BIY AD

10 Nisan 2011 Pazar

DeAndre Jordan'ın Talibi Çok

Önümüzdeki yaz sınırlı serbest kalacak olan DeAndre Jordan'ın bir çok takımın yakın takibinde olacağı söyleniyor ve senelik yaklaşık olarak 9 ile 11 milyon dolar arasında bir ücretten kapıyı açması bekleniyor. Bu konuda ismi geçen takımlar arasında Rockts, Heat, Knicks, Cavaliers, Celtics var. Bu arada Clippers genel menajeri Neil Olshey de Jordan'ı takımda tutabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtmiş.

NBA'de uzunların ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bu ligde Eddy Curry, Haywood, Dalembert, Biedrins gibi bir çok isim hakettiğinden çok daha iyi kontratlar aldı. Bu da gösteriyor ki takımlar uzun oyunculara şans vermekten çekinmeyip kontrat konusunda cömert davranabiliyorlar. Hal böyleyken Jordan'ın da hayli iyi bir kontrat almasını bekleyebiliriz.

Jordan işin savunma kısmını iyi yapar, içeriyi karartabilen, zamanlaması çok iyi bir blokçu. Ben savunma için biraz da oyun bilgisi gerektiğini düşünüyorum. Ne zaman nerede duracağını bilmek, yardıma gidip gitmemek gibi konular oyun zekasıyla paralel bence. Jordan'ın bu yönden kendisini geliştirmesi gerekecek. Hücumda ise genelde arka planda kalmayı tercih eden fakat kimi zaman aldığı hücum ribaundları, yaptığı alley-ooplarla skor katkısı da verebilen bir uzun. Fakat isteyen takımlara baktığımız zaman zaten onun hücum yönüne çok da ihtiyaç duymayacaklarını görebiliriz.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Knicks bunu alırsa guard alamaz. Guard almazsa bir yere gelemez. Cavaliers'a zaten gidilmez. Heat için de sanıyorum biraz fedakarlık yapması lazım ama niye yapsın. Celtics kadrosu çok yaşlandı, şampiyonluk ümitleri gelecek sezon epey azalacaktır. Geriye kaldı Rockets. Bununla birlikte gerçekten sınıf atlarlar. Tabii bir de adam gibi bir 3 numara lazım onlara. O zaman finallere oynayan bir takım olabilirler.