BIY AD

4 Mart 2011 Cuma

Üçü de Tesadüf mü?


Link


Link

Can sabah burada çok güzel değerlendirmişti durumu. Son topları çok iyi kullanamıyor Heat. Geride bıraktığımız 10 günlük süreçte önce önce Bulls, ardından Knicks ve en son da bu sabaha karşı Magic karşısında son hücumlardan yararlanamayıp maçı kaybettiler. Yukarıda, bu maçlardan ilk ikisinde Heat'in oynadığı son hücumu, aşağıda da son Magic maçındaki hücumu görüyorsunuz. Birkaç gün önce hatırlayacaksınız Suns'ın son hücum seti hakkında yazı yazmıştık, Gentry'nin zekası ve Frye'ın soğukkanlılığını öven. Bildiğiniz gibi Frye Suns'a geldiğinden beri şutlarının önemli bir kısmını üçlük olarak deniyor ve isabet oranı da hiç fena değil. Şimdi Heat'in hücum setlerini değerlendirelim...

Spoelstra'nın tepede ve akabinde çarprazda birer oyuncuyu boş bırakmak üzere çizdiği bu setlerin kağıt üzerinde makul olduğu söylenebilir ama üçünün de sonuç vermemesi tesadüf olamaz. Sorunun temelinde setin kötülüğü değil, oyuncuların rollerinin yanlışlığı var gibi. Bulls maçındaki uygulama tam bir facia zaten. Bosh LeBron'a perde yapayım diye gidiyor ama sağlam duramadığı için Deng'i kaçırıyor, ardından Wade'e yapması gereken perde de aksıyor. Bu durumun oluşmasında elbette Bulls savunmacılarının kurnazlığı da etkili. Knicks maçındaki hücumda Bosh görevlerini yerine getiriyor ama bu kez de LeBron topun kotrolünü sağlayım diyene kadar Melo yetişiyor, sonuç yine fiyasko. Magic maçında ise Bibby, Bosh'a perde yapacak da, Bosh da atacağı üçlükle maçı uzatacak. Vay vay vayy... Saçmalığın bu kadarı.

Yukarıda belirttiğim gibi doğru uygulandığında iki oyuncuya birden alternatifli olarak dış şut imkanı veren bu sete kötü demek mümkün değil. Ama Heat adına üçlük kovalayan oyunculara dikkatle bakınız... Evet, LeBron, Wade ve Bosh. Takımın esas dış şutörlerinden Miller, House ve Chalmers ise topu oyuna sokmakla görevlendiriliyor veya hücum boyunca kendilerine biçilen rol gereği üç sayı çizgisinin dışına bile çıkmıyor. Alkışlar Spoelstra'ya... Hiçbir zaman dış şutu oyununun önemli bir parçası olmayan bu oyunculara sırf takımın yıldızları olduklarından dolayı son topu kullandırdığı için. Adamlar zaten yeteri kadar şut deniyor maç içerisinde, sen bunlara bir de ekstradan görev verip, bu işi esas yapması grekenleri göz ardı edersen daha çok maç kaybedersin yapamadığın son hücumlarla.


Link

5 FARKLI FIKIR:

glove dedi ki...

Orlanda maçında Bosh ilk tecih gibi gözükmüyor yalnız. Pota altında, Lebron ve Wade de bir oyun yapıyorlar. O da yazılmış belli ama Miller Wade'e bakıyor, dolu olduğunu görünce boştaki Bosh'u görüyor. NY maçında da esasında Lebron boş pozisyonda kalıyor ama pas iyi gelmiyor, sonrasında fake ile fena bir pozisyon yakalamasa da çok kötü şut atıyor. Frye'ın attıklarından bir tanesi de el üstü mesela. Bence setlerden çok clutch faktöründe sorun var gibi bu pozisyonlarda biraz.

calvin dedi ki...

çok güzel bi yazı olmuş bence de. millerın topu oyuna sokan adam olması da çok ironik. bibbynin perdesinde boshun 3lük deneme ihtimali de çok zıt.

mert dedi ki...

@æcalvin, miller'ın topu oyuna sokmasının neresi ironik? eğer bir üç numara şut kullanacaksa genelde topu oyuna sokar çünkü perdeden kurtulması sg'a göre daha kolaydır. hidayet ve pierce örnek verilebilir. ayrıca chris bosh'un şuta kalktığında bomboş pozisyonda kalan biby'i görmeyi bırak varlığından haberdar olmaması "creativity" si açısından güzel bir "ironi" olmuş bence:)

bide arkadaş leron bırak taşı tuğla örer gibi şut atıyor. bi pierce'a bak i lebron'a. kontolsüz dana!!

Adsız dedi ki...

fantezi bir soru geliyor..

bosh - dwight takası yapma şansınız olsa yapar mısınız?

manyak mısın demeyin, heat forumlarında bazı kişiler uzun vadede bosh, howard dan daha iyi falan diyorlar.. sizce??

gerçekte bunun olma şansı var mıdır peki?

Adsız dedi ki...

@adsız bu eleman ne içtiyse aynısından istiyorum. howard miami'ye gelse normal sezonda kafadan 75 fln yaparlar, playoff'larda da her seride 2 den fazla maç vermezler.