kozu, oyuncağıydı lebron. iki yüzlü bir şirket, duruma göre.